Intratuin, Resto VanHarte en Vermaat serveren deze winter gezamenlijk het kerstdiner

Datum : 23-11-2023

 In 6 Intratuinwinkels worden van 18 tot 22 december ruim 500 couverts gedekt
Intratuin en Resto VanHarte slaan deze decembermaand de handen ineen.

Onder het motto "Samen kerst vieren" worden er in zes Intratuin-winkels verspreid door Nederland kerstdiners georganiseerd. Iedereen die behoefte heeft aan verbinding is uitgenodigd om aan te schuiven. Met de diners willen de kerst- en groenspecialist en Resto VanHarte mensen uit de buurt met elkaar in contact brengen en íedereen een kerstgevoel geven.

De catering van deze diners wordt verzorgd door Vermaat, horecapartner van Intratuin. Onderzoek wijst uit dat meer dan de helft van de Nederlanders wel eens eenzaamheid heeft ervaren. Tijdens de kerstperiode kan dit gevoel extra zwaar aanvoelen. “Daar willen wij met de organisatie van toegankelijke diners wat aan doen! Iedereen verdient het om samen kerst te vieren," aldus Peter Paul Kleinbussink, directeur van Intratuin Nederland. De groenspecialist opent in samenwerking met Resto VanHarte de deuren van zes van haar winkels voor speciale kerstdiners.

Per locatie kunnen tussen de 50 en 150 mensen aanschuiven. Deelname kost vijf euro en de volledige opbrengt van de diners gaat naar Resto VanHarte.

Van Maastricht tot Enschede Tussen 18 en 22 december worden de Intratuin winkels in Maastricht, Lisse, Enschede, Rosmalen, Leidsche Rijn en Pijnacker voor één avond omgetoverd tot Resto VanHarte-locatie.

Resto VanHarte bestrijdt eenzaamheid door ontmoetingen tussen buurtbewoners te faciliteren. Kleinbussink ziet daarin een match met de kernwaarden van Intratuin: “Onze vestigingen hebben een sterk lokaal karakter en fungeren vaak als ontmoetingsplek voor mensen uit de buurt.” De directeur zal tijdens de speciale kerstdiners samen met andere MT-leden en verschillende medewerkers van het hoofdkantoor meehelpen in de bediening. Intratuins horecapartner Vermaat is verantwoordelijk voor het eten. Iedereen die behoefte heeft aan gezelschap is van harte welkom om deel te nemen aan de bijzondere diners en de kerstsfeer te proeven. Samen tegen eenzaamheid Intratuin wil zoveel mogelijk mensen bewust maken van het belangrijke werk dat Resto VanHarte doet. In aanloop naar de kerstperiode wordt in alle 55 winkels van Intratuin aandacht besteed aan Resto VanHarte en worden bezoekers opgeroepen om bij te dragen aan dit initiatief. Dat kan door vrijwilliger te worden in één van de restaurants, een donatie te doen of door aan te schuiven bij een kerstdiner bij Resto VanHarte en eens contact te maken met iemand uit de buurt. Beide organisaties benadrukken dat deze samenwerking slechts het begin is van hun gezamenlijke inspanningen om eenzaamheid aan te pakken. Ze kijken ernaar uit om in de toekomst vaker samen te werken aan vergelijkbare acties. Aanmelden voor de diners kan vanaf 20 november via de website van Resto VanHarte.

Intratuin, Resto VanHarte en Vermaat serveren deze winter gezamenlijk het kerstdiner

Abonneer op onze nieuwsbrief