Tien pop-uplocaties coronavaccinatie

Datum : 12-05-2022

Een groot aantal mensen haalt een prik op een pop-up priklocatie in de buurt. Makkelijk en dichtbij. Op de in totaal zeven pop-up locaties haalden afgelopen week maar liefst 710 mensen een prik.

Aankomende week komen er weer drie nieuwe pop-up locaties in de regio bij.   De nieuwe locaties zijn activiteitencentrum Nexxus in Hillegom, het gemeentehuis in Roelofarendsveen en het Nelson Mandela centrum in Gouda. Voor alle informatie over data, tijden en locaties kijk je op ggdhm.nl/vaccinatielocaties-corona.  

Aangepaste openingstijden Hemelvaart
Op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei, zijn de vaccinatielocaties in Hollands Midden gesloten. De teststraten zijn wel geopend maar hebben aangepaste openingstijden; van 08.00 tot 12.00.

Coronavaccinatie Oekraïense vluchtelingen
In Oekraïne zijn veel minder mensen gevaccineerd tegen corona dan in Nederland. De vaccinatiegraad ligt zo rond de 35% voor een afgeronde basisserie. Daarom gaat de GGD naar de opvanglocaties om een prik tegen corona aan te bieden. Voordat het vaccinatieteam dat doet komt er eerst een voorlichter en een tolk langs. Zij vertellen over corona(vaccinatie) en beantwoorden alle vragen over dit onderwerp.   Inmiddels is in Waddinxveen, Krimpenerwaard (Schoonhoven) en Gouda voorlichting gegeven en zijn zo’n 20 vluchtelingen gevaccineerd. In Alphen aan den Rijn, Voorschoten en Roelofarendsveen komt de GGD deze en volgende week langs om voorlichting te geven. Vluchtelingen kunnen daarna als zij dat willen een prik halen op hun noodopvangplek of op een pop-up priklocatie in de buurt. We prikken met Pfizer en de prik is gratis.

Kindervaccinaties
Wanneer vluchtelingenkinderen zijn ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) dan krijgt Jeugdgezondheidszorg (JGZ) een melding. Er volgt daarna een intakegesprek waarbij we een beeld krijgen van de ontwikkeling van het kind. Dit intakegesprek geeft een beeld van de vaccinaties die nodig zijn om aan het Nederlandse rijksvaccinatieprogramma te voldoen. Tot en met 10 mei heeft JGZ al 170 vluchtelingkinderen gezien. Elf kinderen hadden een of meerdere prikken nodig, bijvoorbeeld tegen DKTP (difterie, kinkhoest, tetanus, polio), Hepatitis B en BMR (bof, mazelen, rodehond). Momenteel werken we aan een plan om de intake voor deze groepen kinderen versneld uit te voeren, en om groepen kinderen op de opvanglocaties te vaccineren. Coronacijfers regio Hollands Midden Benieuwd naar de coronacijfers in de regio? Kijk dan op www.eengezonderhollandsmidden.nl. Dit dashboard wordt voortaan één keer per week bijgewerkt.

Tien pop-uplocaties coronavaccinatie

Abonneer op onze nieuwsbrief