Bedrijf in the Picture Roger Karsten van fit20

Datum : 29-03-2021

1..Wat doet je bedrijf fit20 precies en voor wie in maximaal 5 zinnen?
fit20 is een personal training franchise gefocused op slimme spiertraining, onder begeleiding van een personal trainer, om de gezondheid en fitness van onze leden te verbeteren zodat ze sterker en fitter in het leven staan. Met professionele directe begeleiding en optimale inzet behaal je gegarandeerd resultaat. Onze leden zijn grofweg te verdelen in 2 groepen: De eerste vind sporten niet leuk, maar merkt de “aftakeling” die met leeftijd gepaard gaat. De tweede is al actief maar deed geen krachttraining en merkte dat ze toch iets missen. Beide groepen investeren bij ons slechts 20 minuten per week om verbetering te realiseren qua fitheid en gezondheid, de laatste ook in hun sport en recreatie.

2. Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?
In het begin omdat ik eigenwijs ben en vaak denk dat ik het zelf beter kan. Later merkte ik ook dat ik aanleg heb om met ideeën en plannen een toekomstvisie neer te zetten waar anderen ook wat mee kunnen.

3. Hoe kom je aan klanten en waar zitten jouw klanten?
Onze klanten komen via social media, netwerken en overige communicatiemiddelen, maar steeds vaker via andere klanten. Hier zijn we trots op. Als onze klanten merken hoe waardevol de fit20 training is voor lichaam en geest vertellen ze het graag door aan de mensen waar ze om geven. Onze leden zijn echte fans ipv klanten.

4. Wat maakt jou uniek ten opzichte van andere ondernemers?
Iedereen is denk ik uniek. Belangrijk om vooral dat te volgen en niet anderen. Mijn Amerikaanse partner Heather zegt altijd...Just be yourself, everyone else is taken! Daarnaast ligt mijn achtergrond en hart bij de preventieve gezondheidszorg en daarom kan ik mij onderscheiden bij het ondernemen in deze branche.

5. Wat zou op dit moment de beste tip voor je mede MeerBusiness members zijn?
Onzekerheid is altijd een aspect van ondernemen. Dat is nu met de corona-crisis duidelijker dan ooit. Als ondernemer moet je nu bij je plannen, je passie en je strategie blijven. Iedereen die voor en met je werkt kijkt nu natuurlijk naar jouw reactie. Blijf koel met de blik op de wat verdere en hoopvolle toekomst en deel dit met de mensen met wie je werkt. Juist als het allemaal tegenzit.

6. Waarom slagen sommige ondernemers wel en anderen niet?
Ondernemers slagen vanwege vele redenen, maar volgens mij staat doorzetten juist als het lastig is op 1. Daarnaast moet je product wel goed zijn, of snel te verbeteren, en moet je promotie in orde zijn. De markt bepaald de rest en daarom moet je heel goed “luisteren” naar de markt.

7. Hoe blijf je op de hoogte van je vakgebied?
Ik lees veel, en zoek de kennis van andere specialisten in mijn vakgebied. Verder verdiep ik me ook in het “franchisemodel” en dat betekent voor mij voornamelijk internationale beurzen, met name in de VS.

8. Hoe word je een succesvolle ondernemer?
Hangt een beetje af van je persoonlijke (of bedrijfs) definitie van succes. Dat betekent dat je het eerst maar eens duidelijk moet formuleren. Zoiets als een doel voor over 10-jaren. Waar wil je dan staan? Vandaar kijk je naar 3-jaar doelen, en uiteindelijk naar 90-dagen doelen. Ben je goed op weg die doelen te halen, ben je goed voor de mensen om je heen, zonder dat het ten koste gaat van jouw eigen fitheid en gezondheid, dan dan ben je succesvol aan het ondernemen.

9. Hoe haal je de ondernemersdoelen voor je zelf?
Dat gaat voor mij om 2 punten. Eerst moet je zorgvuldig en transparante doelen formuleren en je stakeholders daarin mee nemen. Het heeft geen zin dat alleen jij de doelen weet of ze realistisch vindt. Daarnaast moet je verantwoordelijkheid nemen voor de doelen en nog belangrijker anderen verantwoordelijk houden voor alle stappen die leiden tot het bereiken van de doelen.

10. Heb je voldoende vrije tijd of denk je voor je 50ste opgebrand te zijn?
Ik ben ouder dan 50 en ben nog lang niet opgebrand, maar dit is voor mij wel een aandachtspunt. Wel merk ik op dagen waar ik werk en vrije tijd beter verdeel dat mijn werk daar ook van profiteert. Dat stimuleert me hier meer aandacht aan te besteden.

11. Welke vraag hadden wij je eigenlijk moeten stellen?
Waarom heb jij specifiek gekozen voor fit20? Ik zie dat het gros van de medische zorg gaat naar mensen met chronische ziektes en problemen die relatief makkelijk te voorkomen zijn. Daar lijden mensen onder en dat leidt landelijk tot ongekend hoge kosten voor het zorgstelsel die door ons allen wordt gefinancierd. Ik wil een rol in spelen in het oplossen van dit probleem, daar ligt mijn passie. Eigenlijk ben ik overgestapt van problemen behandelen als fysiotherapeut, naar problemen voorkomen als fit20 trainer. Hierin zie ik een centrale rol voor fit20 waar de training gaat over ideale trainings dosering om optimaal resultaat te boeken in zo weinig mogelijk tijd. Zo is het laagdrempelig om te starten en makkelijk om vol te houden. Hoe meer mensen ervaren hoe effectief een korte maar intensieve training is om gezond en fit te worden en blijven, hoe groter onze preventieve bijdrage. Dat is een mooie missie.

Bedrijf in the Picture Roger Karsten van fit20

Abonneer op onze nieuwsbrief