Aankondiging: Spoed update voor Microsoft Office

Datum : 20-03-2023

Joheco stuurde ons het navolgende bericht. 
Joheco wil je graag op de hoogte houden van een kwetsbaarheid in Microsoft Outlook, Word en Excel. De kwetsbaarheid in deze Microsoft Office apps is momenteel bekend onder “CVE-2023-23397”. 

Wat is er kwetsbaar?
Microsoft heeft bevestigd dat er een ernstige kwetsbaarheid in Microsoft Office (Outlook, Excel, Word) is aangetroffen die het mogelijk maakt om - zonder interactie van een gebruiker - wachtwoordhashes te stelen waardoor toegang tot infrastructuur met de rechten van deze gebruiker mogelijk is. Het probleem is aanwezig in alle versies van Microsoft Office voor Windows, die door Microsoft ondersteund worden. Andere versie zoals Office via web zijn niet kwetsbaar. Microsoft heeft hier inmiddels een beveiligingsupdate voor uitgebracht.

Wij van Joheco hebben een oplossing
Het technische team gaat deze middag 20 maart 2023 voor alle Joheco klanten met een 'monitoring', 'montoring en beheer' en 'monitoring, beheer en support' contract met een device met daarop Windows in combinatie met Office 2019 of 2021 of Microsoft 365 een oplossing toepassen. Update in 2 stappen. De update ervaring voor gebruikers ziet er uit als volgt:
Stap 1. Er start een Office-update scherm, je hoeft niks te doen 
Stap 2. Mocht de gebruiker Outlook gestart hebben, krijgen ze deze melding: Belangrijk: Sla je werk op en klik op "Doorgaan"  Mocht een gebruiker (per ongeluk) op 'Annuleren' klikken dan wordt de update niet geïnstalleerd. Joheco zal dan de update later nogmaals aanbieden. Het is belangrijk dat alle devices z.s.m. worden voorzien van deze laatste update. Indien u Office versies ouder dan 2013 gebruikt, dan is het advies om te upgraden naar een nieuwere versie van Office, aangezien deze niet meer geupdate worden. Office 2013 zal zeer binnenkort niet meer ondersteund worden, namelijk vanaf 11 april 2023Geen klant? Maak je geen gebruik van de monitoring en beheerdiensten van Joheco dan is het goed aandacht te hebben voor deze kwetsbaarheid. Hulp nodig? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Voor vragen naar aanleiding van dit bericht kun je contact opnemen met onze servicedesk via support@joheco.nl.

Met vriendelijke groeten,ServicedeskJoheco Automatisering  

Aankondiging: Spoed update voor Microsoft Office

Abonneer op onze nieuwsbrief