Hartgerink en Klomp levert eerste e-bus aan Boekuwzending.com

Datum : 21-07-2022

Noem het gerust een mijlpaal in de geschiedenis van twee oer-Haarlemmermeerse bedrijven: het tekenen van de koopovereenkomst gevolgd door het overhandigen van de sleuteltjes van e-buzzie 011. Anders gezegd: het afleveren door het Hoofddorpse autobedrijf Hartgerink en Klomp van een Fiat Ducato, aan het in Rijsenhout gevestigde bedrijf Boekuwzending.com  dat pakketjes bezorgt met een glimlach. Met als bijzonderheid dat het voor het bedrijf de allereerste volledig elektrische bestelbus is. De mijlpaal wordt door René Klomp namens het autobedrijf en door Rik Balder namens de vervoerder onderstreept met een ferme handdruk.

Feitelijk hebben niet twee, maar drie bedrijven een mijlpaal bereikt,
benadrukt Klomp. “Voor Fiat is het eveneens de allereerste volledig elektrische Ducato die vandaag, 14 juli 2022, is afgeleverd.”

 

Beide bedrijven hebben veel gemeen. De wortels van het autobedrijf liggen in Nieuw-Vennep waar in de jaren 30 van de vorige eeuw B. Hartgerink zich ging bezig houden met de verkoop en reparatie van onder meer fietsen en naaimachines. Boekuwzending.com is ontstaan uit het bedrijf Balder Logistiek dat Rik Balder en zijn vrouw Margreet op 1 april 2007 op een zolderkamer in de wijk Getsewoud begonnen. Beide familiebedrijven doen het net even anders dan anderen. Gaan voor hun klanten door het vuur, staan bekend om de persoonlijke benadering en hebben een dorpse uitstraling. En kennen mede daardoor een sterke groei.

Boekuwzending.com regelde het vervoer van pakketten van A naar B. In oktober 2015 ging het stuur volledig om en ging het bedrijf zelf pakketten ophalen en bezorgen. “En dat ook nog eens zo groen als mogelijk”, benadrukt algemeen directeur Rik Balder die niet de letters ceo (Chief Executive Officer) achter zijn naam heeft staan, maar cgo hetgeen staat voor Chief Glimlach Officer. Hij houdt niet van kouwe drukte en ophalen en bezorgen van pakketten gebeurt met een glimlach. “Onze chauffeurs zijn onze visitekaartjes. Kwakken het pakketje niet neer als niet wordt opengedaan, maar proberen op alle mogelijke manieren de zending tóch afgeleverd te krijgen. Juist om die reden heeft de afzender óns ingeschakeld. Ons Buzz-team levert pro actief af dus.” Niet vreemd dus dat René Klomp afgelopen donderdag de Ducato als twintigste auto kon afleveren. Het is de eerste volledig elektrische auto van het Rijsenhoutse bedrijf. René Klomp is er best trots op laat hij aan het stuur van de Ducato weten terwijl hij de nieuwste snufjes laat zien. “Leuk als je een collega-ondernemer kunt voorzien van een op maat gesneden bestelwagen.”

De bedrijfskleur groen staat voor het streven van Boekuwzending.com om groener dan groen te zijn. “Volledig elektrisch de weg op, maar ook zo min mogelijk lege wagens laten rijden”, leggen wagenparkbeheerder Johan Balder en financieel directeur Margreet Balder uit. ‘Inmiddels hebben we ook Fietsie 001 rijden. Een elektrische bakfiets waarmee we bezorgen in Hoofddorp en Nieuw-Vennep. De proef werkt goed en we denken aan uitbreiding naar andere plaatsen.”  

 

artikel en foto's HCnieuws.nl/Trudy Witteman

Hartgerink en Klomp levert eerste e-bus aan Boekuwzending.com

Abonneer op onze nieuwsbrief