Waarom zou je als ondernemer baat hebben bij een garagebox?

Datum : 01-03-2024

Waarom zou je als ondernemer baat hebben bij een garagebox?
Als je nog maar net ondernemer bent, werk je in veel gevallen vanuit huis. In dat geval kan een garage huren een slim idee zijn. We vertellen je er in dit artikel alles over!

De juiste garagebox
Bijna overal in de buurt heb je wel de mogelijkheid tot het huren van een garagebox. Deze garageboxen variëren in aantal kubieke meters, in staat van onderhoud (zijn ze bijvoorbeeld geïsoleerd en bestand tegen vocht) en hebben in sommige gevallen zelfs sanitaire voorzieningen. De meeste garageboxen worden ook beveiligd met een alarm of camera. Op basis van de reden dat je een garagebox nodig hebt, kun je besluiten welke je wilt gaan huren.

Opslag van goederen
Als je bijvoorbeeld een webshop hebt, zal na verloop van tijd de handel zo lekker lopen, dat je niet als je handelswaar in de bijkeuken kunt bewaren, daar wordt je gezin waarschijnlijk ook niet erg gelukkig van. Een garagebox in de buurt is dan de ideale plek om jouw handelswaar op te slaan, voordat ze aan de bezorgdienst worden meegegegeven. Jouw garagebox kan dan als het ware fungeren als een mini-distributiecentrum.

Opslag van niet-handelswaar
Als je wel al een eigen zaak hebt, bijvoorbeeld een winkel, kan het zijn dat je bepaalde spullen even tijdelijk niet nodig hebt. Denk hierbij aan kerstversiering of meubels uit een ruimte die even een andere functie krijgt. Hoe handig is het dan om een plek te hebben in de buurt waar je dit soort spullen tijdelijk kwijt kunt?

Een flexibele werkplek
Wanneer je een  garagebox huurt, kan je daar, mits je geen overlast veroorzaakt, mee doen wat je wilt. Je hoeft er dus niet per se spullen in op te slaan. Zeker als jij nog een onderneming vanuit huis hebt, kun je je garagebox ook gebruiken als een remote werkplek. Zorg wel dat het dan een beetje gezellig ingericht is, want de meeste garageboxen zien er aan de binnenkant vrij troosteloos uit en hebben bovendien geen ramen, maar het is wel een stuk goedkoper om te huren dan een kantoor. Een garagebox is misschien niet de ideale plek om je administratie te doen, maar bijvoorbeeld wel om te klussen of andere technische dingen uit te voeren. Je gezin zal je waarschijnlijk ontzettend dankbaar zijn dat je dat niet langer allemaal thuis doet en jij hebt tijdens het werken rust aan je hoofd.

 

 

Waarom zou je als ondernemer baat hebben bij een garagebox?

Abonneer op onze nieuwsbrief