Welke autoverzekering moet je hebben bij een bedrijfsauto?

Datum : 18-05-2022

 Het afsluiten van een autoverzekering voor je bedrijfsauto, gaat bijna hetzelfde als het afsluiten van een autoverzekering voor een personenauto. Toch zijn er aantal verschillen. Wanneer je een auto wil verzekeren, zal je moeten kijken naar de verschillende soorten autoverzekeringen. Maar hoe weet je welke autoverzekering je moet hebben bij een bedrijfsauto? En hoeveel gaat die dan kosten? In dit artikel lees je hier meer over. 

Kosten
Voordat je een bedrijfsauto wil verzekeren, zul je moeten nagaan hoe duur je bedrijfsauto kost of zal kosten. Hoe duurder de bedrijfsauto zal zijn, des te duurder de autoverzekering zal kosten. Als je liever de goedkoopste autoverzekering wil hebben, is het vanzelfsprekend dat je een kleine bedrijfsauto neemt met weinig vermogen.

Verschillende typen verzekering
Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen waar je je bedrijfsauto bij kan verzekeren. 

Autoverzekering WA volledig
Casco is de meest gebruikte en complete vorm voor het verzekeren van een bedrijfsauto. Bij deze verzekering dek je je bedrijfsauto voor schade gemaakt door anderen en jezelf. Deze complete verzekering is prijzig, maar wel een aanrader wanneer je een dure bedrijfsauto hebt. 

Autoverzekering WA beperkt
Casco dekt je iets meer dan de WA verzekering. Deze verzekering dekt je ook tegen schade ontstaan door diefstal, brand of het weer. 

Autoverzekering WA is een basisverzekering.
Je bedrijfsauto moet op zijn minst een WA verzekering hebben. Dit is de goedkoopste autoverzekering en dekt je alleen tegen schade aan anderen. 
Naast één van deze autoverzekeringen, kun je ook ervoor kiezen aanvullende dekkingen erbij te nemen, zoals: (schade-)inzittenden verzekering en no-claim verzekering.

Vergelijk sitesWanneer je het nog steeds lastig vindt een keus te maken uit de verschillende soorten verzekeringen, kun je je gegevens invullen bij de autoverzekeraar vergelijker. De autoverzekering vergelijker loopt na welke autoverzekering het best past bij jouw bedrijfsauto. Hiermee kun je in één opslag zien welke dekkingen aanbevolen wordt voor jou. 

Kortom, wanneer je een passende autoverzekering zoekt voor je bedrijfsauto, moet je rekening houden met een aantal dingen: de kosten en de verschillende typen verzekeringen. De kosten voor je autoverzekering is afhankelijk van de vermogen van je bedrijfsauto. Wil je een goedkope autoverzekering, kun je het best een auto nemen met minder vermogen. Daarnaast zijn er drie soorten verzekeringen waar je uit kunt kiezen, namelijk: WA volledig Casco, WA beperkt Casco en WA. 

Welke autoverzekering moet je hebben bij een bedrijfsauto?

Abonneer op onze nieuwsbrief