Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2022 
In deze nieuwsbrief:
 • Ondernemersborrel 25 mei in teken van thema ondermijning in Villa Flora
 • Lisse krijgt een nieuw Broodfonds voor ondernemers, . vanavond bijeenkomst
 • 2 juli: Lions Club Noordwijk organiseert samen met de Hersenstichting en KiKa een grandioos zomergal
 • Uitnodiging 27 mei Balldeco door Jan Groot in Wateringen
 • Save the date ..... OADB heeft een nieuwe datum!
 • zaterdag 21 mei gala-veiling van Adest Musica en MeerBusiness nodigt 10 gasten uit
 • Het witte goud bij het Oude Dykhuys, da's genieten
 • Nieuwe innovatieve mobiliteitsoplossingen bekijken?
 • BTB Haarlem Netwerkborrel 31 mei 17.00 uur
 • Succesvol seizoen Keukenhof met 1,1 miljoen bezoekers
 • Op Chic naar de Honkbalweek Haarlem? Nieuw in 2022: de Sports Bar en de VIP-Lounge!
 • Kansenongelijkheid kinderen in de regio neemt toe
 • LEVEN! ..#67 verschijnt op 15 juni en loopt tot half september, kom jij er deze reis in?
 • Tips van de KvK
 • word nu lid van MeerBusiness profiteer tot 1 juli 2023 voor slechts 195 euro
 • Privacy, contact en disclaimer
Ondernemersborrel 25 mei in teken van thema ondermijning in Villa Flora

Op 25 mei 2022 organiseren MeerBusiness Duin & Bollenstreek en de ondernemersverenigingen van Hillegom hun maandelijkse ondernemersborrel. In samenwerking met gemeente Hillegom hebben zij hiervoor interessante gastsprekers uitgenodigd.  Meer weten over ondermijning klik dan HIER voor nadere uitleg via een video. Voor alle ondernemers in de regio. De avond is niet alleen toegankelijk voor leden van MeerBusiness en de ondernemersverenigingen, maar voor alle ondernemers in Hillegom e.o. Kom want het is echt super interessant! Wij ontmoeten elkaar graag bij Villa Flora,  Hoofdstraat 55 in Hillegom.    Thema: Hoe houdt u uw bedrijf weerbaar tegen georganiseerde criminaliteit? 

U denkt misschien: georganiseerde criminaliteit bevindt zich ver van mijn bed. Wij hopen van harte dat dit voor u geldt, maar landelijk zien we dat criminelen uit de onderwereld steeds meer druk uitoefenen op diensten van bedrijven in de bovenwereld. Deze ontwikkeling wordt ook wel ondermijning genoemd. Met onze aantrekkelijke ligging zo tussen de grote steden, moeten ook wij alert zijn. Door goed op te letten, kunnen we criminaliteit in onze omgeving zoveel mogelijk weren en hiermee schade voor de bedrijven en directe omgeving voorkomen. Landelijk gezien is een aanpak ontwikkeld en ook gemeente Hillegom is hiermee samen met politie, het Openbaar Ministerie en andere partners intensief aan de slag. 

 

 
lees meer
Lisse krijgt een nieuw Broodfonds voor ondernemers, . vanavond bijeenkomst
In Lisse is een nieuw Broodfonds in oprichting. Voor ondernemers die arbeidsongeschikt worden en zonder werk geen inkomen meer hebben, is dit solidaire vangnet voor en door ondernemers bedacht. Hierin steunen zij elkaar bij ziekte met schenkingen. Het nieuwe Broodfonds heeft nog plaats voor zelfstandigen uit de omgeving.  Bart Sosef is initiatiefnemer van het nieuwe Broodfonds. Hij is enthousiast over het Broodfonds en zoekt ondernemers die aan willen sluiten: “Ik ben enorm gecharmeerd van het principe van het Broodfonds. Goed om te zien dat het zichzelf al bewezen heeft. Ik zie er naar uit mee te doen met de nieuwe groep uit regio Lisse, met ondernemers van divers pluimage. Het is een zakelijke afspraak met elkaar. Maar in de kern gaat het over vertrouwen en compassie met je medeondernemers. Dat spreekt me aan. Ik zie het als een meerwaarde dat ik zo andere, gelijkgestemde ondernemers verder leer kennen. ”   
 
lees meer
2 juli: Lions Club Noordwijk organiseert samen met de Hersenstichting en KiKa een grandioos zomergal

In het  prachtige Grand Hotel Huis ter Duin. Zet u zaterdag 2 juli 2022 ook alvast in uw agenda? Zetten wij de gehele netto-opbrengst van deze avond in voor deze kinderen. Hoe ziet de avond eruit? Met een heerlijke zomerse cocktail ontvangen wij u op het terras van Huis ter Duin. Hier geniet u met uw gezelschap van het fantastische uitzicht over zee. Hierna wacht u een exclusief 3 gangendiner met wijnarrangement en swingend entertainment. Kledingadvies: summer chic met een vleugje glamour. Tijdens het diner worden een veiling en loterij gehouden met indrukwekkende prijzen, waaronder: een driedaags vip arrangement voor 2 personen voor de fameuze Formule 1 Grand Prix in Zandvoort en twee weken op vakantie met een zeer luxueuze camper. 
Het programma van zaterdag 2 juli 2022
17.45 uur ontvangst gasten met optreden van The Beards 
19.00 uur aanvang diner
19.15 uur presentatie KiKa en Hersenstichting
19.30 uur optreden Brickhouse, the disco & soulband
21.00 uur optreden mystery guest
22.00 uur veiling 
22.30 uur optreden Brickhouse, the disco & soulband 

 
lees meer
Uitnodiging 27 mei Balldeco door Jan Groot in Wateringen

Beste Meerbusiness vrienden en vriendinnen,  Als nieuw bakken lid zouden wij, Balldeco, het een eer vinden u te ontmoeten op 27 mei as in Wateringen. Wij, de Ballorige mannen Marcel, Jack en Jan vinden ballonnen niet meer van deze tijd maar we willen wel een feestje kunnen vieren. Ons slogan is daarom stop met ballonnen en start met Balldeco. Onze producten zijn oer-Hollands en gemaakt van gerecycled kunststof. U komt toch ook. Tot de 27ste en anders weer bij Meerbusiness. Ons adres: Balldeco BV Bovendijk 87 2291 SB Wateringen en welkom van 14:00 t/m 21:00 uur 

 
lees meer
Save the date ..... OADB heeft een nieuwe datum!
Ontmoeten en inspireren wat leidt tot samenwerken. Met nieuwe contacten, inzichten en vervolgafspraken in de agenda naar huis gaan. Daarover gaat het nieuwe OADB event OADB.NL - Save the date 29 JUNI - horen, zien en ..... doen! Op deze middag ontmoeten ondernemers en leerkrachten, medewerkers en docenten, onderwijsdirecteuren en organisatiemedewerkers elkaar low profile en hands on om samen te werken aan de doelen: 
 
lees meer
zaterdag 21 mei gala-veiling van Adest Musica en MeerBusiness nodigt 10 gasten uit

Na 2 jaar Corona en vele mogelijke data later is het eindelijk tijd om de eerste gala-veiling van Adest Musica te organiseren. De gala-veiling vindt plaats op zaterdag 21 mei 2022 en wordt dicht bij huis gehouden in de grote theaterzaal van theater ’t Onderdak  en start om 20.00 uur. Het volledige bedrag dat wordt opgebracht met de gala-veiling komt uiteraard ten goed aan de nieuwe uniformen van de Drum- en Showband. Hieronder de nodige informatie over de gala-veiling. GALA-VEILINGAdest Musica wil u van harte uitnodigen voor deze veilingavond en zien u graag verschijnen! Wilt u via sponsoring@adestmusica.nl doorgeven of u aanwezig bent die avond en met hoeveel personen? 

 

 
lees meer
Het witte goud bij het Oude Dykhuys, da's genieten

Het Witte Goud
De Hollandse asperges zijn er weer. De Keukenbrigade heeft hier de meest smaakvolle gerechten mee gecreëerd. Vanaf vrijdag 13 mei staat het seizoensmenu in het teken van de asperge, het "Hollandse Witte Goud" .Wij hopen u graag te mogen verwelkomen om van deze gerechten te komen genieten


Aspergemenu
Tartaar van gerookte zalm met topping van ei en asperge, fijne salade en krokant van zuurdesem en aardappel 
Aspergesoep onder cappuccinoschuimen crumble van rauwe hammet garnituur van asperge en lente-ui
Gamba’s in tempura gebakken, geserveerd op geroerbakte asperges, begeleid door een dressing van soja en sesam
Kalfslende geserveerd met ragout van Hollandse asperges, champignon en kalfszwezerik, krokant korstdeeg en jus van kalf 
Optioneel:Kaasplateau van Europese boerenkazenmet garnituren
Chiboust van vanille met framboosjes,
gel van Cava, texturen van basilicum en ijs van yoghurt
Per couvert vijf gangen 59,50
Inclusief kaasplateau per couvert 75,00
U kunt HIER reserveren
.Vriendelijke groet, Het Oude Dukhuys Alfred van Dijk & Team 

 
 
Nieuwe innovatieve mobiliteitsoplossingen bekijken?
MeerBusiness lezers worden uitgenodigd voor een evenement in Noordwijk.  
Zeeuw & Zeeuw Noordwijk heeft introductiedagen van New Mobility, het merk waarmee zij alle voertuigen vertegenwoordigen van mij LMe Mobility. Nieuwe innovatieve mobiliteitsoplossingen en Karin van den Berg is super trots dat de lancering in de Bollenstreek is, de regio waar zij haar ondernemerschap met Marketing Creator is gestart. Donderdag 19 mei is er een speciale businessavond met een aantal mooie gastsprekers.  
Meer informatie:   https://www.zeeuwenzeeuw.nl/new-mobility/introductiedagen/   
 
 
BTB Haarlem Netwerkborrel 31 mei 17.00 uur
Onze vrienden van BTB zijn terug van weggeweest! De maandelijkse netwerkborrel van BTB Haarlem op de laatste dinsdag van de maand. Zakelijk op MeerBusiness na de gezelligste, daar gaan ze voor. Wees welkom in cafe de Zwaan aan de Kinderhuisvest in hartje Haarlem en ontmoet andere ondernemers. Altijd leuk en leerzaam. Wie kan u verder helpen en wie gaat u verder helpen? Ongedwongen, vrijblijvend en vooral gezellig. U bent van  harte welkom. Meld u aan via de website. Wij heten u van harte welkom en stellen u graag voor aan de andere genodigden. Hartelijke groet, Netwerk BTB Datum: 31 mei Aanvang 17.00 Einde 20.00 Locatie: Cafe de Zwaan, Kinderhuisvest Haarlem 
 
lees meer
Succesvol seizoen Keukenhof met 1,1 miljoen bezoekers

Keukenhof ontving dit jaar ruim 1,1 miljoen bezoekers. Zij kwamen zoals gebruikelijk uit meer dan 100 landen. Daarmee beleefde Keukenhof een veel beter seizoen dan verwacht. De bezoekers waardeerden de bloemententoonstelling met een 8,8. Keukenhof blijkt onverminderd populair. Het park, de bloeiende velden in de Bollenstreek en het zonnige weer zorgden voor veel publiek. Veel mensen wisten de weg naar Keukenhof weer te vinden na twee jaar afwezigheid. Door de warme maand maart opende het park met veel kleur. Door de lage nachttemperatuur is het park tot de laatste dag mooi op kleur gebleven. Het toerisme herstelt zich veel sneller dan verwacht. De meeste bezoekers kwamen uit Nederland (25%). 

 
lees meer
Op Chic naar de Honkbalweek Haarlem? Nieuw in 2022: de Sports Bar en de VIP-Lounge!

Met een borrel in je hand en samen met je vrienden lekker een potje honkbal kijken? Dat kan tijdens deze Honkbalweek in de Sports Bar! Deze bevindt zich naast de VIP-Galerij boven de eerste honktribune. Koop hier kaarten voor de gezellige Sports BarTickets | Honkbalweek Haarlem

Nog meer comfort? Bezoek dan de VIP-Lounge! Geheel verzorgd genieten van tophonkbal, mooi entertainment en culinaire versnaperingen, dat kan in de VIP-Lounge. Het is de ideale plek om met je relaties of vrienden te bezoeken. Terwijl je geniet van de persoonlijke bediening is onze VIP-Lounge een uitgelezen plek om elkaar te ontmoeten en te netwerken.
Bestel hier kaarten voor de VIP-Lounge Tickets | Honkbalweek Haarlem 

 
bestel direct tickets
Kansenongelijkheid kinderen in de regio neemt toe

Nieuw initiatief in de regio :“Een kansrijke toekomst voor alle kinderen”    
Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.   “Het idee van de ‘geefkringen’ komt oorspronkelijk uit Amerika”, vertelt Henny van Egmond, voorzitter van de Coöperatiekring Leiden-Haaglanden 

meer informatie https://cooperatiekring.nl/leiden-haaglanden/

 
lees meer
LEVEN! ..#67 verschijnt op 15 juni en loopt tot half september, kom jij er deze reis in?

Even een 'heads up' voor het zomernummer! Sta jij er al in? Dan ben je 3 (!) maanden in beeld bij bezoekers en bewoners van de hele regio tussen Schiphol en Den Haag. 15.000 glimmende exemplaren met jouw boodschap. Dat is niet te missen. Wil je nog mee? Kan nog. Maar wel gauw beslissen....#67 verschijnt op 15 juni en loopt tot half september .Beperkt budget? No worries: ondanks de wereldwijde papierschaarste houden we de tarieven zo laag mogelijk. En in de vaste rubrieken kun je ook een deel van een pagina reserveren. Geschikt voor zakelijk nieuws, horeca, recreatie, health care & beauty, kunst, elektronica, tassen, juwelen, trampolines, auto's, fietsen, workshops, escape rooms, yoga sessies, boeken... Kortom: alles wat het leven leuk maakt Wil je wel maar je weet niet hoe? Ons creatieve team fikst het voor je.  meer info gerda@levenmagazine.nl

 
Tips van de KvK

Hoge gasprijs: tijd om te verduurzamen?
De kosten voor energie, vooral gas stijgen. Een flinke tegenvaller. De vraag naar duurzame alternatieven neemt hierdoor toe. Experts raden ondernemers aan om een energie-adviseur in te schakelen. 

en verder: 
•  Afname faillissementen, wel opnieuw meer stoppers
•  Zonder SWIFT moeizaam betalingsverkeer met Rusland
•  Deze 7 internationale trends komen naar onze winkelstraat
•  Veilig Zakendoen? Check het Handelsregister
•  Jaarverslag KVK: corona dreunt door

 
lees de digitale nieuwsbrief

word nu lid van MeerBusiness profiteer tot 1 juli 2023 voor slechts 195 euro
MeerBusiness is het unieke Duin en Bollenstreekse ondernemersplatform om voor uw bedrijf Méér Business te genereren bij ca 10.000 regionale ondernemers. MeerBusiness biedt een zakelijk netwerk en business informatie, die u in staat stelt om zichtbaar en directer zaken te doen. Door actief aan het platform mee te doen, krijgt u een prominentere positie binnen het bedrijfsleven van Duin en Bollenstreek. Een positie die het zakendoen wel heel makkelijk maakt. Ontmoeten en verbinden is ons thema. Wilt u erbij horen? Dit zijn de voordelen
-Business Membership 2022, incl. gebruik Vip-card: € 195,-- excl. btw per jaar.
-Gratis nieuwsbrief met zakennieuws en handige agenda van netwerkbijeenkomsten en wetenswaardigheden in de regio
-Gratis MeerBusiness VIP card voor extra voordeel
-Recht van voorinschrijving bij MeerBusiness Golf open; diverse maandelijkse netwerkborrels en bedrijfsbezoeken; diverse netwerkmeetings; koken met directeuren; -varen met directeuren; thema avonden; proeverijen
Mogelijkheid tot het doen van een aanbieding via de MeerBusiness VIP-card
75% ja echt!! korting op plaatsen van artikelen in de veertiendaagse nieuwsbrief.

 

 

Nu lid worden, u betaalt slecht € 195 excl. btw voor 15 maanden lidmaatschap (t/m 1 juli 2023 mail naar Frans@meerbusiness.nl   of bel 06-53633364 én wie weet mag je deze zomer direct gratis meevaren met ondernemers.

 
Privacy, contact en disclaimer
Privacy
U ontvangt de nieuwsbrief van MeerBusiness omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. MeerBusiness gaat uiterst zorgvuldig om met uw geregistreerde gegevens zoals e-mailadres en contactgegevens. Wij verkopen of verhuren geen e-mailadressen of andere gegevens en geven niets uit handen. Registreren is puur en alleen bedoeld om de nieuwsbrief te ontvangen.
Persberichten
Bedrijven, overheden, ondernemers en ondernemersverenigingen in deze regio kunnen persberichten voor plaatsing op de site (gratis) of in de nieuwsbrief aanbieden door te mailen naar: db@meerbusiness.nl
 
Contact
Deze digitale nieuwsbrief wordt naar meer dan 3000 ondernemers in de regio gestuurd en ca 7.000 in de regio Kennemerland. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die MeerBusiness uw bedrijf kan bieden, kunt u contact opnemen door te bellen met 06-53633364. Mailen mag natuurlijk ook: db@meerbusiness.nl.
 
Disclaimer
Bij het samenstellen van deze digitale nieuwsbrief is de uiterste zorg besteed. MeerBusiness sluit iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die u via deze digitale nieuwsbrief bereikt.

 

Afmelden of gegevens wijzigen?
Klik op de link onderaan de nieuwsbrief om uw gegevens te wijzigen of om u af te melden voor deze nieuwsbrief.
  
 
Agenda
15-05-2022 Beach bingo Murphy's law
16-05-2022 Lisse krijgt een nieuw Broodfonds voor ondernemers
17-05-2022 verjaardag Maxima 51 jr
18-05-2022 verantwoordingsdag jaarverslagen Rijksoverheid en ministeries
19-05-2022 Wereldkampioen FootGolf naar Golfbaan Tespelduyn
22-05-2022 22 mei speelt het Amsterdam Jazz Trio feauturing Boris van der Lek in Event Center Fokker te Hoofddo
25-05-2022 Ondernemersborrel in teken van thema ondermijning in Villa Flora
29-05-2022 High Tea Bingo Tespelduyn
08-06-2022 nationale buitenspeeldag
08-06-2022 Huys Dever Ontbijtbijeenkomst Groei en Ambitie met Rik Balder
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
p/a Hooge Werf 28 
2181 ET  Hillegom
06-53633364
db@meerbusiness.nl
db.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen