Swingline golf en Wilson zorgen voor nóg beter golfen

Datum : 23-02-2024

Wordt golfen duurder door Swingline golf? Ja per geslagen bal wel, maar dat leggen wij u vanzelf wel uit.

Een tijdje geleden sprak ik met Jeroen Wijnands van Swingline golf. Swingline Golf had de Wilson golfballen geregeld en zag mij op de puttinggreen van Kagerzoom. Wij raakten aan de praat, hij bekeek mijn putter en zei; “dat kan ietsje beter”. Een kwartier later ging het putten echt een stuk beter en geloof het of niet de nieuwe grip die Jeroen plaatste deed wonderen.

Dan ook maar eens een fitting geregeld.
In eerste instantie netjes onderaan de wachtlijst want Jeroen is zeer geliefd om hulp te bieden. Door uitval en snel schakelen bleek een zondag in januari een ideale dag om de fitting te doen. Eerst een halve emmer weggeslagen met de oude clubs; Callaway x20 uit 2007. De trackman, de meekijkende golfcomputer, gaf direct waardevolle informatie. Net als Jeroen Wijnands die een andere shaft en een iets dikkere grip suggereerde. Uit de beschikbare (grote) voorraad werd direct een nieuwe club gefabriceerd. “Heb je zelf wensen of ga je volstrekt open de fitting in” was de vraag die Jeroen bij het overhandigen van de nieuwe aangepaste club stelde. “Volstrekt open” was mijn antwoord. En na zo’n 10 emmers weggeslagen te hebben en telkens een kleine aanpassing uit te proberen, vroeg Jeroen mij; “en wat denk jij zelf?” Het gevoel klopte volledig en de keuze bleek ook eensgezind.

Callaway Big Bertha of Wilson Launch pad 2 irons gaven hetzelfde goede gevoel.
En niet te vergeten zorgde voor betere slagen en betere uitkomsten. Bij de hybride en de driver  was het ook Wilson die, ook volgens de uitkomsten van Trackman, een verbluffend beter resultaat liet zien. De hybride en driver  een keuze voor Wilson Dynapower. Nu zijn Swingline en Wilson gewaardeerd member van MeerBusiness dus dat gaf weer een enorme meevaller. Daarbij komt dat de clubs van Wilson niet alleen super vergevingsgezind zijn, maar ook bijna 50% voordeliger in prijs dan de Callaway clubs. Dus de uiteindelijke keuze kon snel gemaakt worden.

Twee weken terug was het direct genieten.
Op maat gemaakte clubs met shafts en grips volledig afgesteld op de eigen kracht. Direct een ronde gelopen en na hole 1 (even wennen) ging het super. De handicap direct met een vol punt naar beneden. Super tevreden en vrolijk de baan af..

Alleen een bijkomend punt.
Een golfronde wordt nu eigenlijk ietsje duurder. Want reken mee. Daar waar je eerst 18 holes liep en ca € 65,-- voor een ronde betaalde en het rondje maakte in 100 slagen bleek dat per effectieve bal € 0,65 per slag te kosten. De eerste ronde met de nieuwe clubs was al een stuk beter en stel dat je nu de ronde loopt in 80 i.p.v. 100 slagen. Dan is de effectieve bal € 65/80 = € 0,81 per geslagen bal. Dankzij een paar geweldige stokken  is de golfronde wel zo’n 25% duurder geworden. Ja je moet wat over hebben om een betere golfer te worden. Hoe? Eigenlijk heel simpel, start met een fitting van Jeroen Wijnands van Swingline Golf, scoor een paar goede clubs. Bijvoorbeeld Wilson en laat de zomer maar komen.

Swingline golf en Wilson zorgen voor nóg beter golfen

Abonneer op onze nieuwsbrief