Meerlanden presenteert met trots jaarverslag 2021

Datum : 16-06-2022

Met trots presenteert Meerlanden het jaarverslag 2021.
Ook dat jaar werd het geduld verder op de proef gesteld door COVID-19. Behalve wat zonneschijn en verlichting in de zomermaanden, was het op zijn tijd nog dapper doorzetten. Ook al kende Meerlanden dit jaar flink wat uitdagingen, met veel flexibiliteit en creativiteit hebben zij naar passende oplossingen gezocht om de dienstverlening door te laten gaan.  

Aftrap week van de afvalhelden
De pandemie, die inmiddels al een aantal jaren zijn stempel op onze samenleving drukt, blijft benadrukken dat het werk van essentiële waarde is voor de samenleving. Werk waar Meerlanden zich het hele jaar door met hart en ziel voor inzetten.

Ook in 2021.
Geweldig was het dan ook dat Meerlanden staatsecretaris Stientje van Veldhoven mocht ontvangen voor de aftrap van de eerste ‘week van de afvalhelden’.  

Goede waardering van de klanten
Meerlanden werd ook dit jaar weer goed gewaardeerd door haar klanten. Met een 7,2 kreeg Meerlanden een ruime voldoende voor de dienstverlening. Een mooie opsteker, zeker omdat zij in flink wat gemeenten systeemwijzigingen hebben doorgevoerd om nog beter de Van Afval naar Grondstof doelstellingen te realiseren. Deze verandering breng altijd meer vragen van bewoners met zich mee.  

Aanpassing van de kapitaalstructuur
Met de aandeelhouders heeft Meerlanden nog een ander mooi resultaat behaald; de aanpassing van de kapitaalstructuur. Samen is het gelukt om elke aandeelhouder een fair share in het aandelenkapitaal te bieden. Mét groeimogelijkheden om een stevige positie in de regio in te nemen.  

Financieel gezond
Ook dit jaar kon Meerlanden weer gezond afsluiten. De omzet is gestegen van € 76,6 mln. naar € 78,7 mln. Het resultaat na belastingen komt op € 2,6 mln. Het eigen vermogen stijgt naar € 31,3 mln., op een balanstotaal van € 61.2 mln.  

Samen sneller circulair
 Meerlanden blijft het voortouw nemen in de transitie naar een circulaire en inclusieve regio. Op alle vlakken. Zo hebben zij binnen 3 jaar hun CO2-uitstoot met ruim 50% teruggebracht. En in het aangescherpte reductieplan zijn zij in 2025 CO2 neutraal! Meerlanden maakt mooie stappen. En terugkijkend met mooie resultaten. Iets om trots op te zijn!   Lees hier het jaarverslag: Meerlanden | Jaarverslag 2021

Meerlanden presenteert met trots jaarverslag 2021

Abonneer op onze nieuwsbrief