Welke schoen hoort bij welk beroep?

Datum : 09-05-2022

nieuwe werkschoenen kopen
Als je zwaar of gevaarlijk werk doet is het belangrijk om daar gepaste schoenen bij te hebben. Sterker nog, het is vaak verplicht. Een ongeval op de werkvloer zit in een klein hoekje en je kan je maar beter goed beschermen. Ben je nog op zoek? Kijk dan eens naar deze Grisport werkschoenen. Zij bieden schoenen aan voor allerlei soorten beroepen. Maar welke schoen hoort bij welk beroep? Er zijn 5 gradaties werkschoenen, die we in dit artikel toelichten.

S-classificaties
Er zijn dus 5 classificaties werkschoenen, die worden aangeduid met de S van ‘safety’. Dit houdt in dat de werkschoen een veiligheidsneus heeft die bestand is tegen een belasting met een energie kleiner dan of gelijk aan 200 joule. Hoe hoger de classificering, hoe steviger de schoen.

S1
Deze werkschoenen hebben dus minimaal een veiligheidsneus. Daarnaast zijn ze antistatisch en nemen ze energie op in de hak. Ze zijn vooral geschikt voor werk in droge omstandigheden.

S1P
De S1P schoenen lijken erg op de S1 schoenen. Het verschil zit hem in de zool. De S1P heeft namelijk een veiligheidszool, die de schoen geschikt maakt voor plekken waar scherpe voorwerpen op de grond liggen.

S2
De S2 schoenen zijn weer voor een ander doel bestemd dan de S1 schoenen. In tegenstelling tot de S1, hebben de S2 een verhoogde weerstand tegen water. Ze zijn niet volledig waterdicht, maar zijn dus het meest geschikt in vochtige weersomstandigheden of op plaatsen waar het vochtig kan worden.

S3
S3 schoenen voegen de S1 en S2 schoenen samen. Dit type komt het meeste voor, omdat ze voor de meeste weersomstandigheden geschikt zijn. Met S3 schoenen blijven je voeten droog en hoef je je geen zorgen te maken over scherpe voorwerpen op de grond of het stoten van je tenen.

S4
De S4 en S5 schoenen hebben betrekking op veiligheidslaarzen en werklaarzen. De S4 klasse hebben een composiet of stalen veiligheidsneus. Ze zijn gemaakt van kunststof, PU of rubber en volledig waterdicht.

S5
De laatste klasse, de S5, is een verbetering op de S4 schoenen. Naast de veiligheidsneus en de waterdichte materialen hebben ze namelijk ook nog een antislip profiel en een tussenzool. Binnen de categorie laarzen zijn ze de meest veilige keuze.

Hopelijk heb je zo een beter beeld gekregen van het soort werkschoen dat jij moet bestellen voor jouw beroep. Om het nog even samen te vatten, de S3 klasse schoenen zijn het veiligst en worden het meeste aangeraden. Nieuwsgierig naar het aanbod? Kijk danhier eens naar de werkschoenen met een stalen neus van Unishore.

Welke schoen hoort bij welk beroep?

Abonneer op onze nieuwsbrief