Tips van Arjan van Zola

Datum : 08-06-2022

FACETIME OP ANDROID EN WINDOWS
FaceTime is de standaard videobel-app van Apple en een goed alternatief voor Skype en Zoom. Vanaf nu kun je FaceTime ook gebruiken met niet Apple gebruikers, namelijk op een Android of Windows apparaat en niet meer op alleen Apple apparaten. Dit betekent niet dat de app beschikbaar is op een ander apparaat maar dat je als Apple gebruiker wel een link kunt sturen naar een niet Apple gebruiker om zo gebruik te maken van een FaceTime. De uitnodiging komt dus altijd van een Apple gebruiker.

Hoe werkt het?
Je opent de FaceTime app op telefoon, iPad of Mac. In plaats van de groene knop Nieuwe FaceTime te gebruiken, tik je op de knop Maak link aan. 

In het volgende scherm geef je de FaceTime-link een naam en je klikt op Kopieer.
Op die manier kun je verschillende links aanmaken voor mensen die je wilt uitnodigen, maar die niet over FaceTime beschikken.
Je kunt de link gewoon plakken in een e-mail, Whatsapp of sms. De ontvanger kan zo via de link deelnemen aan een gesprek.
De link is te openen in een internetbrowser zoals Edge, Chrome of Firefox.
Kom je er niet uit? bel Arjan op 0237430475 of stuur een e-mail naar arjan@zola.nu

WINDOWS 11 WEETJES
Veel gebruikers van Windows computers en laptops zijn de afgelopen tijd overgestapt van Windows 10 naar Windows 11. Niet elke computer of laptop is daarvoor geschikt. Je kunt je computer of laptop met Windows 11 nu veel meer inrichten zoals jij dat wilt.  Kijk eens op deze website van Microsoft met handige tips. Denk bijvoorbeeld aan tekst groter maken, je cursor zichtbaarder maken of hoe je in een oogopslag op de hoogte bent van het nieuws. Ook zijn er veel apps beschikbaar op Windows 11, zoals op de afbeelding hieronder te zien is. Je hebt voor het gebruik van deze apps wel vaak een abonnement nodig.

SLA JE WACHTWOORDEN VEILIG OP, GEBRUIK ZE OP ELKE APPARAAT, ZOWEL PRIVE ALS ZAKELIJK. 
LastPass is een programma dat wachtwoorden bewaart of creëert. Met het gebruik hiervan kun je met computers, laptops, tablets en mobiele telefoons toegang krijgen tot al jouw wachtwoorden. Last Pass versleutelt de wachtwoorden voor niet bevoegden zodat er niets mee kan worden gedaan. Een extra voordeel is dat je aan kunt geven welke wachtwoorden je wilt delen met familieleden of vrienden die in geval van nood toegang krijgen tot deze wachtwoorden. Het onthouden van wachtwoorden is voor niemand te doen. En dan moeten de wachtwoorden ook aan veel eisen voldoen. Wat doen de meesten van ons? Één wachtwoord voor alles. Dit is echt niet aan te raden. Door gebruik te maken van het programma LastPass kun je heel gemakkelijk en veilig jouw wachtwoorden bewaren (op meerdere apparaten) en zelfs genereren. Het enige wat je nog moet onthouden is het wachtwoord van LastPass. Zeker als je op vakantie gaat is het aan te raden om deze app te gebruiken. Zo kun je jouw bankgegevens, e-mailaccount en video streaming apps veilig opslaan en gebruiken

 

Tips van Arjan van Zola

Abonneer op onze nieuwsbrief