Bionomic uit Oegstgeest wint Jonge OndernemersPrijs 2024

Datum : 22-03-2024

De winnaar van de Jonge OndernemersPrijs Duin en Bollenstreek 2024 is donderdagavond bekend gemaakt.
De winnaar, Bionomic is een innovatieve biotech onderneming, gespecialiseerd in de ontwikkeling van biopesticiden en detectiemethoden voor de agrarische sector. Het bedrijf gevestigd in Oegstgeest, werd in 2021 opgericht door Diederik Mud & Stan Aanhane en richt zich op duurzame gewasbescherming en biedt het een unieke combinatie van detectie- en (biologische) bestrijdingsmiddelen tegen pathogenen zoals Fusarium schimmel in bloembollen. Dit onderscheidt het bedrijf van concurrenten zoals Bayer en BASF, die voornamelijk inzetten op chemische of minder efficiënte biologische oplossingen.

Diederik en Stan moesten het opnemen tegen 3 andere bedrijven: Duurzaam Volgens Plan van Enne-Pieter Wakelkamp, Via Mathilda van Mathilda Trouwen en Discover the Spark van Marja van de Riet.

De jury stond voor de moeilijke keuze een winnaar aan te wijzen en juryvoorzitter Rik Balder .benadrukte dat eigenlijk elk bedrijf in hun eigen branche als winnaar uit de bus kwam. De winnaars vonden het een gave avond en waren supertrots op hun Jonge OndernemersPrijs. De avond georganiseerd door MeerBusiness Duin & Bollenstreek werd in 2017 voor het eerste gehouden en de Grand finale wordt al sinds het begin in het Fioretti college Hillegom georganiseerd.

Dit jaar werden bij het spektakelstuk nóg meer leerlingen betrokken dan voorheen. Het uitstekende viergangen diner werd volledig geproduceerd en gepresenteerd door leerlingen van het Teylingen KTS college in Voorhout.  Een fantastische samenwerking van diverse scholen, Talent4Live en diverse bedrijven uit de Duin & Bollenstreek, gelardeerd met leuke en spectaculaire optredens van de Bollenstreekse zangeres Emilia Mabel en verscheidene dansgroepen .

Bollenstreek Omroep maakte een prachtige impressie van de avond die u HIER kunt bekijken.

Maar er werden nog meer prijzen uitgereikt. Maandag 11 maart presenteerden 6 mini ondernemingen hun ervaringen van het ondernemen. Voor de studie aan het Fioretti College Hillegom mochten zij een "eigen bedrijf" starten, aandeelhouderskapitaal verwerven, een product kiezen, taken verdelen en hun product aan de man brengen. Sommige bedrijven scoorden een mooie winst, anderen onvoldoende om de aandeelhouders terug te betalen.

De drie groepen finalisten mochten per 2 aanschuiven aan de ondernemerstafel voor het gala. Voorzitter van Ondernemend Hillegom Daniel Duindam had de eer de winnaar van de mini ondernemingen hun prijs uit te reiken. Het studiebedrijf  Woody Works van de ‘ondernemers Menno, Olivier, Ruben en Tijn werd eerste, Kiko kaarsen tweede en Poxy won brons. Alhoewel, alle studenten ontvingen naast een bos tulpen een zelfde zgn Ondernemend Hillegom Oscar Award. De avond werd professioneel gepresenteerd door oud Olympisch hockey kampioen Lisanne de Roever die werd geassisteerd door twee leerlingen van het Fioretti college Ruben Schaap en Kimberly de Haas.

De jury van de Jonge OndernemersPrijs 2024 bestond uit: Rik Balder, Boekuwzending.com, bezorgt uw zending wereldwijd met een glimlach (voorzitter), Patrick vd Toorn , MKB adviseur Rabobank Bollenstreek, Angela van Dorssen,  internationaal gecertificeerd coach en teamcoach, Erika van der Heijden Talent4Life, Bickio ondernemen met een maatschappelijke visie , Peter Steenbergen advocaat van Steenbergen Agri-legal en Steenbergen Incasso, Ingrid Kuijt Sales & accountmanager Provalu en Max Uphoff directeur BLIJLES.

De jury van de Ondernemend Hillegomprijs bestond uit: Daniel Duindam voorzitter Ondernemend Hillegom/directeur Doe.reclame,  Jan van Rijn, wethouder gemeente Hillegom, Paul de Vlieger, Journalist Haarlems Dagblad, Dennis Kortekaas namens Fiorettti Hillegom en Carla Kruyt namens MeerBusiness Duin & Bollenstreek 

Meer foto's in de fotogalerij klik HIER

De winnaar van de Jonge Ondernemersprijs 2024 ontvangt als prijs
Een 3d Award ontworpen en geproduceerd door Fioretticollege Hillegom.
Crystal block Award met inscriptie  
Artikel in magazine LEVEN! en INFOREGIO.
Jaar gratis membership MeerBusiness
Met het hele team een vaartocht met MeerBusiness
Advies en coachinggesprekken Connecting Energy

Alle finalisten ontvangen een jaar gratis Membership MeerBusiness Duin & Bollenstreek

 

Bionomic uit Oegstgeest wint Jonge OndernemersPrijs 2024

Abonneer op onze nieuwsbrief