Tegenstroom krijgt weer een 10 van de consumentenbond

Datum : 20-11-2020

Een groot deel van de stroomleveranciers in Nederland doet zich groener voor dan ze zijn.  
Voor het 6de jaar op rij is Haarlemmermeers energiebedrijf Tegenstroom, samen met om | nieuwe energie, uitgeroepen tot groenste leverancier van Nederland. Dat maakten de organisaties Consumentenbond, WISE en Natuur & Milieu zojuist bekend in de Stroomranking 2020.

Het collectief om | nieuwe energie, gevormd door Tegenstroom en 49 andere lokale energie-initiatieven, scoort daarin opnieuw een rapportcijfer 10 op de onderdelen investeringen, inkoop en levering. 
Uit het rapport blijkt dat Klanten van Tegenstroom ontvangen 100% in Haarlemmermeer opgewekte zonnestroom.

Tegenstroom is het lokale energiebedrijf van de gemeente Haarlemmermeer.
Tegenstroom verkoopt nu zonnestroom van vier lokale productielocaties: stroom van StukArt Tuinen (Nieuw Vennep), stroom van Hoeve Voorzorg (Zwanenburg), stroom van Solar Green Point (Rijsenhout) en stroom van Jos Koeckhoven (Hoofddorp). Gezamenlijk wekken de ondernemers meer op dan Tegenstroom nodig heeft voor haar klanten. Klanten van Tegenstroom ontvangen 100% in Haarlemmermeer opgewekte zonnestroom. Kijk voor meer informatie op https://tegenstroom.nl.  

Lokale energie heeft in de laatste jaren een enorme vlucht genomen
We zien dat het aantal lokale energie-initiatieven enorm is gegroeid de afgelopen jaren. “We hebben de laatste jaren gezien dat steeds meer mensen bewust afstappen van commerciële energie en zich aansluiten bij onze lokale energiebeweging” zegt Andrea van de Graaf, directeur van Tegenstroom. “Ieder jaar kijken we weer uit naar dit moment omdat het voor de consument een belangrijk onderzoek is om erachter te komen hoe duurzaam jouw leverancier écht is. Die transparantie vinden we bij Tegenstroom en om | nieuwe energie heel erg belangrijk, juist omdat er zoveel misstanden in deze sector zijn. En dit is het bewijs dat het ontwikkelen en leveren van 100% groene energie écht mogelijk is, wanneer we dit op lokaal niveau doen.” Sinds 2015 eindigt Tegenstroom samen met om | nieuwe energie steevast op de hoogste plaats binnen de Stroomranking. Het collectief laat daarmee veel grote leveranciers achter zich door uitsluitend groene energie op lokaal niveau in Nederland op te wekken.  

Nog steeds een onvoldoende voor veel leveranciers
Het onderzoek <lees het hier> vergeleek alle bekende energieleveranciers in Nederland. In totaal werd van 34 leveranciers voor de consumentenmarkt onderzocht hoe duurzaam zij zijn op het gebied van investering, inkoop en levering van energie. Veel leveranciers scoren nog steeds erg mager en dragen gering bij aan de verduurzaming van Nederland. In totaal kregen 20 leveranciers een onvoldoende. Een groot deel van de stroomleveranciers in Nederland zich nog steeds groener voor dan ze zijn.  

Abonneer op onze nieuwsbrief