Meerlanden bestaat 25 jaar en verzorgt iedere maand een journaal

Datum : 27-05-2022

Beste MeerBusinessvrienden, Bijgaand het Meerlanden journaal.

In het jaar van ons 25-jarig bestaan zenden we iedere maand een journaal uit. Om een kijkje in onze keuken te geven. En in die van onze partners, met wie we samen iedere dag aan een mooie en duurzame leefomgeving werken. 


Statiegeld op kleine plastic flesjes, plastic verdwenen uit vuurwerk, geen plastic confetti of waterballonnen meer in de winkels: Merijn Tinga alias de 'Plastic Soup Surfer’ bereikte het allemaal. Hij wilde vervuiling terugdringen en onderging een metamorfose. Van kitesurfer naar Plastic Soup Surfer. Kijk hoe Merijn op zijn eigenwijze manier aandacht vroeg voor plastic soup, de politiek wist te beïnvloeden en CEO’s van grote bedrijven overtuigde.

Daarnaast ziet u hoe ‘onze’ Gunbritt een maand minder plastic koopt. Plasticvrij is best een grote uitdaging, maar met de tips van Gunbritt is minder plastic zeker goed te doen. Wilt u zelf plastic afval voorkomen en wat u heeft nóg beter kunnen scheiden? In onze nieuwe webshop vind je handige hulpmiddelen om er voor te zorgen dat je minder weg hoeft te gooien. Van luiers tot GFT bakjes, van bijenwasdoekjes tot foodhuggers. 

Zelf proberen
we gebruik van plastic in onze werkzaamheden ook te verminderen. Door toepassingen met biocomposiet bijvoorbeeld. Voor verkeersborden en hippe buitenbanken. Niet alleen hernieuwbaar en circulair, ook nog eens ongelooflijk mooi! En wilde u tenslotte altijd al weten wat er met uw PBD-afval gebeurt nadat u het weggooit? We gaan met de stroom mee van plastic verpakking in de supermarkt tot plastic korrels, waar weer nieuwe verpakkingen van worden gemaakt. Van afval naar grondstof. Namens het milieu… Bedankt!  

Bekijk hier het Meerlanden Journaal

Meerlanden bestaat 25 jaar en verzorgt iedere maand een journaal

Abonneer op onze nieuwsbrief