MeerBusiness schuift aan bij mp Mark Rutte

Datum : 23-02-2021

Op uitnodiging van ONL voor ondernemers schoof MeerBusiness Duin & Bollenstreek aan bij een gesprek met de mp.

De 1e  vraag waarom de ondernemers zelf zo weinig steun ontvangen. Het salaris voor het personeel wordt deels gecompenseerd, er is een tegemoetkoming in de vaste lasten, maar het inkomen van de ondernemer wordt helemaal niet gecompenseerd. Sterker nog de ondernemer moet geld bijleggen om zijn eigen personeel volledig uit te betalen. Ik ben vooral benieuwd naar het 'waarom'.

Waarom laat het kabinet deze ondernemers in de steek, wat is de motivatie ? Veel ZZP'ers met AOW vallen buiten de compensatie regelingen, wat is hiervan de reden ? kan de voorraad naar groothandelniveau die is echt onverkoopbaar geworden meldde een ander.

Mark Rutte antwoordde Ik kan weinig beloven, nee sorry en ik wil niet als Dagobert Duck geld beloven. Het geld is overigens niet het probleem maar de uitvoering en daar zit het probleem. Mijn overtuiging is dat als het virus onder controle is en we gaan een beetje terug naar het oude normaal, dan moeten we de bedrijven een kick off positie geven.

ONL pleitte voor een MKB bank maar Rutte draaide de vraag om en vroeg “wat is er nodig als we MKB moeten helpen? ik heb geleerd geen beloften meer te doen. Als ik ze nu doe, moet ik ze nakomen en 17 maart zijn eerst de verkiezingen. De gehele discussie is later terug te lezen op deze site, dus kom nog eens terug voor de link naar alle vragen en antwoorden of ga naar de site van ONL Nederland

MeerBusiness schuift aan bij mp Mark Rutte

Abonneer op onze nieuwsbrief