Keukenhof ontvangt de miljoenste bezoeker

Datum : 09-05-2022

Zondag 8 mei wandelde rond het middaguur de miljoenste bezoeker Keukenhof binnen. Met nog een week te gaan zijn daarmee alle verwachtingen overtroffen. Het gemiddeld aantal bezoekers per dag komt daarmee op 22.000.Voor dit eerste jaar na de coronaperiode werd uitgegaan van 700.000 tot een miljoen bezoekers in 8 weken tijd. Het blijkt dat het toerisme zich veel sneller herstelt dan verwacht. Ook dit jaar komt het publiek weer uit alle landen van de wereld. De bloeiende velden en Keukenhof hebben hun grote aantrekkingskracht behouden.

“We zijn er trots op dat we nu al ruim een miljoen mensen een fleurige dag hebben bezorgd”, geeft directeur Bart Siemerink aan. “Met nog een week te gaan, komen we op 75% uit van het aantal bezoekers in het recordjaar 2019. Dat is na twee jaar sluiting een enorme opsteker voor ons hele team.  "Het mooie en koele weer van dit voorjaar is gunstig: de bloemen blijven lang mooi en de bezoekers hebben daardoor een aangenaam verblijf in het park.

Omdat Keukenhof dit jaar werkt met een maximumaantal bezoekers er dag zijn er nagenoeg geen verkeersproblemen geweest in de Bollenstreek dit seizoen. De laatste week in Keukenhof bloeien vooral late tulpen en het park is nog steeds kleurrijk. Keukenhof is nog geopend tot en met 15 mei. 

Keukenhof ontvangt de miljoenste bezoeker

Abonneer op onze nieuwsbrief