het grootste huis van Voorhout staat te koop

Datum : 23-11-2023

De voormalige gemeentelijke artsenwoning. 't grootste huis van Voorhout met 18 kamers staat te koop.

Bent u op zoek naar een bijzonder object met karakter en potentie?
Welkom bij ‘Huize Teylingen’, een karakteristieke woonvilla met een sfeervolle patiotuin, gelegen aan de opvallende Narcis-rotonde in het hart van Voorhout. Dit unieke (beleggings)object omvat een royaal privé-woongedeelte op de begane grond, twee kantoorunits in de zijvleugel en kamerverhuur op de 1e en 2e verdieping.Locatie:Deze villa bevindt zich op een uitstekende locatie, op loopafstand van het gezellige centrum van Voorhout en het NS-station.

Basisscholen en speelveldjes zijn eveneens in de directe omgeving te vinden. Bovendien is de ligging gunstig ten opzichte van uitvalswegen richting Amsterdam, Schiphol, Leiden en Den Haag (A4/A44).

meer informatie klik HIER

Geschiedenis:
De naam ‘huize Teylingen’ is afkomstig van de ruïne Teylingen alwaar Jacoba van Beieren woonde. Tevens grondlegger van de tuin kasteel keukenhof. De gemeente Voorhout heeft in 1910 opdracht gegeven Huize Teylingen te bouwen voor huisvesting van dr. Bots met zijn 8 kinderen. Het huis is ontworpen door de gerenommeerde architect Jan van der Laan uit Leiden en bouwbedrijf Vester uit Voorhout heeft het destijds gebouwd. Toen stond de villa tussen boerderijen en bloembollenvelden, maar door de enorme groei van Voorhout staat het pand inmiddels in hartje Voorhout.

het grootste huis van Voorhout staat te koop

Abonneer op onze nieuwsbrief