Coronacijfers Hollands Midden week 30

Datum : 07-08-2021

De inloop voor prikken zonder afspraak is van start gegaan. Op de eerste dag hebben ruim 100 personen gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. Ben jij nog niet gevaccineerd? Dan kun je langskomen op een van de vaccinatielocaties of prikbussen in de regio. Je hebt geen afspraak nodig. Prikbussen De komende weken staan er op verschillende plekken in de regio prikbussen.   Je kunt zonder afspraak langskomen voor je eerste vaccinatie. Je wordt dan gevaccineerd met het Pfizer vaccin. We maken dan meteen een afspraak voor de tweede prik. Daar zit minimaal 3 weken tussen. Het is niet mogelijk zonder afspraak langs te komen voor de tweede prik.

Vaccinatie arbeidsmigranten
Het vaccineren van arbeidsmigranten loopt voorspoedig in de regio. Inmiddels zijn honderden arbeidsmigranten gevaccineerd op de vaccinatielocaties of op het terrein van hun eigen werkgever. Werkgevers met een bedrijf waar 100 of meer arbeidsmigranten werken die interesse hebben in vaccinatie, kunnen een aanvraag voor een prikbus indienen via vaccinatiearbeidsmigranten@ggdhm.nl. De GGD komt dan naar het bedrijf toe om medewerkers te vaccineren die dat willen. Bezoekers beoordelen vaccinatielocaties met een 9,4 De Inspectie van Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft onderzoek gedaan naar klanttevredenheid van bezoekers over de vaccinatielocaties. Het onderzoek ging over de duidelijkheid van informatie, bereikbaarheid, netheid van de locaties en klantvriendelijkheid van personeel. Mensen die op de locaties zijn geweest konden hun tips en tops delen met de IGJ en de GGD Hollands Midden. De GGD Hollands Midden is dankbaar dat er zo massaal is meegewerkt en meegedacht. In totaal hebben in de regio ruim 2000 mensen meegedaan aan het kwaliteitsonderzoek van de inspectie. Zij hebben de locaties in Hollands Midden een 9,4 als rapportcijfer gegeven. Een mooi resultaat.   

Prikangst
Sommige mensen hebben extreme prikangst en durven daardoor niet langs te komen op de vaccinatielocatie. De GGD heeft sinds deze week speciale speekuren voor extreme prikangstigen. Tijdens zo’n afspraak neemt speciaal opgeleid personeel ruim de tijd om mensen met extreme prikangst de begeleiding te geven die nodig is. Heb jij ook extreme prikangst waardoor je nog niet gevaccineerd bent, maar wil je wel gevaccineerd worden? Dan kun je bellen met het regionale callcenter via 085 - 078 28 78. Zij plannen dan een afspraak in Leiden of Gouda voor je in.

Weekcijfers
Afgelopen week testte de GGD Hollands Midden 8.662 personen in de teststraten. Van die mensen testte 10,8% positief. Dat is een daling in vergelijk met vorige week.   In totaal testten 1031 personen uit onze regio positief op corona. Er is afgelopen week niemand aan de gevolgen van het coronavirus overleden. Tot en met week 30 zijn 484.744 inwoners één keer gevaccineerd (59,5% van alle inwoners). In totaal zijn nu 361.221 mensen uit de regio volledig gevaccineerd (44,4% van alle inwoners). Coronacijfers per gemeente Benieuwd naar de coronacijfers in jouw gemeente? Kijk dan op www.eengezonderhollandsmidden.nl.

Coronacijfers Hollands Midden week 30

Abonneer op onze nieuwsbrief