Romy Ruigrok the Tulip Barn nieuw MeerBusiness member

Datum : 27-07-2021

Dit voorjaar opende Romy Ruigrok haar nieuwe bedrijf en het was direct een knaller van een succes. Een sprankelend  ingerichte horecazaak in een oude plantenkas en een gigantisch tulpenveld waar iedereen in mocht om foto’s te nemen. The Tulip Barn in Hillegom. Vanaf half augustus staat de dahlia showtuin van FBT in bloei bij de locatie van de Tulip Barn. De kas zal vanaf 27 augustus weer opengaan in de weekenden

Romy Ruigrok dochter van een bloembollenkweker en -exporteur in De Zilk. Koos na de middelbare school voor de HAS Hogeschool in Den Bosch, Ze studeerde af in food innovation en The Tulip Barn was haar succesvolle afstudeerproject.
Niet alleen de Bollenstrekers kwamen in zwermen op bezoek maar ook de toerist wist haar Tulip Barn te vinden. Romy en MeerBusiness hebben afgesproken komend seizoen een netwerkbijeenkomst te plannen tussen de bloemen. En of dat tulpen, dahlia’s, zonnebloemen of andere fleurige bloemen worden we zullen het zien. In ieder geval van harte welkom bij MeerBusiness en the Tulip Barn natuurlijk 

Oude plantenkas
Het begon in 2019 met de aankoop van een bedrijfsgebouw aan de 3e Loosterweg in Hillegom door Ruigrok Flowerbulbs, het bedrijf van de vader van Romy. De oude plantenkas had vader niet nodig en Romy kreeg direct visioenen met grootse plannen. Inmiddels is de plantenkas omgedoopt tot ''pop-up horecagelegenheid'' annex pop-up restaurant en ingericht met “meubilair met  ervaring”, zoals tweede hands tafels en stoelen ook wel genoemd worden. Maar het ziet er fantastisch uit en de gezelligheid stuift je als stuifmeet van de tulp tegemoet. 

De belangrijkste attractie van The Tulip Barn is overigens een groot tulpenveld dat grenst aan het terras. Vorig seizoen zijn 400.000 tulpenbollen geplant. En om de attractiviteit te vergroten, werden tussen de bloemen allerlei attributen geplaatst die het goed doen op een foto, zoals een gouden koe, een roze badkuip, een oldtimer trekker en een schommel. Romy heeft met haar team een leuke plek gecreëerd voor mensen om te genieten van een dagje uit, waar eten, bloemen en plezier centraal staan.

Romy Ruigrok the Tulip Barn nieuw MeerBusiness member

Abonneer op onze nieuwsbrief