'Samen leiden wij de arbeidskrachten van morgen op' het motto van Meet Greet Experience.

Datum : 13-02-2024 00:00

Op 13 februari vindt er een groot Event plaats waarbij vmbo-leerlingen uit de regio kennis maken met beroepskrachten en bedrijven uit de regio: Meet Greet & Experience. (MGE)
Maar liefst acht vo-scholen uit de regio Haarlemmermeer en Duin-Bollenstreek doen hier aan mee.
Vmbo-leerlingen zoeken vaak in hun eigen regio, waarin zij opgroeien, hun toekomst en leren het beste midden in de maatschappij. Leerlingen staan voor de lastige opgave om in deze onzekere tijd keuzes te maken voor hun toekomst.
Het is de taak van scholen, bedrijfsleven en ouders om de leerling zich te laten oriënteren en ervaringen op te laten doen in de mogelijkheden die zij hebben in onze maatschappij. Zo kunnen zij allemaal hun plek vinden in de samenleving van morgen. Dit is de reden waarom wij het evenement MGE opstarten.

Leerlingen uit de tweede klas van acht vo-scholen uit uw regio, komen in aanraking met verschillende beroepen én opleidingen. Bij het evenement zullen leerlingen en beroepskrachten elkaar ontmoeten en gaan zij met elkaar in gesprek. Als dit van beide kanten positief is, resulteert het in een afspraak en gaat de leerling op een later tijdstip bij het bedrijf een dagdeel meelopen.

Dinsdag 19 maart staat voor deze meeloopdag gepland. Tijdens het evenement op dinsdag 13 februari maakt de leerling ook gelijk kennis met de verschillende mboscholen. Zij zullen hun opleidingen presenteren. Zo kan de leerling gelijk zien welke opleidingen er kunnen horen bij een bepaald beroep. We maken op die manier de cirkel rond met het doel de leerlingen de arbeidsmarkt te laten ervaren en tegelijkertijd wat meer kennis over de verschillende opleidingen mee te geven.

Voor dit nieuwe initiatief hebben we uw hulp en steun nodig.
We zijn opzoek naar bedrijven die zich beschikbaar stellen op 13 februari in de Intratuin in Lisse om het gesprek aan te gaan met misschien wel uw toekomstige medewerker. Op dinsdag 19 maart vindt dan het meelopen plaats. Een groep leerlingen gaat meelopen in uw bedrijf. Dat kan bij verschillende functies of slechts bij een functie. Zie voor meer info: https://www.meetgreetexperience.nl of indien u meer informatie wenst, kunt u contact opnemen met onderstaande personen. We zijn telefonisch bereikbaar op tel.nr: 0252-661599

Met vriendelijke groet, Projectleiding MGE
namens alle deelnemende scholen
Karin Welmers, k.welmers@hvc.nl
Rosana van der Geld, r.vandergeld@hvc.nl

Abonneer op onze nieuwsbrief