Vier de Lente Gaat Voor Toekomst Mini-Concert tussen de tulpen voor de jonge generatie Vroegbloeiers

Datum : 15-04-2024

Vrijdag vond het besloten concert van Emma Heesters, Emilia Mabel, Jeffrey Parmentier en Robin Topper plaats op de locatie van Vier de Lente. Hoewel het festival zelf dit jaar niet doorgaat, kon er door medewerking van vrijwilligers en de partners en sponsoren wel een Vroegbloeiers concert plaatsvinden. De generatie van de toekomst, ongeveer 150 basisschoolleerlingen uit de regio, was hierbij aanwezig.

UNIEKE LOCATIE
Het terrein bij Tulpenschuur Hulsebosch was al volledig ingezaaid met tulpenbollen, in volle voorbereiding voor het Vier de Lent Festival dat dit jaar niet kon plaatsvinden. Daarom werd vandaag op die locatie de lente in het klein gevierd door een besloten concert te organiseren voor zo’n 150 basisschoolleerlingen en jongeren aangesloten bij Welzijnskwartier uit de regio. Deze jonge generatie wordt door de organisatie ook wel de ‘Vroegbloeiers’ genoemd.   Jorieke Exler, organisatie van Vier de Lente: “De Vroegbloeiers zijn exact de doelgroep waar we het voor doen. We willen jongeren enthousiasmeren om te blijven wonen en werken in de prachtige Bollenstreek.” Lokaal talent Emilia Mabel verzorgde het voorprogramma, waar ze haar nieuwe nummer ‘Bang in het donker’ lanceerde. Emma Heesters werd gillend onthaald door de uitzinnige basisschoolleerlingen, Jeffrey Parmentier had het publiek helemaal mee en Robin Topper zong een paar nummers tussen de oranje geklede dansmeisjes van Kinderziekenhuizen van Oranje.    Het concert werd namelijk gekoppeld aan een donatie-actie voor Kinderziekenhuizen van Oranje, om ernstig zieke kinderen ook een blijvende glimlach te bezorgen. Jorieke Exler: “Als we iets organiseren, dan willen we ook bijdragen aan iets goeds.” Hulsebosch deelde bossen tulpen uit in ruil voor een donatie van 5 euro voor de Kinderziekenhuizen, waar alle aanwezigen natuurlijk meteen op hapten. Emma Heesters, zelf ambassadeur van het Emma Kinderziekenhuis, bracht de actie onder aandacht.  

PARTNERS EN SPONSOREN
Het concert kon plaatsvinden doordat partners en sponsoren hun steentje bijdroegen. Familie Hulsebosch maakte tijd en ruimte voor de organisatie op hun terrein, The Good Company en Gemeente Hillegom en HLT Samen staken hun handen uit. Tijdens het evenement tekenden 4process Arjan Warmerdam en Braambeheer BV als sponsors bij, en ook Rabobank presenteerde zich vandaag als nieuwe partner van Vier de Lente. Rabobank sprak hun commitment uit voor drie jaar en geven Vier de Lente daarmee vertrouwen voor de toekomst. Ferry Huurman, directeur coöperatieve Rabobank Bollenstreek, was aanwezig bij het Vroegbloeiers-concert: “Wij geloven dat Vier de Lente iets prachtigs kan toevoegen aan de toekomst van en de brede welvaart in de Bollenstreek. Als Rabobank verbinden we ons graag aan de Vier de Lente Business Academy waar jong, nieuw en duurzaam samenkomt. Dit zijn belangrijke ingrediënten voor een toekomstbestendige streek. De jeugd is de generatie van de toekomst. Hen zo te zien genieten vandaag, alleen daar word je al blij van. ”   

VROEGBLOEIERS
Greenport Duin- en Bollenstreek, ook een van de Vier de Lente partners, trekt het Vroegbloeiers-thema volgende week nog door. Op woensdag 17 april organiseren zij samen met Vier de Lente wederom het afsluitende Vroegbloeiers scholenprogramma, waar scholieren die meededen aan de TuinBouw Battle een kijkje achter de schermen krijgen bij Bloemencorso Bollenstreek.

Video: https://www.youtube.com/@vierdelente 

Vier de Lente Gaat Voor Toekomst Mini-Concert tussen de tulpen voor de jonge generatie Vroegbloeiers

Abonneer op onze nieuwsbrief