Slim ondernemen na Corona, de nieuwe trends op een rijtje

Datum : 03-09-2021

Ondernemen na corona: de nieuwste trends
2020 was een jaar dat velen niet snel zullen vergeten. Niemand zag de coronacrisis en de gevolgen daarvan aankomen. Een bedrijf kopen was iets wat men toen niet snel deed. Toch zijn ondernemers zeer veerkrachtig en zien zij weer kansen. En op deze kansen kun jij zelf ook inspelen in 2021. Wij hebben de nieuwste trends voor ondernemen op een rijtje gezet.

Thuiswerken
Voor veel ondernemingen was het bedrijf verkopen niet nodig, want deze boekten juist succes tijdens de coronacrisis. Doordat veel mensen thuis werkten, kon het werk alsnog op een goede manier doorgaan. Thuiswerken is dan ook een blijvende trend. Zo heeft VodafoneZiggo al aangegeven thuiswerken na de crisis onderdeel te maken van het dagelijks leven. Ook werknemers willen graag vaker thuis werken, waarbij er wordt gesproken over een gemiddelde van 2 dagen per week. Zowel werknemers als werkgevers zien hier de voordelen van in.

Nieuwe afzetkanalen
De coronacrisis maakte dat er massaal nagedacht werd over nieuwe manieren om geld te verdienen en hier nieuwe afzetkanalen voor in te zetten. Zo zijn er nu meer webshops van ooit tevoren. Tevens heeft de platformeconomie een grote groei doorgemaakt. Restaurants kunnen vrijwel niet meer zonder Thuisbezorgd en ook winkeliers gaan steeds meer spullen via Bol.com en Amazon verkopen. Ook diensten worden vaker online afgenomen, waarbij je kunt denken aan coaching, sportlessen, juridisch advies en nog veel meer.

Duurzaamheid
Ook duurzaamheid is een belangrijke trend. Om gezamenlijk de klimaatdoelen te behalen, dient elk bedrijf een steentje bij te dragen. Dit kan echter op meerdere manieren, waarbij je ook door de overheid tegemoet wordt gekomen. Denk aan de energietransitie. Er worden steeds meer eisen gesteld aan bedrijven met betrekking tot hun energie-afname, maar daar tegenover staan diverse regelingen en subsidies.

Meer diversiteit
Ook diversiteit is een trend die in 2021 terug zal komen. Zo werken vele bedrijven al aan meer inclusiviteit en diversiteit op de werkvloer. Ook wijzen steeds meer onderzoeken uit dat bedrijven met een divers personeelsbestand betere prestaties leveren. Het is dan ook een trend die het zeker waard is om op in te spelen, want dit gaat je bedrijf ongetwijfeld veel opleveren. Je weet nu precies wat de nieuwste ondernemerstrends voor 2021 zijn. Ga meteen aan de slag met het toepassen van deze trends en creëer ook voor jouw bedrijf een mooie groei. Met onze tips is jouw business ongetwijfeld toekomstbestendig.

Bedrijf kopen KLIK HIER  Bedrijf verkopen KLIK HIER 

Slim ondernemen na Corona, de nieuwe trends op een rijtje

Abonneer op onze nieuwsbrief