Accountantskantoor de Lange Milieulijst en Energielijst 2021

Datum : 18-01-2021

 Investeert u als bedrijf in milieuvriendelijke of energiezuinige technieken en duurzame energie? Maak dan gebruik van de Energie-investeringsaftrek (EIA), de Milieu-investeringsaftrek (MIA) of de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Bekijk de Milieulijst en Energielijst 2021 om te zien of u in aanmerking komt.

Milieulijst en Energielijst 2021  Fiscaal, Nieuws MIA en VAMIL

Bent u ondernemer en wilt u fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken? Dat kan met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).Met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Die aftrek komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek. Met de Vamil kunt u 75% van de investeringskosten afschrijven. Dat kan op een tijdstip dat u zelf bepaalt en levert een liquiditeit- en rentevoordeel op. U komt voor MIA of Vamil in aanmerking als u investeert in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst staat en voldoet aan de daarin gestelde eisen.

EIA Investeert u als bedrijf in energiezuinige technieken en duurzame energie? En wilt u daarbij fiscaal voordeel behalen? Maak dan gebruik van de Energie-investeringsaftrek (EIA). Bovendien zorgen energiezuinige investeringen voor een lagere energierekening. De EIA geldt voor duidelijk omschreven investeringen (specifiek) én voor maatwerkinvesteringen (generiek) die een forse energiebesparing opleveren. Voor die investeringen kunt u 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Dat kan bovenop de gebruikelijke afschrijving.

Als u EIA wilt aanvragen, moet u voldoen aan bepaalde voorwaarden (klik hier). Een belangrijke voorwaarde is dat uw energiezuinige investering past onder een code op de Energielijst (klik hier).Tenslotte Eén van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor MIA of Vamil en EIA is dat het bedrijfsmiddel binnen 3 maanden na de opdracht tot levering bij RVO.nl gemeld wordt. Wacht dus niet te lang met uw aanvraag. Wanneer u nog vragen heeft over de MIA, Vamil of EIA kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij denken graag met u mee.

Lastig? Klik hier of neem hier  contact op met Accountantskantoor de Lange

Abonneer op onze nieuwsbrief