fotoshoots bloemenkragen door Marieke Treffers met vrouwen uit de bloembollensector van start

Datum : 19-07-2021

Een bijzonder fine art fotografieproject met bloemenkragen is van start gegaan. Marjolein van Ruiten en fine art fotografe Marieke Treffers zijn dit voorjaar 2021 dit project gestart. Ze zijn op zoek naar vrouwen met een bijzondere binding met de bloembollensector, die op de foto willen met de bloemen van het bedrijf. Het doel is twaalf bijzondere fotoportretten te laten maken die de diversiteit van de bloembollensector op een nieuwe manier laat zien. Er zijn inmiddels zes fotoshoots gepland, waarvan de fotoshoot met narcissen met Ilse Pennings, de fotoshoot tulpen met Marriët van der Vlugt en de fotoshoot pioenrozen met Therese de Roon heeft plaatsgevonden.

Ben je of ken je iemand die mee wil doen, laat het weten!  

Korte biografie Marieke Treffers Fine Art fotografe Marieke Treffers is gespecialiseerd in bijzondere bloembollenkraagportretten van prachtige pubers en krachtige vrouwen. Marieke Treffers heeft ruime ervaring in het portretteren van vrouwen met bijzondere bloemenkragen. Marieke komt van moederskant uit een bollenkwekers familie (familie Hoog, kwekerij van Tubergen aan de Leidsevaart in Haarlem). Eenmaal opgegroeid tussen de kassen en de bollenschuren, dan gaan de bollen onder je huid zitten en dat gaat niet meer over. Zij maakt coronaproof portretfoto’s die zij zelf nabewerkt. Vooraf aan de fotoshoot zal het type kraag worden afgestemd met de geportretteerde vrouw, zodat het aansluit bij haar wensen en voorkeuren.   Zij biedt de mogelijkheid om een maatwerk portretfoto inclusief visagie te laten maken in haar studio in Schiedam. Zo maakt ze jou met je lievelingsbloemen op een bijzondere manier zichtbaar.

Marriët van der Vlugt (van C.S. van der Vlugt) over de fotoshoot met een tulpen bloemenkraag:  "Afgelopen dinsdag ben ik in de studio van Marieke geweest en werd gezellig ontvangen. Eerst werd de visagie gedaan en Marieke verwerkte ondertussen de tulpen Carola die ik had meegenomen in de door haar zelfgemaakte kraag. Daarna de fotoshoot, een hele leuke ervaring om de  bloembollensector op deze manier te laten zien."   Inspiratie voor het project Bloemenkragen met vrouwen uit de bloemen-en bloembollensector. “Inspiratie voor het project kreeg ik van de kalender “het DNA van de bollenstreek” van KAVB en Flowerscience. Daarin werden de mannen prachtig geportretteerd, waaronder mijn vader Aad van Ruiten. “Hoe zou het zijn om de vrouwen en de sector op een nieuwe manier zichtbaar te maken?” aldus Marjolein van Ruiten. Zij is afkomstig uit een bloembollenkwekersfamilie in Noordwijkerhout. Sinds 2011 is zij werkzaam als specialist persbenadering voor de Nederlandse muzieksector. Eerder initieerde o.a. zij de doop van de Tulipa Matangi voor het Matangi Quartet die op het Bloemencorso van de Bollenstreek optraden (2010) en deed publiekswerving & PR voor de voorstelling Tulpmania van de Veenfabriek die plaatsvond bij bloembollenexporteur Moolenaar in Voorhout (2015).

Over het Bloemenkragen fotoproject onderhoudt zij contact met o.a. KAVB, LTO Noord, Flora Holland en Greenport Duin en Bollensteek over mogelijke publicatie van de foto’s van de leden in de vorm van een kalender of bijvoorbeeld een tentoonstelling in 2022.    Praktisch: kosten voor de fotoshoot en doel: 12 foto’s maken die uitgegeven worden als kalender door de bloembollensector 

De investering is 349,- euro (ex BTW) per foto. De bedrijven betalen zelf de fotoshoots.
Doel: Totaal 12 foto’s bloembollenkragen bloembollenkwekersvrouwen. De foto’s worden in de studio te Schiedam gemaakt. Per dag kunnen twee fotoshoots plaatsvinden. Meer informatie & inplannen fotoshoot (maximaal twee fotoshoots per dag): Marieke Treffers, info@marieketreffers.nl. https://marieketreffers.nl/voorjaarsfoto-laten-maken/

portretfoto Marriët van der Vlugt van C.S. van der Vlugt . Fine Art Fotograaf: Marieke Treffers.      

fotoshoots bloemenkragen door Marieke Treffers met vrouwen uit de bloembollensector van start

Abonneer op onze nieuwsbrief