MeerBusiness in oktober op bezoek bij VVD in de Tweede kamer

Datum : 05-07-2022

 MeerBusiness gaat weer op bezoek bij de VVD fractie van de Tweede kamer. MeerBusiness is zo'n 10 jaar elk jaar op bezoek geweest bij oud Tweede kamerlid Erik Ziengs. Inmiddels heeft de Tweede kamer een andere samenstelling en heeft Hawre Rahimi de MKB portefeuille van Erik Ziengs overgenomen. Maar niet zonder een goed woordje te doen voor MeerBusiness Duin & Bollenstreek en dat betekent dat wij in 20 oktober weer op bezoek kunnen in Den Haag. Wij worden die dag ontvangen in de fractiekamer van de VVD, hebben een gesprek met kamerlid Hawre Rahimi, krijgen een rondleiding door de (nieuwe) Tweede kamer en eindigen op de publieke tribune.

Vanzelfsprekend eindigen wij niet zonder een uitmuntend diner bij restaurant het Oude Dykhuys in Lisserbroek (diner eigen rekening). Wil jij mee en ben je MeerBusiness member dan heb je natuurlijk voorrang. Meld je nu aan bij db@meerbusiness.nl

Rahimi was van 2014 tot 2022 lid van de gemeenteraad van Weesp, van 2014 tot 2018 namens de Weesper Stadspartij en van 2018 tot 2022 namens de VVD. Hij stond op de 44ste plek van de kandidatenlijst van VVD voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. Hij werd op 18 januari 2022 namens de VVD beëdigd als lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Als Tweede Kamerlid heeft hij in zijn portefeuille Economische Zaken, MKB (Midden en Kleinbedrijf) & Ondernemerschap. Hij is lid van de Vaste Kamercommissie voor Economische Zaken en Klimaat.

Biografie, onderwijs en loopbaan van Hawre Rahimi
Biografie
Ook al is de kans om iets te bereiken maar 1%, het kán wel
Iran
Negen jaar geleden werd mij gevraagd politiek actief te worden voor Gemeenteraad in Weesp. Ik zei meteen nee, dat wilde ik niet. Ik ben geboren in een Koerdische stad in Iran, waar ik tot mijn elfde heb gewoond. Daar heb ik veel narigheid meegemaakt, zoals de Iran-Irak oorlog en een gifgasaanval op onze stad door Saddam Hoessein. Mijn vader zei altijd: nooit de politiek ingaan! Later werd ik gevraagd voor de gemeenteraad in Weesp, ik vroeg mijn vader om advies. In Nederland word je niet gevangen gezet om je politieke overtuigingen, dus toen heb ik toch ja gezegd.
Kansen
Ik heb van huis uit dus eigenlijk meegekregen om vooral niet over politiek te praten. Ik wilde arts worden, teruggaan naar Iran en de mensen daar helpen, dat was mijn doel. Dat ik toch Kamerlid ben geworden heeft te maken met de kansen die ik heb gekregen. In Nederland begreep ik voor het eerst de betekenis van vrijheid. Nu wil ik wat terug doen. Ik voel de verantwoordelijkheid om kansen te creëren voor anderen, dat zie ik als mijn taak in de landelijke politiek.
Ondernemer
In de gemeenteraad heb ik veel voor elkaar gekregen, dat wil ik in de Kamer ook bereiken, bijvoorbeeld als het gaat om ondernemerschap. Ik weet daar alles van, ben zelf tien jaar ondernemer geweest. Ik weet hoe het is om met nul euro te beginnen, en net zo hard te werken totdat je je eigen personeel in dienst hebt. Nu bestaat mijn leven volledig uit politiek. Als ik tot rust wil komen, ga ik wandelen met mijn vrouw en kinderen.

Hawre Rahimi is geboren in Sardasjt op 23 september 1978 en woont in Weesp.

MeerBusiness in oktober op bezoek bij VVD in de Tweede kamer

Abonneer op onze nieuwsbrief