Unieke space tour door Noordwijk.

Datum : 06-09-2023

Wist je ook dat Noordwijk dé ruimtevaartplek van Nederland is? Hier ligt het technische hart van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. In het testcentrum van ESA-ESTEC worden volop nieuwe missies bedacht en getest. Veel innovatieve toepassingen in het dagelijkse leven van nu vinden hun oorsprong in de ruimtevaarttechnologie, in Noordwijk dus. Misschien wel het best bewaarde geheim van Noordwijk, want ESA-ESTEC is meestal niet toegankelijk voor publiek.

Hoe leuk en bijzonder is het dan dat er nu twee gratis space tours door Noordwijk worden georganiseerd op 30 september en 10 oktober tijdens The Space Week, waar je meer leert over de ruimtevaart in Noordwijk.
Onder leiding van gids Robert Willemsen wandel je eerst naar de ‘Walk of Space’ op de Koningin Wilhelminaboulevard, waar sinds 2013 al 14 astronauten hun hand- of voetafdruk hebben achtergelaten.

Een bus brengt je vervolgens naar het ESA-ESTEC complex voor een rondleiding door het centrum van bemande ruimtevaart en robotics voor maan en mars. Je bekijkt ook een 1:1 model van ExoMars, ESA's rover die naar leven gaat zoeken op Mars, je hoort meer over materiaal- en componentenonderzoek en ziet welke interessante voordelen 3D printing voor space heeft   Meld je snel aan voor een van de space tours in Noordwijk, want het aantal plaatsen is beperkt.

Dit kan via de link hierboven of via een e-mail aan info@noordwijk.info met vermelding van naam, e-mailadres, telefoonnummers en voorkeur voor datum van de tour.  
De space tour door Noordwijk is een initiatief van Noordwijk Marketing, gemeente Noordwijk en SPACETOURS Noordwijk.  

Praktische informatie Begin- en eindpunt van de tour: VVV Noordwijk, Hoofdstraat 129 Zaterdag 30 september 14:00 - 17:00 uur Dinsdag 10 oktober 19:00 - 22:00 uur Maximum aantal deelnemers per tour: 25 Voor toegang tot ESA-ESTEC is legitimatie verplicht. Vergeet niet je paspoort, ID of rijbewijs mee te nemen!  

Unieke space tour door Noordwijk.

Abonneer op onze nieuwsbrief