De Jong Sports wint 7 Wereldtitels op WK Nunchaku

Datum : 02-06-2024

Op 26 mei jl. werden er in Beek te Limburg  de Wereld kampioenschappen Nunchaku Do gehouden, in een deelnemers veld van ruim 100 deelnemers wist het team van De Jong Sports uit Nieuw-Vennep o.l.v. leraar Rene de Jong maar liefs 19 prijzen te winnen.

   Na een dag sportieve strijd tegen deelnemers uit o.a. België, Frankrijk, Finland, Polen, Portugal en Nederland werd een jaar flink trainen beloond met 19 plaatsen op het ereschavot: zeven keer goud, drie keer zilver en acht keer brons. En ook de stijlprijs voor de junioren.
Men  kon je inschrijven op vier onderdelen namelijk Kumite, Kata, eigen kata en Freestyle. Voor elk onderdeel waren er voorronden, voor het onderdeel kata en Freestyle gingen de beste drie door naar de grote finale avond, bij het onderdeel kumite gingen de beste twee vechters door naar de finale.

De uitslagen van de leden van De Jong Sports: Kumite ( sparren ) Goud was er in de klasse: Marissa de Jong -1.65 Dames klasse Sjoerd Leinberger -1.75 Ricardo de Jong +1.85 Zilver Riley Laurens -1.45 René de Jong veteranen Brons Luca Verhoeven -1.65 Jeroen Mense -1.75 Daan Bartels -1.85   Kata Goud Riley Lauren tot 12 jaar Stein Onderwater 12 t/m 15 jaar Marissa de Jong kata dames Jeroen Mense kata heren Kata Brons Lucas Slingerland 12 t/m 15 jaar Sjoerd Leinberger kata heren Ricardo de Jong zwarte band kata Ricardo de Jong eigen kata    

Freestyle senioren Op dit onderdeel won Ricardo de Jong het zilver en daarmee zijn vierde medaille, met een hele mooie Freestyle, hij kwam net een paar tiende te kort voor de overwinning. De stijlprijs voor de junioren ging naar Riley Laurens       Een super prestatie van het team uit Nieuw-Vennep Voor informatie over deze sport kijk op de site  www.dejongsports.nl

Mailen kan ook de.jong.rene@hetnet.nl                     

De Jong Sports wint 7 Wereldtitels op WK Nunchaku

Abonneer op onze nieuwsbrief