Taalpact Bollenstreek & Oegstgeest 2024

Datum : 30-11-2023

Het Taalpact is gemaakt met als doelstelling laaggeletterdheid te bestrijden in onze regio.

Mensen die moeite hebben met lezen en schrijven ervaren veel problemen in hun dagelijkse leven. Brieven van de gemeente zijn te lastig, er is een grotere kans op schulden en meedoen in de samenleving is moeilijk. Met duidelijke afspraken tussen gemeente, bedrijven en de bibliotheek pakken wij dit probleem aan.

Wij  Taalpact Bollenstreek & Oegstgeest, willen dat iedereen zich thuis voelt binnen de gemeenschap. Eén onderdeel daarvan is het beschikken over voldoende schrijf- en leesvaardigheid. Alle bedrijven in de regio zijn welkom om zich aan te sluiten bij het Taalpact. Samen kijken wij naar welke stappen het bedrijf kan zetten laaggeletterdheid te bestrijden binnen de organisatie.  

Vanuit het Taalpact Bollenstreek & Oegstgeest ondersteunen we bedrijven kosteloos op verschillende manieren.
Training Herkennen & Doorverwijzen
Workshop Helder schrijven
Brievenwasserette Flyer
Ik wil leren Theatervoorstelling op maat
Trainingen op maat
Nieuwe initiatieven vanuit jouw organisatie

Escape koffer
Een escaperoom op locatie waarin je ervaart hoe het is om laaggeletterdheid te zijn   Wil jij een inkijk in welke acties wij dit jaar doen via het Taalpact? Lees hier het Taalpact 2023.  

Meer informatie over het Taalpact en Laaggeletterdheid? Neem contact op met mij via Taalhuis@bibliotheekbollenstreek.nl of bel naar 06 21 62 44 27.   Met vriendelijke groet,   Rik Duesmann Teamleider Basisvaardigheden    
Lange Voort 2T |
2341 KA Oegstgeest
Tel: 06 21 62 44 27
Mail: rduesmann@bibliotheekbollenstreek.nl www.bibliotheekbollenstreek.nl  

Taalpact Bollenstreek & Oegstgeest 2024

Abonneer op onze nieuwsbrief