Ontbijtbijeenkomst laat u bijpraten over AI en snap wat je ermee kunt doen!

Datum : 26-06-2024 08:00

Waar Huys Dever in Lisse
hoe laat: 8.00 uur tot 9.30 uur
ontbijt: croissantje met koffie/thee

MeerBusiness is altijd op zoek naar interessante bijeenkomsten.
Regelmatig ontvangen wij vragen of wij ook iets met AI kunnen doen. Maar ja wat? Wij deden het gewoon met AI en vroegen CHATGPT ons te adviseren. Enthousiast als wij waren vertelden wij dit aan Humphrey Revius van E-public solutions.

Humphrey wilde graag meewerken dus organiseren wij een super leerzame AI netwerkbijeenkomst. Een korte presentatie over wat AI is en waarbij AI u kan helpen op basis van onze 10 vragen aan ChatGPT (zie hieronder). Kortom een bijeenkomst om niet te missen. Voor MeerBusiness members helemaal gratis en voor niet MeerBusiness members (zijn die er dan nog) € 100, maar dan ben je wel de rest van het jaar 2024 gratis member van MeerBusiness.

Onze vraag luidde aldus:
Wij van MeerBusiness willen een netwerkbijeenkomst organiseren voor de doelgroep MeerBusiness leden.
Dit zijn over het algemeen directeuren van kleine mkb bedrijven.
Wij willen de doelgroep gedurende ca 30 minuten basis informatie over AI en wat men ermee kan doen bijbrengen.
Werk in bullets 10 suggesties uit voor deze opdracht en licht per suggestie toe wat de voor en nadelen zijn
en waarom de ondernemers dit tot zich zouden moeten nemen.

Het antwoord van CHATGPT was kraakhelder en super leerzaam:

Ik kan zeker 10 suggesties uitwerken voor de netwerkbijeenkomst:  
1. **Introductie van AI**: Geef een overzicht van wat kunstmatige intelligentie is en hoe het wordt toegepast in verschillende sectoren.    - Voordeel: Ondernemers krijgen een basisbegrip van AI en hoe het hun bedrijf kan beïnvloeden.    - Nadeel: Sommige ondernemers kunnen terughoudend zijn vanwege de complexiteit van het onderwerp.  

 2. **Praktische voorbeelden**: Laat concrete voorbeelden zien van hoe AI wordt gebruikt in het MKB, zoals automatisering van processen, klantenservice, en marketinganalyse.    - Voordeel: Ondernemers zien directe toepassingen die relevant zijn voor hun bedrijf.    - Nadeel: Mogelijk beperkt inzicht in specifieke sectoren of bedrijfstakken.  

3. **Voordelen voor efficiëntie**: Bespreek hoe AI kan helpen bij het verbeteren van operationele efficiëntie, zoals het verminderen van handmatig werk en het optimaliseren van workflows.    - Voordeel: Ondernemers leren hoe ze hun bedrijfsprocessen kunnen stroomlijnen en kosten kunnen besparen.    - Nadeel: Mogelijke zorgen over de implementatiekosten en technische complexiteit.  

4. **Klantgerichte toepassingen**: Benadruk de mogelijkheden van AI om klantgedrag te analyseren, personalisatie te bieden en betere klantenservice te leveren.    - Voordeel: Ondernemers begrijpen hoe ze AI kunnen gebruiken om klantrelaties te versterken en hun concurrentiepositie te verbeteren.    - Nadeel: Angst voor privacykwesties en klantweerstand tegen geautomatiseerde systemen.  

5. **Risicobeheer en veiligheid**: Bespreek de rol van AI in risicobeheer, cybersecurity en fraudepreventie.    - Voordeel: Ondernemers worden zich bewust van de noodzaak om zich te beschermen tegen digitale bedreigingen en kunnen AI-oplossingen overwegen.    - Nadeel: Mogelijke zorgen over privacy en vertrouwelijkheid van gegevens.  

6. **Kansen voor innovatie**: Benadruk hoe AI kan leiden tot nieuwe zakelijke kansen en het vermogen om te innoveren in een snel veranderende markt.    - Voordeel: Ondernemers worden aangemoedigd om creatief te denken en nieuwe manieren te vinden om hun bedrijf te laten groeien.    - Nadeel: Mogelijke weerstand tegen verandering en investeringen in nieuwe technologieën.  

7. **Toegankelijke tools en platforms**: Introduceer eenvoudig te gebruiken AI-tools en platforms die speciaal zijn ontworpen voor MKB-bedrijven.    - Voordeel: Ondernemers zien dat AI niet alleen voor grote bedrijven is en kunnen direct aan de slag met betaalbare oplossingen.    - Nadeel: Mogelijke twijfel over de effectiviteit van 'kant-en-klare' oplossingen voor hun specifieke behoeften.  

8. **Samenwerking en partnerschappen**: Bespreek de mogelijkheden om samen te werken met AI-specialisten, consultants en startups om de juiste oplossingen te vinden voor hun bedrijf.    - Voordeel: Ondernemers worden aangemoedigd om externe expertise te zoeken en te profiteren van de kennis van anderen.    - Nadeel: Mogelijke zorgen over de kosten van externe hulp en vertrouwen in derden.  

9. **Continue educatie en training**: Benadruk het belang van voortdurende educatie en training op het gebied van AI voor henzelf en hun medewerkers.    - Voordeel: Ondernemers begrijpen dat investeren in kennis cruciaal is om concurrerend te blijven in een technologisch gedreven wereld.    - Nadeel: Mogelijke weerstand tegen tijd- en kosteninvesteringen in training.  

10. **Q&A-sessie**: Sluit af met een vraag-en-antwoordsessie waarin ondernemers specifieke vragen kunnen stellen over AI en hoe het van toepassing is op hun bedrijf.     - Voordeel: Ondernemers kunnen hun zorgen, vragen en ideeën delen en directe feedback krijgen van experts.     - Nadeel: Beperkte tijd kan resulteren in onbeantwoorde vragen of oppervlakkige antwoorden.   Deze suggesties kunnen een goede basis vormen voor de netwerkbijeenkomst en ondernemers helpen om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden van AI voor hun bedrijf.  

 <h.revius@epblc.nl>

Aanmelden

Bedrijf
Functie
Initalen
Tussenvoegsel
Achternaam
Adres
Huisnummer
Postcode
Plaats
Telefoon
Mobiel
E-mail
Opmerkingen
 
Algemene Voorwaarden
  Aanmelden
Terug naar het overzicht

Abonneer op onze nieuwsbrief