MeerBusiness netwerkborrel Zwarte Tulp Lisse

Datum : 15-05-2024 17:30

De MeerBusiness Ondernemersborrel wordt elke derde woensdag van de maand georganiseerd door MeerBusiness Duin & Bollenstreek .De Ondernemersborrel start woensdag 15 mei vanaf 17:30 uur .
Drankmuntjes zijn bij de bar verkrijgbaar..
Aan de Ondernemersborrel zijn geen kosten verbonden. Versnaperingen en evt. dagmenu zijn voor eigen (gereduceerde) rekening.
Vergeet je visitekaartjes niet mee te nemen!
Waar: MUSEUM DE ZWARTE TULP EN VVV LISSE zijn gevestigd : Heereweg 219, 2161 BG Lisse 
info@museumdezwartetulp.nl

Over bloembollen: cultuur en kunst
De bloembollenteelt en kunst die daardoor geïnspireerd is, dat zijn de onderwerpen van ons museum. We geven een beeld van het bloembollenbedrijf: het telen, de handel, het onderzoek en de veredeling. Ook vertellen we de geschiedenis van de bloembol, vanaf de komst van de eerste tulp in Nederland in 1594. Verder exposeren we schilderijen met bollenvelden, een geliefd onderwerp van schilders, en stillevens met bolgewassen. En in ons Prentenkabinet zijn historische prenten van bolgewassen te bewonderen. Ook zijn er tulpenvazen, hyacintenglazen en krokuspotten tentoongesteld en laten we zien hoe tulpen, narcissen en andere bolgewassen zijn gebruikt als versieringsmotief voor objecten van zilver, glas en porselein en voor meubels. Verder organiseren we regelmatig speciale presentaties en tentoonstellingen, altijd in relatie tot de bloembollencultuur in al haar aspecten. Tip: boek met uw gezelschap een interessante rondleiding door het museum en leer meer over de geschiedenis van de bloembollen: cultuur en kunst.Tot de 15e mei
Jan van Vliet, Wim Kruyt & Frans van der Riet

Aanmelden

Bedrijf
Functie
Initalen
Tussenvoegsel
Achternaam
Adres
Huisnummer
Postcode
Plaats
Telefoon
Mobiel
E-mail
Opmerkingen
 
Algemene Voorwaarden
  Aanmelden
Terug naar het overzicht

Abonneer op onze nieuwsbrief