Ondernemers halen ruim € 240.000 op voor Adamas

Datum : 28-03-2022

Vrijdag 25 maart lieten 10 lokale ondernemers zich een dag opsluiten bij het Adamas – Centrum voor leven met en na kanker - om minimaal €15.000 per persoon op te halen en er met elkaar een onvergetelijke dag van te maken.   “Maar het werd meer, veel meer.

Ruim € 240.000 is er opgehaald en de teller loopt eigenlijk nog steeds”, lacht Annelies Osinga – leidinggevend coördinator van Adamas. Moe maar heel blij kijkt niet alleen zij maar alle deelnemers en het Adamas team terug op een bijzondere dag met een gouden randje. Het gaat niet alleen om het fantastische bedrag dat we met elkaar hebben opgehaald, maar ook wat er gebeurde met de deelnemers. Tijdens de borrel en het diner hebben we nog lang nagepraat over wat deze dag voor een ieder heeft betekend en hoe overweldigend het is dat dit gigantische bedrag is opgehaald voor mensen die leven met en na kanker.   Hugo van Luling was zichtbaar aangeslagen bij de eerste donatie van € 5000 en John Moors vertelde hoe bijzonder hij het vindt om op deze dag te ontdekken wat een netwerk eigenlijk echt betekent en dat er overal lijntjes lopen die een spinnenweb vormen.

Het gevoel dat eigenlijk iedereen met elkaar verbonden is maakt het extra bijzonder. De ondernemers zijn geraakt door de gastvrijheid van het Adamas team. Zo moet het ook voelen als je als gast komt: Welkom en Warm.   Adamas Social Funder 2022 “Dit jaar was het ook spannend wie de Adamas Social Funder 2022 ging worden, een aantal ondernemers lagen behoorlijk dicht bij elkaar”, vervolgt Osinga. Uiteindelijk heeft de social funder van dit jaar ervoor gekozen om de winnaarstitel toe te kennen aan het complete team, want het is een teamprestatie!!! De Lock Up ondernemers vertellen ons onder de indruk te zijn om een dag bij Adamas aanwezig te zijn. Mooie momenten, emotionele momenten, alles passeert zo’n dag. Iedereen kent wel iemand die geraakt is door kanker en wij hebben gevoeld dat er bij Adamas ruimte en aandacht is om dit met elkaar te delen”.  

Feestelijke dag
“De dag zelf was door het Adamas team tot in de puntjes verzorgd. Op iedere tafel stond een vlaggetje met de foto van de ondernemer, een kaarsje, een vaasje met bloemetjes en een mooie gepersonaliseerde mok waar wij heerlijke koffie en thee uit konden drinken, dat was al een bijzonder moment”  vertelt William Reitsma. Na de 1e ronde waren er heerlijke macarons, later gevolgd met een heerlijke gezonde lunch en fijne hapjes. Rond 17:00 was het tijd voor een feestelijke afsluiting met muziek verzorgd door Jeffrey Parmentier en aansluitend het diner. Aan het einde van de dag kreeg iedere deelnemer een chocolade sleutel, gesponsord door Dunja Nieuw-Vennep om het huis te mogen verlaten. “Een dag om niet te vergeten wat we met elkaar voor elkaar kunnen doen”, vat Osinga het samen.  

Over Adamas – centrum voor leven met en na kanker Adamas is een plek waar volwassenen en kinderen die te maken hebben met kanker en hun naasten uit de hele regio van harte welkom zijn. Ze kunnen bij Adamas terecht voor informatie, lotgenotencontact, therapeutische begeleiding, creatieve en lichaamsgerichte workshops en uiteraard voor een luisterend oor. Bij Adamas werken 80 vrijwilligers die 7.000 bezoeken begeleiden. In het oncologiecentrum van het Spaarne Gasthuis werken 20 vrijwilligers die jaarlijks 7.500 bezoeken begeleiden.  

Ondernemers halen ruim € 240.000 op voor Adamas

Abonneer op onze nieuwsbrief