MeerBusiness boekt Beatles revival

Datum : 10-11-2023

The Beatles, al 60 jaar verbonden met Hillegom 
5 juni 2024 is het precies 60 jaar geleden dat ’s werelds beroemdste band in Hillegom optrad en dat wordt gevierd met een grandioos optreden van misschien wel de beste bootleg Beatlesband. Beatles Revival.
De groep zal op zaterdag 8 juni 2024 optreden in de zalen van hotel Villa Flora in Hillegom, georganiseerd door MeerBusiness Duin & Bollenstreek en Beatles Bollenstreek. De groep komt de nacht ervoor vanuit Praag, Tsjechië naar Hillegom gereden en zal ’s avonds om half 9  een spetterend optreden geven.  Voor de pauze de alom bekende oude nummers en na de pauze de zgn. studionummers. Het wordt een spektakel van jewelste en dit optreden zal vast wel dik uitverkocht zijn. Dus als je erbij wilt zijn bestel dan direct tickets via info@beatlesbollenstreek.nl  of frans@meerbusiness.nl.

De kaarten kosten € 32,50 per stuk en een Vip-arrangement met Beatlesdiner (*) en 6 toegangsbewijzen kost € 1.000.=

Hoe kwamen the Beatles in Hillegom verzeild?
Impresario Dick van Gelder was in Engeland om acts te zoeken voor optredens in Nederland en zag hoe de Engelse fans reageerden op the Beatles. Hij twijfelde geen moment en sprak af met manager Brain Epstein.  Epstein zag er direct brood in want hij was bezig the Beatles in de vele buitenlanden te laten optreden. De deal was snel gemaakt en Dick van gelder weet the Beatles te boeken voor 2 dagen.

Maar vervolgens kwamen zijn zorgen zijn oren uit. Van Gelder had flink geïnvesteerd maar overal waar hij voor een locatie kwam ving hij bot. Amersfoort afgewezen, het oude FC Twente stadion. Afgewezen. Twee concerten elders in het land. Afgewezen, transport te ingewikkeld. Uiteindelijk bespreekt hij zijn zorgen met Ben Essing, zoon van de burgemeester van Blokker. Ben organiseerde regelmatig concerten en stelde voor dit in de veilinghal Op Hoop van Zegen in Blokker te doen.

Ten einde raad maakte hij de deal. Maar om een beetje uit de kosten te komen zocht hij contact met Hilversum. Ook hier pech KRO en NCRV bleken niet Geïnteresseerd. Uiteindelijk werd het de VARA die er tegen een geringe vergoeding wel brood in zag. Het optreden zou in Marcanti Amsterdam zijn. Maar ook dat bleek een lastig verhaal. De VARA wist dat in Treslong het programma’s PISTE werd opgenomen en vroeg de gemeente Hillegom om hulp. De burgemeester van Nispen was inmiddels vertrokken en loco burgemeester van Dam vond het wel grappig. Hij zegde toe de Rijkspolitie te benaderen en zijn best te doen. Binnen een paar dagen was het al geregeld. The Beatles mochten optreden en de Rijkspolitie besloot met 30 man aanwezig te zijn. Daarnaast 10 te voet, 2 met ulm,  1 met rijwiel 5 met solomotor, 1 mobilofonist, 3 man recherche en 2 man van de verkeersgroep met mobilofoonauto. Een flinke investering maar van Dam had zijn zin. Van Gelder had nog een ander probleem; vervoer.

Bruidsauto's voor de fab4
Van Gelder bestelde 2 bruidsauto’s bij de Wildt uit Nieuw-Vennep en deed alsof er een mooi bruidsfeest in aantocht was. The Beatles landden (meervoud??) om 5 juni 1964 op het oude Schiphol en werden onder begeleiding direct naar Hillegom gebracht. Daar was het publiek, zo’n 150 kaarten verstrekt aan met name VARA medewerkers en wat beroemdheden zoals Marga van Praag, Rudy Carell, Corry Vonk, Willeke Alberti en Kees van Kooten al aanwezig. De repetitie begon om 17.30 uur en na de repetities stonden Herman Stok en Berend Boudewijn aan de basis van het interview. Het optreden werd op 8 juni uitgezonden voorafgaand door een rapportage van de rondvaart door de Amsterdamse grachten. Hillegom trots op de beroemde gasten Jaren later, in 2014 was er de grootste tentoonstelling over the Beatles ooit gehouden in het inmiddels gesloten Ford museum. Een half jaar lang was een deel van het automuseum ingeruimd voor the Fab4. Tussendoor een illegaal biertje, de doop van een She Loves you tulp en de presentatie van diverse Beatlesboeken. Vijf jaar later kwam er een Beatles monument voor wat in de wandelgangen het vergeten concert is gaan heten en nu in 2024 wordt het nog eenmaal groots gevierd met een optreden van Beatles revival.

(*) exclusief drankjes diner en optreden.

MeerBusiness boekt Beatles revival

Abonneer op onze nieuwsbrief