Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2022 
In deze nieuwsbrief:
 • Laatste kans woens 11 mei gratis Castle of MeerBusiness ontbijt over CO2-reductie door jouw bedrijf
 • Genieten en ontmoeten tijdens de schitterende Keukenhof Lissedag
 • Migratieplannen Europese Commissie kans aanpak tekorten arbeidsmarkt
 • MeerBusiness bezoekt collectie Six in Amsterdam
 • Schrijf je in: MeerBusiness Bedrijfshockeytoernooi
 • SOS brengt 50e Aschpotter uit
 • Stichting Lisse Marketing is op zoek naar een actief bestuurslid/penningmeester
 • Op Chic naar de Honkbalweek Haarlem? Nieuw in 2022: de Sports Bar en de VIP-Lounge!
 • MeerBusiness lezers wat willen jullie van MeerBusiness
 • Ben jij al geweest? Het kan tm 15 mei 2022, dus bijna sluitingstijd
 • Keukenhof ontvangt de miljoenste bezoeker
 • zaterdag 21 mei gala-veiling van Adest Musica en MeerBusiness nodigt 10 gasten uit
 • Deze keer weer veel leermogelijkheden bij de KvK
 • word nu lid van MeerBusiness profiteer tot 1 juli 2023 voor slechts 195 euro
 • Privacy, contact en disclaimer
Laatste kans woens 11 mei gratis Castle of MeerBusiness ontbijt over CO2-reductie door jouw bedrijf

Wat kan je als ondernemer aan CO2 reductie doen?
ontbijtbijeenkomst Huys Dever : 11 meii-2022 08:00 uur-9.30 uur
Op de tweede woensdag van de maand wordt Huys Dever omgetoverd tot het Castle of MeerBusiness en zal er een actuele presentatie worden gegeven.

U bent van harte welkom als lezer van de MeerBusiness Nieuwsbrief MeerBusiness nieuwe member GreenTix levert compleet CO2 compensatie programma schreven wij 13-11-2021 op onze nieuwspagina. Ook wij, in die prachtige Duin & Bollenstreek staan voor klimaatverandering, de grootste uitdaging waar wij als mensheid voor staan. De opwarming van de aarde raakt iedereen. Kwetsbare ecosystemen raken uit balans, waardoor dieren sterven en zelfs uitsterven. De zeespiegel stijgt. Overstromingen en branden zijn aan de orde van de dag. Mensen en dieren kunnen niet meer aan voedsel komen. We moeten NU met elkaar in actie komen!

 
lees verder en direct aanmelden
Genieten en ontmoeten tijdens de schitterende Keukenhof Lissedag

Het stond al 2 jaar op de planning maar 3 mei was het dan eindelijk zover: de Keukenhof Lissedag. Alle huishoudens in Lisse waren uitgenodigd om naar Keukenhof te komen. Bijna 5.000 Lissenaren maakten gebruik van het aanbod en genoten van het bloemenpark. Bewoners uit Lisse kregen op 3 mei gratis toegang tot het bloemenpark.

 
lees meer
Migratieplannen Europese Commissie kans aanpak tekorten arbeidsmarkt

De Migratieplannen van de Europese Commissie zijn goed gevallen in verschillende Europese landen. Van belang is dat de positie van arbeidsmigranten beter moet worden beschermd en zo een adequaat antwoord kan zijn op de tekorten die er in diverse branches zijn ontstaan.In Nederland zou er sprake zijn van 400.000 openstaande vacatures.Arbeidsmigranten kunnen een belangrijke hefboom zijn voor de aanpak van diverse maatschappelijke problemen zoals de tekorten in de zorg, voor de energie-transitie, in de (installatietechniek. Maar ook voor hoger opgeleiden zouden de mogelijkheden voor aansluiting op de arbeidsmarkt versterkt moeten worden. < uit de MKB Haarlem nieuwsbrief >         

 
lees verder
MeerBusiness bezoekt collectie Six in Amsterdam

Net als vorig jaar bezochten relaties van MeerBusiness op uitnodiging van de heer van Hillegom Jan Six de collectie Six in Amsterdam. Een historische verzameling van kunst, antiek en van familiearchieven gedurende meer dan 10 generaties bijeengebracht door de familie Six en aangetrouwde families als Tulp, Hop, van Winter, Teding van Berkhout, Bosch Reitz en van Styrum. In 1915 verhuisden de overgrootouders van Jan Six X van de Herengracht naar het huidige woonhuis aan de Amstel,   

 
lees meer
Schrijf je in: MeerBusiness Bedrijfshockeytoernooi

Let op; Er is nog 1 plek beschikbaar binnen het MeerBusiness Haarlemmermeer-Schiphol Team. Aanmelden hiervoor kan via info@meerbusiness.nl. Volledige teams kunnen zich nog inschrijven via bedrijfshockey.mhcdereigers@gmail.com
Bent u lid van MeerBusiness dan krijgt u 25% korting.  

 
SOS brengt 50e Aschpotter uit
Omdat deze maand de 50e editie is verschenen van de Aschpotter, begint de nieuwste uitgave van Stichting Oud Sassenheim met 13 foto’s van woningen met huisnummers 50. In totaal zijn er in Sassenheim 31 huisnummers met nummer 50. Een van de laatste is die aan De Ploeger in het nieuwe plan Overteylingen. In de nieuwe uitgave van de SOS staan weer interessante onderzoeken en verhalen. En vooral ook veel beeldmateriaal over Sassenheim van vroeger.  
 
Stichting Lisse Marketing is op zoek naar een actief bestuurslid/penningmeester

De huidige penningmeester wil na vele jaren trouwe dienst het stokje graag overdragen. Wij, Stichting Lisse Marketing,  zijn op zoek naar iemand met een vrijwilligershart die actief mee kan meedenken over de taken en initiatieven van Lisse Marketing en die onze organisatie financieel gezond wil houden. Heb je affiniteit met Lisse en denk jij in staat te zijn deze taken op je te nemen? Laat het weten als je interesse hebt via info@vvvlisse.nl en wie weet tot snel 

 
Op Chic naar de Honkbalweek Haarlem? Nieuw in 2022: de Sports Bar en de VIP-Lounge!

Met een borrel in je hand en samen met je vrienden lekker een potje honkbal kijken? Dat kan tijdens deze Honkbalweek in de Sports Bar! Deze bevindt zich naast de VIP-Galerij boven de eerste honktribune. Koop hier kaarten voor de gezellige Sports BarTickets | Honkbalweek Haarlem

Nog meer comfort? Bezoek dan de VIP-Lounge! Geheel verzorgd genieten van tophonkbal, mooi entertainment en culinaire versnaperingen, dat kan in de VIP-Lounge. Het is de ideale plek om met je relaties of vrienden te bezoeken. Terwijl je geniet van de persoonlijke bediening is onze VIP-Lounge een uitgelezen plek om elkaar te ontmoeten en te netwerken.
Bestel hier kaarten voor de VIP-Lounge Tickets | Honkbalweek Haarlem 

 
bestel direct tickets
MeerBusiness lezers wat willen jullie van MeerBusiness

Elke vierde woensdag van de maand is er de (Hillegomse) Ondernemersborrel in Villa Flora in Hillegom. We starten zo rond 17.00 uur en het blijft vaak “onrustig” tot zo’n beetje 21.00 uur voordat de laatste deelnemer vertrekt.  


 

De laatste tijd zijn er geluiden die vragen of wij ook eens een andere locatie zouden kunnen betrekken. Bijvoorbeeld Lowietje in Lisse (voorheen de Nachtegaal) Dan zouden niet alleen de Hillegommers wat vaker komen maar ook zij die vanuit Lisse komen.
Een andere suggestie was Tespelduyn maar ook Nederzandt werd wel eens genoemd. MeerBusiness is benieuwd naar de mening van de ondernemers in de Duin & Bollenstreek.  

 

Dus uitbreiden van de Hillegomse Ondernemersborrel met een andere locatie of gewoon zo doorgaan?????  Laat maar weten wat jij er van vindt. 

 

geef je reactie op frans@meerbusiness.nl waarvoor vast onze dank.

 
Ben jij al geweest? Het kan tm 15 mei 2022, dus bijna sluitingstijd
 
 
plan direct een bezoek
Keukenhof ontvangt de miljoenste bezoeker

Zondag 8 mei wandelde rond het middaguur de miljoenste bezoeker Keukenhof binnen. Met nog een week te gaan zijn daarmee alle verwachtingen overtroffen. Het gemiddeld aantal bezoekers per dag komt daarmee op 22.000.Voor dit eerste jaar na de coronaperiode werd uitgegaan van 700.000 tot een miljoen bezoekers in 8 weken tijd. Het blijkt dat het toerisme zich veel sneller herstelt dan verwacht. Ook dit jaar komt het publiek weer uit alle landen van de wereld. De bloeiende velden en Keukenhof hebben hun grote aantrekkingskracht behouden.“We zijn er trots op dat we nu al ruim een miljoen mensen een fleurige dag hebben bezorgd”, geeft directeur Bart Siemerink aan.

 
lees meer
zaterdag 21 mei gala-veiling van Adest Musica en MeerBusiness nodigt 10 gasten uit

Na 2 jaar Corona en vele mogelijke data later is het eindelijk tijd om de eerste gala-veiling van Adest Musica te organiseren. De gala-veiling vindt plaats op zaterdag 21 mei 2022 en wordt dicht bij huis gehouden in de grote theaterzaal van theater ’t Onderdak  en start om 20.00 uur. Het volledige bedrag dat wordt opgebracht met de gala-veiling komt uiteraard ten goed aan de nieuwe uniformen van de Drum- en Showband. Hieronder de nodige informatie over de gala-veiling. GALA-VEILING. Adest Musica wil u van harte uitnodigen voor deze veilingavond en zien u graag verschijnen! Wilt u  asap via sponsoring@adestmusica.nl doorgeven of u aanwezig bent die avond en met hoeveel personen? 

 
lees meer
Deze keer weer veel leermogelijkheden bij de KvK

Informatie over de studiebijekomsten

-Vraag Maar Raak: Alles over start

-Vraag Maar Raak: Hoe kom ik aan nieuwe klanten?
-Vraag Maar Raak: Administratie en belastingen
-Nieuwe regels voor een betrouwbare website | 17 mei
-Vraag Maar Raak: Alles over geldzaken
-KVK Start eigen bedrijf Online

Daar kun je alleen maar wijzer van worden.

 
bekijk het hier zelf

word nu lid van MeerBusiness profiteer tot 1 juli 2023 voor slechts 195 euro
MeerBusiness is het unieke Duin en Bollenstreekse ondernemersplatform om voor uw bedrijf Méér Business te genereren bij ca 10.000 regionale ondernemers. MeerBusiness biedt een zakelijk netwerk en business informatie, die u in staat stelt om zichtbaar en directer zaken te doen. Door actief aan het platform mee te doen, krijgt u een prominentere positie binnen het bedrijfsleven van Duin en Bollenstreek. Een positie die het zakendoen wel heel makkelijk maakt. Ontmoeten en verbinden is ons thema. Wilt u erbij horen? Dit zijn de voordelen
-Business Membership 2022, incl. gebruik Vip-card: € 195,-- excl. btw per jaar.
-Gratis nieuwsbrief met zakennieuws en handige agenda van netwerkbijeenkomsten en wetenswaardigheden in de regio
-Gratis MeerBusiness VIP card voor extra voordeel
-Recht van voorinschrijving bij MeerBusiness Golf open; diverse maandelijkse netwerkborrels en bedrijfsbezoeken; diverse netwerkmeetings; koken met directeuren; -varen met directeuren; thema avonden; proeverijen
Mogelijkheid tot het doen van een aanbieding via de MeerBusiness VIP-card
75% ja echt!! korting op plaatsen van artikelen in de veertiendaagse nieuwsbrief.

 

 

Nu lid worden, u betaalt slecht € 195 excl. btw voor 15 maanden lidmaatschap (t/m 1 juli 2023 mail naar Frans@meerbusiness.nl   of bel 06-53633364 én wie weet mag je deze zomer direct gratis meevaren met ondernemers.

 
Privacy, contact en disclaimer
Privacy
U ontvangt de nieuwsbrief van MeerBusiness omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. MeerBusiness gaat uiterst zorgvuldig om met uw geregistreerde gegevens zoals e-mailadres en contactgegevens. Wij verkopen of verhuren geen e-mailadressen of andere gegevens en geven niets uit handen. Registreren is puur en alleen bedoeld om de nieuwsbrief te ontvangen.
Persberichten
Bedrijven, overheden, ondernemers en ondernemersverenigingen in deze regio kunnen persberichten voor plaatsing op de site (gratis) of in de nieuwsbrief aanbieden door te mailen naar: db@meerbusiness.nl
 
Contact
Deze digitale nieuwsbrief wordt naar meer dan 3000 ondernemers in de regio gestuurd en ca 7.000 in de regio Kennemerland. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die MeerBusiness uw bedrijf kan bieden, kunt u contact opnemen door te bellen met 06-53633364. Mailen mag natuurlijk ook: db@meerbusiness.nl.
 
Disclaimer
Bij het samenstellen van deze digitale nieuwsbrief is de uiterste zorg besteed. MeerBusiness sluit iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die u via deze digitale nieuwsbrief bereikt.

 

Afmelden of gegevens wijzigen?
Klik op de link onderaan de nieuwsbrief om uw gegevens te wijzigen of om u af te melden voor deze nieuwsbrief.
  
 
Agenda
11-05-2022 Ontbijtbijeenkomst Dever; Wat kan je als ondernemer aan CO2 reductie doen?
15-05-2022 Beach bingo Murphy's law
16-05-2022 Lisse krijgt een nieuw Broodfonds voor ondernemers
17-05-2022 verjaardag Maxima 51 jr
18-05-2022 verantwoordingsdag jaarverslagen Rijksoverheid en ministeries
19-05-2022 Wereldkampioen FootGolf naar Golfbaan Tespelduyn
22-05-2022 22 mei speelt het Amsterdam Jazz Trio feauturing Boris van der Lek in Event Center Fokker te Hoofddo
25-05-2022 Ondernemersborrel in teken van thema ondermijning in Villa Flora
29-05-2022 High Tea Bingo Tespelduyn
08-06-2022 nationale buitenspeeldag
08-06-2022 Huys Dever Ontbijtbijeenkomst Groei en Ambitie met Rik Balder
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
p/a Hooge Werf 28 
2181 ET  Hillegom
06-53633364
db@meerbusiness.nl
db.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen