Update Bloemencorso Bollenstreek 2024

Datum : 08-04-2024

 Het Bloemencorso Bollenstreek rijdt op zaterdag 20 april 2024 zijn kleurrijke tocht van Noordwijk naar Haarlem. De avond ervoor rijdt het corso feestelijk verlicht door Noordwijkerhout. Uiteraard wordt dit weer het mooiste corso ooit! Er wordt op gerekend dat dit unieke gratis voorjaarsevenement weer tot grote bezoekersaantallen zal leiden. Menige corsofan van jong tot oud heeft het Bloemencorso Bollenstreek immers in zijn hart gesloten en ziet ditmaal ook de eigen praalwagen Corsofans voorbij trekken in de optocht! Wat 1947 begonnen is met amaryllis en hyacintenkweker Willem Warmenhoven uit Hillegom, die op zijn vrachtwagentje een walvis maakte van blauwe en witte hyacinten en daarmee van Hillegom naar Lisse reed, is uitgegroeid tot een niet meer weg te denken traditie. Het Bloemencorso Bollenstreek is zonder meer het grootste voorjaarsevenement noemen dat er bestaat met een ongekende nationale en internationale allure.

Corsobeleving
Het spreekt voor zich dat in het voorjaar van 2024 weer kleurrijk wordt uitgepakt met de bedoeling alle corsofans weer optimaal te laten genieten. Vrijdagmiddag 19 april worden de praalwagens en luxe wagens opgesteld in Noordwijkerhout wat vanaf 15.30 uur unieke fotomomenten zal opleveren. Aansluitend rijdt het corso ’s avonds feestelijk verlicht door Noordwijkerhout. Dit lichtjescorso zorgt voor weer een heel andere corsobeleving. Zaterdag 20 april rijdt het Bloemencorso Bollenstreek zijn meer dan 40 km lange kleurrijke route van Noordwijk naar Haarlem. De optocht wordt vooraf gegaan door de Vriendenparade, waarmee niet alleen het corso wordt aangekondigd, maar ook de mogelijkheid wordt geboden heerlijke stroopwafels te kopen. In de stoet rijden vijftien praalwagens mee en zo’n dertig rijk met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens, begeleid door muziekkorpsen wat het extra feestelijk maakt. Langs de gehele route is er voldoende ruimte voor de vele honderdduizenden bezoekers. En of het allemaal nog niet genoeg is wordt het corsofeestje op zondag 21 april nog verder gevierd in de binnenstad van Haarlem, waar de praalwagens nog tot 17.00 uur te bewonderen zijn.

Kijkje achter de schermen
Het Bloemencorso Bollenstreek is het enige evenement in de wereld waarvan de praalwagens worden opgebouwd met bolbloemen zoals heerlijk geurende hyacinten, tulpen en narcissen. Wist u dat vele honderden vrijwilligers dan uren bezig zijn met het steken van de bloemen op de praalwagens? En dat dit unieke gebeuren te bewonderen is in Tennishal de Klinkenberg aan de Rijksstraatweg 52 in Sassenheim? Een bezoekje aan de opbouwdagen die we voor onze internationale gasten ‘decoration days’ noemen is een belevenis op zich en zeker aan te bevelen. Dit ‘Kijkje achter de schermen’ is geopend voor publiek en vindt plaats op woensdag 17 april, donderdag 18 april en op vrijdagmorgen 19 april (tot 12.00 uur). De opbouwdagen worden traditiegetrouw op woensdagmiddag officieel gestart met de eerste steek op de praalwagen van de gemeente Teylingen door de burgemeester en een prominent. De opbouwdagen worden opgeluisterd met een muzikaal podiumprogramma en ook is er een gezellig door de Vrienden van het Bloemencorso Bollenstreek geëxploiteerd horecaplein met stands. Bezoekers kunnen het steken tijdens deze opbouwdagen op eigen gelegenheid bekijken. Voor kinderen is er een leuke speurtocht uitgezet, zijn er op woensdag workshops en mogen zij als kinderjury de mooiste praalwagens kiezen. Tevens is het mogelijk deel te nemen aan een rondleiding. Groepen en rondleidingen graag vooraf reserveren via e-mail opbouwdagen@bloemencorso.info Kijk voor meer informatie op www.bloemencorso.info en volg alle corsonieuwtjes over extra jubileumactiviteiten op de social media van het Bloemencorso Bollenstreek. Schrijf de corsodatum alvast op de kalender want de jubileumeditie zal spectaculair zijn!

op de foto Keukenhofdirecteur Sandra Bechtholt en Corso voorzitter Willem Heemskerk bij de presentatie in de Keukenhof

Update Bloemencorso Bollenstreek 2024

Abonneer op onze nieuwsbrief