update GGD Midden Holland Corona

Datum : 17-09-2021

Vaccinatiegraad Hollands Midden: 81% één keer gevaccineerd
Van alle 12-plussers in Hollands Midden heeft 81% een eerste prik gehad. Op dit moment is 70% van de 12-plussers volledig gevaccineerd. De GGD Hollands Midden is blij dat zoveel mensen gehoor hebben gegeven aan de oproep 'laat je vaccineren tegen corona'.   

Het RIVM maakte afgelopen week de vaccinatiecijfers per gemeente bekend.
Eerst had de GGD Hollands Midden alleen toegang had tot de eigen vaccinatiecijfers. Nu zijn ook de cijfers van de huisartsen, ziekenhuizen en zorginstellingen bekend. Nu ook deze cijfers bekend zijn, ontstaat er een beter beeld van de vaccinatiegraad.   De totale vaccinatiegraad per gemeente staat vanaf nu ook op het dashboard www.eengezonderhollandsmidden.nl van de GGD.  

Prikbussen De GGD opent drie nieuwe prikbuslocaties in de regio.
Bij de prikbus kun je zonder afspraak langskomen voor je eerste of tweede vaccinatie met het Pfizer-vaccin.    De nieuwe plekken zijn: Sassenheim (Hoofdstraat 248, vanaf 21 september elke dinsdag van 14.00-17.00), Rijnsburg (Hoftuinplein 1, vanaf 25 september elke zaterdag van 14.00-17.00) en Moordrecht (Sportlaan, vanaf 22 september elke woensdag van 14.00-18.00).    Er zijn ook plekken waar de prikbus voortaan niet meer staat. Dit omdat er op die locaties nog maar weinig mensen langskomen bij de bus. De GGD-prikbus staat op 15 september voor de laatste keer in Lekkerkerk. Op 21 september staat de bus voor het laatst in Katwijk.   Sinds de start begin augustus, zijn er meer dan 200 prikken gezet in Lekkerkerk en 950 in Katwijk. Veel mensen waren blij waren met deze mogelijkheid om in de buurt zonder afspraak langs te komen. Er blijven prikbussen in de omgeving. In de Krimpenerwaard staat de prikbus nog in Schoonhoven. In de Bollenstreek staat de bus in Lisse, Hillegom, Voorhout, Warmond en vanaf 25 september in Rijnsburg. 

Kijk voor alle actuele informatie op https://prikkenzonderafspraak.nl/.   Weekcijfers De afgelopen week hebben voor de derde week op rij meer inwoners uit de regio zich laten testen bij de GGD’en (7.038 inwoners in week 35 tegenover 7.396 inwoners in week 36).    Het percentage positief geteste inwoners in de teststraten is ongeveer gelijk aan de week ervoor (van 7,8% naar 7,6%). Het gemiddeld percentage positieve testen van alle Nederlandse teststraten is 9,1%. Dat is lager dan een week eerder (week 35: 10,7%).   Coronacijfers per gemeente Benieuwd naar de coronacijfers in jouw gemeente? Kijk dan op www.eengezonderhollandsmidden.nl. 

update GGD Midden Holland Corona

Abonneer op onze nieuwsbrief