Maaike en Arjan Warmerdam 4PROCES is thuis. lees het verhaal

Datum : 04-03-2022

Zij konden het niet langer aanzien. Zoveel leed aan de grens van Oekraïne/Polen en voor zoveel mensen die er helemaal niets aan kunnen doen.

Met een volgepakte auto met spullen, luiers, paracetamol, lekkere hapjes en drogisterijartikelen vertrokken zij donderdagmorgen vroeg vanuit Hillegom. De vermoedelijke aankomst vrijdagmiddag en zondagavond weer terug, wellicht zelfs met een aantal van huis en haard gevluchte Oekraïners.

Als het lukt af en toe met een update hoe het hen vergaat en zo niet dan maandag in de nieuwsbrief. MeerBusiness sponsorde 10 goed gevulde tassen en brandstof voor de heenreis. Een prachtig initiatief door twee prachtige mensen met het hart op de juiste plaats

update 17.00 uur
Wij, Maaike en Arjan hebben tot nu een goede trip. Nog een kleine 4 uur en dan zijn we we in Tarnów waar we 1,5 uur van onze plek van bestemming overnachten. In Duitsland hebben ze veel bruggen en viaducten blauw/geel gemaakt. Gaaf om te zien. Arjan heeft het gas er op dus een foto maken is nog niet gelukt. We zijn van plan om morgen de tassen uit te delen en te helpen waar nodig. Tot de volgende update. 

update 20.00 uur
Wij zijn goed aangekomen in het Euro Aparthotel in Tarnów. Nog even aan de bar de dag voor morgen doornemen. Zo lekker naar bed om morgen fris en vol energie de goed gevulde tassen uit te delen. Benieuwd wat ons te wachten staat. 


update vrijdagmorgen 8.00 uur
"goed geslapen, althans ...., na een snel ontbijt direct weer op weg. Toch goed uitgerust en vertrokken naar Korczowa. In het hotel zaten veel liefdevolle mensen die allemaal hulp bieden in deze vreselijke tijd. Een beetje gespannen gaan we verder de nieuwe dag tegemoet. Spannende dag en reis wat zullen we aantreffen?" Maaike en Arjan houden ons op de hoogte!!

Aankomst plek van bestemming. Arjan en Maaike kijken rond naar mogelijke kandidaten en leveren verder deze middag de meegebrachte artikelen aan de gevluchte Oekraïense mensen. Over enkele uren weer richting Nederland en zondag terug in Hillegom. Direct werd Arjan aangesproken door maar liefst twee televisiestations. Sky news en een Argentijnse nieuwszender. Later vandaag een link naar de interviews via youtube.

klik op de foto om het interview te bekijken

Inmiddels in het 15.00 uur 
Carina en Sasha uit Oekraïne komen mee naar Nederland. Wie het zijn en waar zij vandaan komen, dat komt binnenkort. Eerst maar eens richting het  veilige westen en het mooie Hillegom. In de loop van zondag komt het gezelschap weer  in Hillegom aan. Toch maar even melden dat de sirenes de eerste maandag van de maand om 12.00 uur afgaan als test. Dus niet schrikken ! Kom snel, rust uit en zorg dat de energie weer terug is.

update 16.00 uur
Carina en Sasha komen uit Kramatorsk. Zijn daar vandaan gevlucht naar Lviv. Daar zijn ze drie dagen gebleven. Daarna hebben ze 25 uur gedaan om naar Polen te komen. Carina is een gescheiden moeder en zoonlief Sasha heeft zijn vader achter moeten laten in Oekraïne. De twee hebben al 24 uur niet geslapen.

update 17.00 uur
Wij, inmiddels de fab4, gaan nu overnachten Katowice en morgen rijden we door naar Nederland.    Wij slapen vanavond in hotel Makara en tanken even bij van alle indrukken van de afgelopen uren. Het jongetje Ivor zit nog vers op het  netvlies van Maaike en zegt. ïk ben toe aan iets lekker eten, graag met een lekker wijntje en dan naar bed.

update 18.00 uur
Frans van MeerBusiness heeft nog even contact gehad en Sasha schijnt graag te willen gaan voetballen. Dat moeten we dan maar gaan regelen. Hillegom heeft een van de mooiste clubs met een prachtige jeugdopleiding. Dus we moeten nu snel voetbalschoenen en een voetbal outfit gaan regelen. eerst maar eens een paar knappe voetbalschoenen scoren. Maar welk maat? Dat komt vast in de volgende update.

Update zaterdagmorgen 9.00 uur
Maaike: "Goedemorgen lezers, na een heerlijke nacht en een goed ontbijt vanmorgen zijn we om 9 uur vertrokken richting Nederland. In het hotel veel Oekraïners ontmoet, ze zijn ons zo dankbaar. We worden geknuffeld en krijgen liefdevolle woorden. Voor ons was dit het minste wat we voor Oekraïne kunnen betekenen. We hebben liefdevolle vrienden om ons heen die alle op hun manier een steentje bijdragen. Zo mooi om te zien om met elkaar dit te doen. Zelfs de voetbalclub is al geregeld". 

De verwachting is dat de familie(s) rond 19.00uur/21.00 uur in Hillegom arriveren.

Update 11.00 uur
Onderweg naar huis onwijs mooie solidariteit van de Duitsers. Verkeersborden in kleur Oekraïne


Update 12.30 uur
Tijdens de rit naar huis is de zoektocht naar contact met de opa van Sasha begonnen. Niet bereikbaar!! De paniek in de ogen bij Carina is verscheurend! Gisteren avond het laatste contact om 21 uur. Rond het middag uur het verlossende telefoontje. Hij is oke.   

Update 15.00 uur
Tijdens de rit naar huis zijn lieve vrienden bezig met het verzamelen van spullen. Zo is de slager van der Reep op zoek naar kleding van zijn jongens en geeft Dick van Doorn van Van Doorn Transport een fiets voor zolang als nodig. Maurice de Lijster denkt mee over huisvesting voor opa.
Onze buurvrouw is aan het shoppen voor de eerste behoefte die je als mens nodig hebt.   
Hartverwarmend al deze hulp.

Wellicht een speld in de hooiberg, maar opa is getraceerd en zit in Polen. Bijna kon hij meerijden vanuit Polen met een busje naar Noordwijkerhout, alleen het tijdsverschil was op dat moment zo"n 200 km :-(

Onderstaand de locatie waar hij zich nu bevindt. We zijn op zoek naar transport , wellicht iemand in de buurt ?

Voorlaatste update
Via de Facebookpagina contact gehad met een redder in nood. De man reed bij Krakau, rijdt ff terug (2,5 uur) en slaapt vannmacht in Krakau met de opa van Sasha. Morgenvroeg gaan ze rijden en tegen de middag wordt de opa in Groningen opgehaald. familie herenigd!

Maaike Arjan Sasha en Carina zijn inmiddels bij Enschede de grens over. Verwachting is dat men rond half 9 een flesje wijn mag opentrekken. (van een MeerBusiness wijnleverancier, dus goede kwaliteit :-))

21.00 uur laatste update
Veilig terug in Hillegom met (tijdelijke?) gezinsuitbreiding. Morgen wordt opa gehaald. Alles komt goed!

En opa? Die komt morgen aan vanuit Krakau Polen in Groningen. Opa krijgt voor een aantal dagen een kamer in villa Flora. Dank aan Villa Flora, de gemeente en alle vrijwilligers die meegeholpen hebben deze reis succesvol te maken

 

 

 

 

 

Maaike en Arjan Warmerdam 4PROCES is thuis. lees het verhaal

Abonneer op onze nieuwsbrief