Inwoner Warmond zet collectief voor wandelcoaches op

Datum : 06-04-2021

Op donderdag 8 april is het de landelijke ‘wandel-tijdens-je-werk-dag’ (zie https://www.wandelnet.nl/wandel-tijdens-je-werk-dag-2021).

Doordat veel mensen al een jaar vanuit huis werken ontstaan fysieke en emotionele problemen. Wandelen tijdens je werkdag doet goed, maar kom er maar eens op… Op deze ‘wandel-tijdens-je-werk-dag’ gaat een landelijk collectief van ervaren wandelcoaches van start. Een van de 17 coaches is Marenthe de Bruijne uit Warmond. Doel van het collectief is om zo veel mogelijk mensen die vastlopen op hun werk of thuis met een actieve vorm van coaching in de natuur te helpen.

CoronaInitiatiefnemer Frank Schalken:
“Er zijn ontzettend veel coaches in Nederland en wandelcoaching bestaat al lang. Door Corona heeft het buiten coachen afgelopen jaar een enorme vlucht genomen, omdat binnen coachen vaak niet gaat. Maar wandelcoaching is iets anders dan wandelend coaching. De wandelcoaches die zijn aangesloten bij het collectief van Wandelcoaches.nl zijn opgeleid in het inzetten van de natuur tijdens de coaching. De natuur zit vol symbolen en metaforen die ervoor zorgen dat klanten vaak sneller tot de kern komen en creatief worden in het bedenken van oplossingen en acties.

Ervaren coach
Een van de mensen die is aangesloten bij het collectief is Marenthe de Bruijne. Ze is 20 jaar actief als trainer en coach en heeft zich in de loop der tijd gespecialiseerd in coachen in de natuur: “we leven in een tijd waarin de veranderingen over elkaar heen buitelen. Veel mensen ervaren stress en onrust en hebben het gevoel dat hun hoofd 24/7 ‘’aan’’ staat. Corona doet daar nog een stevige schep bovenop: je zal niet de eerste zijn die last heeft van fysieke en mentale moeheid. Naar buiten gaan, de natuur kan een doorbraak betekenen: buitenlucht en bewegen doen goed. De natuur nodigt je uit om te vertragen en contact te maken met je gevoel. Uit je hoofd en in je lijf. Voelen waar je behoeftes liggen en contact maken met wat je werkelijk wilt. De symboliek die in de natuur aanwezig is zorgt voor nieuwe inzichten en is een enorme verrijking van de gesprekken die ik met mensen heb. Als het aan mij ligt neem ik iedereen mee naar buiten: coaching in de natuur werkt buitengewoon goed!”

Meer informatie over het collectief van wandelcoaches is te vinden op www.wandelcoaches.nl-

Inwoner Warmond zet collectief voor wandelcoaches op

Abonneer op onze nieuwsbrief