de informatieplicht energiebesparing

Datum : 24-06-2019

Over iets meer dan een week is het zover: de informatieplicht energiebesparing is van kracht.
Vanaf 1 juli moeten alle bedrijven met een verbruik boven de 50.000 KWh of 25.000 m³ gas rapporteren welke energiebesparende maatregelen zij treffen. Het overgrote deel van de bedrijven die hieraan zouden moeten voldoen, doen dit alleen nog niet. Het is nog niet te laat!

Schrijf je in voor deze bijeenkomst RVO Informatieplicht en leer alles wat nodig is om aan de informatieplicht te voldoen. Voor ondernemers bieden wij een stappenplan met handvatten om aan de plicht te voldoen en voor medewerkers EZ/accountmanagers tips & tricks om ondernemers hierin optimaal te kunnen ondersteunen. Wij zijn te gast geweest bij Warmtebouw in Utrecht, waar dit bedrijf ons een kijkje in de keuken heeft gegeven over hun aanpak: van energiebesparing tot het zelf opwekken van duurzame energie.

Mis het niet! Schrijf je in via de website of middels een (reactie op deze) mail naar Stichting CLOK. Wij zien je graag a.s. dinsdag!

PS: deze bijeenkomst is gratis en iedereen is welkom, van ondernemer tot ambtenaar en van parkmanager tot ondernemersvereniging.

 

UITNODIGING CLOK Bijeenkomst RVO Informatieplicht Dinsdag 25 juni 2019
Voor: Medewerkers EZ, RO en milieu, park- en centrummanagers & lezers van de MeerBusiness nieuwsbrief

Beste relatie ,

Wanneer je bij een gemeente werkt en deelnemer bent van bv. Stichting CLOK kun je tweemaal per jaar naar een regiobijeenkomst.
Deze editie is de regiobijeenkomst voor iedereen toegankelijk in verband met de voorlichting die we geven over de Informatieplicht Energiebesparing. Opgeven kan nog! Voor deze bijeenkomst zijn wij op dinsdag 25 juni om 14.30 uur welkom bij Warmtebouw in Utrecht. Een goede technische installatie in een gebouw – of het nu gaat om klimaatbeheersingsinstallaties, sprinklerinstallaties of het onderhoud hiervan – is van grote waarde voor vrijwel elk bedrijfsproces. Warmtebouw begrijpt dat als geen ander. Met een halve eeuw aan kennis en ervaring verzorgen zij met passie en plezier het ontwerp, de realisatie en het technisch en energiebeheer van gebouw gebonden installaties, in de meest uitdagende panden. Als familiebedrijf vinden zij het heel belangrijk om er voor de klanten, leveranciers en medewerkers ‘te zijn’, zodat zij samen geweldige projecten neer kunnen zetten. In alle facetten van het bedrijf komt datgene terug wat de slogan uitdraagt: “Vertrouw op Warmtebouw.” Wat betekent de informatieplicht? Alle bedrijven en instellingen die onder de informatieplicht vallen, moeten uiterlijk 1 juli 2019 aan het bevoegd gezag rapporteren welke energiebesparende maatregelen zij hebben getroffen. De Erkende Maatregelenlijsten (EML) zijn het uitgangspunt. Deze bevatten per branche energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder. Voor de rapportage van de informatieplicht is eLoket van RVO.nl beschikbaar. Klik hier voor meer informatie over de informatieplicht.

PROGRAMMA
14.30 uur Inloop met koffie en thee
15.00 uur Opening door de dagvoorzitter
15.15 uur Presentatie door Patrick van Echtelt en Rik Hartog van Warmtebouw
16.00 uur Korte pauze
16.30 uur Presentatie Informatieplicht door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland– Frank Hartkamp

17.30 uur Afsluiting en gezamenlijke netwerkborrel

Abonneer op onze nieuwsbrief