Padelbanen bij Dekker Warmond speciaal voor sportverenigingen

Datum : 27-07-2022

Sportieve en gezellige uitdaging voor sportverenigingen of gezellige afdelingen tijdens de zomer- en vakantie-stop.

WAT IS PADEL
Padel is een snelle racketsport met dynamische elementen uit squash en tennis. Het is laagdrempelig, sociaal en de ideale sport voor iedere leeftijd. Je speelt padel doorgaans in dubbelvorm (2 tegen 2). Het is echter ook mogelijk 1 tegen 1 te spelen, klik hier voor meer uitleg middels een informatief filmpje.Bij padel moet de bal over het net op de speelhelft van de tegenstander geslagen worden, zonder dat de bal eerst één van de wanden raakt. De bal blijft echter in het spel als deze eerst de grond raakt en nadien één van de wanden. Dit zorgt voor lange rally’s waarbij tactiek, reactievermogen en inzicht van belang zijn en spelplezier garanderen.Hoewel ongeveer 40% van de technieken overeenkomt met die van tennis, zijn er ook heel veel verschillen. Er wordt met een fore- en backhand geslagen, alleen bij padel moet de backswing juist kort zijn. Bij tennis is er maar 1 soort smash: zo hard mogelijk en boven je hoofd slaan. Bij padel zijn er verschillende soorten, denk aan een obersmash, een snake of een power smash. De volley is vergelijkbaar met tennis; bij een lobb gebruik je echter weer een nèt andere techniek dan bij tennis. De service is ook anders, bij padel serveer je onderhands. Ook het gebruik van de muur vraagt om verschillende slagtechnieken.Enthousiast geworden?

Op het sportpark van Dekker Warmond staan 3 zogeheten ‘IronCore3’ padelbanen tot je beschikking .Binnen heeft Dekker nog eens 4 prachtige indoor padelbanen. Voor de bouw van de padelbanen hebben zij gekozen voor Skypadel. Zij zijn een ervaren en betrouwbare partner als het gaat om het plaatsen van professionele padel baan. Sinds 2002 heeft Skypadel al meer dan 800 banen mogen installeren. De IronCore3 padelbanen hebben een glazen achter- en zijwand. Voor het centrale gedeelte wordt hekwerk gebruikt. Een padel baan heeft een afmeting van 10m breed x 20m lang.
Dat wil zeggen 50 vierkante meter per speler.De padelbanen worden gebouwd en geïnstalleerd volgens de richtlijnen van o.a. de Nederlandse Padelbond, de KNLTB en NOC*NSF.

Kom gezellig padellen, de aanbieding geldt tot 31 augustus 2022

Padelbanen bij Dekker Warmond speciaal voor sportverenigingen

Abonneer op onze nieuwsbrief