Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2022 
In deze nieuwsbrief:
 • Gratis ontbijtbijeenkomst Huys Dever thema stages, studenten en werkplekken
 • Verkiezingsdebat MeerBusiness levert leuke reacties maar weinig vuurwerk
 • Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid 8e tranche
 • Oude Dykhuys culinaire mogelijkheden
 • Nieuw "geefmoment" van 11cideas
 • Heel Noordwijk kookt, doe gezellig mee!
 • Voorjaarsbioscoop
 • Maandag 28 februari begint Het gaat weer kriebelen golftraining les 1 "volgeboekt"
 • De Gala avond tijdens de Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek is echt top geregeld
 • word nu lid van MeerBusiness profiteer tot 1 april 2023 voor slechts 195 euro
 • Hoe voorkom je grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer?
 • MeerBusiness Lang weekend Portugal met bezoek aan wijnboerderij
 • Open Inner Circles voor gasten op 8 maart
 • Dommerholt: Juridische rechten en plichten als ondernemer
 • Privacy, contact en disclaimer
Gratis ontbijtbijeenkomst Huys Dever thema stages, studenten en werkplekken

Op de tweede woensdag van de maand wordt Huys Dever omgetoverd tot het Castle of MeerBusiness en zal er een actuele presentatie worden gegeven.
U bent van harte welkom als lezer van de MeerBusiness Nieuwsbrief aanmelden db@meerbusiness.nl. Kom al is het maar dat u weer mag netwerken en wij een vers croissantje en een lekkere kop koffie (Dever) voor u hebben ingekocht
Maar liefst 3 scholen/leerinstituten praten u in 3 x 10 minuten bij over studieontwikkelingen, stageplekken, onderzoeken etc. die interessant voor u, uw bedrijf  en de student zijn.

OADB (Onderwijs en Arbeidsmarkt Duin & Bollestreek) Talent4life, verbindt onderwijs, arbeidsmarkt en sociaal culturele sector van basisonderwijs tot universiteit! Doel: leerlingen betekenisvolle praktijkervaringen bieden en daarmee bevorderen dat zij gerichte keuzes kunnen maken en in de toekomst kiezen voor banen en maatschappelijke inzet in onze mooie streek. Hoe? Mariëla van der Meer en Erika van der Heijden nemen u mee in de missie en aanpak!

Onderwijs en Arbeidsmarkt. MBO Rijnland werkt aan een project om niet alleen stageplekken te zoeken voor hun leerlingen, maar ook arbeidsplaatsen. Sommige starters op de arbeidsmarkt hebben meer begeleiding nodig, maar ook bedrijven hebben soms begeleiding nodig om hun te laten starten. Anders dan in het verleden krijgen zowel de starter als de ondernemer intensievere begeleiding met als doel het voor beiden succesvol nu en in de toekomst te laten verlopen. Er is geld vrij gemaakt voor dit project en momenteel wordt gewerkt aan de invulling.  


PLNT Leiden zet zich in om innovatie en ondernemerschap aan te jagen in Leiden en regio. Het centrum biedt hiervoor vitale grondstoffen, zoals een actieve community, divers netwerk, actuele kennis en flexibele ruimtes en werkplekken. Hier kunnen startups die bij PLNT gevestigd zijn profiteren en een vliegende start maken. Ook koppelt PLNT talent aan maatschappelijke partners en bedrijfsleven, met als doel om (nieuwe) oplossingen te vinden voor bestaande uitdagingen. Deze ideeën en oplossingen kunnen vervolgens uitgroeien tot nieuwe startups. 

 
lees meer en simpel aanmelden
Verkiezingsdebat MeerBusiness levert leuke reacties maar weinig vuurwerk

De  maandelijkse MeerBusiness Ondernemersborrel stond de gebruikelijke vierde woensdag van de maand in het teken van de gemeentelijke verkiezingen. Lijsttrekkers van 6 van de 7 partijen waren aanwezig om de vier aan ieder gestelde vragen te beantwoorden. Alleen Hart van Hillegom heeft de ingang van Villa Flora niet kunnen vinden en schitterde door afwezigheid, De andere partijen presenteerden hun plannen aan de ca 75 belangstellende ondernemers. In volgorde van het aantal zetels in omgekeerde volgorde verschenen de lijsttrekkers of hun nummer 2 aan de spreektafel.  Door het plotselinge overlijden van VVD coryfee Cees Jongbloed werd Danny Warmerdam  (4) helaas onvoorbereid naar voren geschoven.
Hilde de Hoog-Ferwerda Groen links opende de discussie en gaf antwoord op de vooraf gestelde vragen:
1. Wat wil jouw partij doen om de economische groei in Hillegom te stimuleren?
2. Hoe helpt jouw partij de ondernemers uit de Corona crisis?
3. Waarom juist op jouw partij stemmen?
4. Mag er op de zanderij gebouwd gaan worden? Op de Zanderij bouwen levert toch klanten op en lost ook het tekort aan woningen op!

Na Hilde was het de beurt aan Rory Semrek van D66, die als enige partij niet op voorhand tegen bouwen op de Zanderij is. Na D66, presenteerde Ria Heemskerk zich met de lokale partij Bloeiend Hillegom gevolgd door Danny Warmerdam, de jongste en nr 4 op de lijst van de VVD. Na Danny nam CDA wethouder en lijsttrekker Karin Hoekstra het woord en besloot nr 2 op de lijst van de grootste lokale partij van Hillegom BBH, wethouder Jan van Rijn de lijst van sprekers. Het merendeel van de aanwezigen heeft de netwerkbijeenkomst meer dan gemist en zo'n 40/50 ondernemers schoven aan voor het smakelijke diner. Aan alle sprekers werd nog gevraagd wat het aantal streefzetels zou zijn. In totaal kwam dat aantal uit op 25. Helaas kunnen er straks maar 19 zetels worden verdeeld. Wat het gaat worden? we zullen zien. In ieder geval zijn de ondernemers "ietsje" wijzer geworden met dank aan alle sprekers en vragenstellers. 

foto Boelo Meijer. vlnr Danny Warmerdam, Rory Semrek, Karin Hoekstra, Ria Heemskerk, Hilde de Hoog en wethouder van Rijn toont zijn gebloemde schoenen

 
bekijk de foto's
Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid 8e tranche
Het kabinet ondersteunt de economie onder andere met de ‘Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Behoud van Werkgelegenheid (NOW)’. Voor de periode van 1 januari 2022 t/m 31 maart 2022 kan alweer de 6e NOW-regeling (NOW 6.0) worden aangevraagd. Dit keer is er maar één tranche. Accountantskantoor de Lange informeert u hierna over deze 8e tranche van de NOW-regeling.
Omzetdaling
De omzetdaling wordt bepaald door 1/4 van de omzet van 2019 (referentie-omzet) te vergelijken met de omzet in de maanden januari 2022 t/m maart 2022 (omzetperiode). In tegenstelling tot eerdere tranches kunt u dus niet langer kiezen over welke maanden u het omzetverlies wilt berekenen. Het minimale omzetverlies om aanspraak te kunnen maken op de NOW is steeds 20%. Voor alle NOW-regelingen geldt dat overige subsidies die u in het kader van de coronacrisis ontvangt, als omzet meetellen. De TVL (vanaf NOW 3) en ook de NOW zelf worden echter niet gezien als omzet. 
 
lees verder
Oude Dykhuys culinaire mogelijkheden

Met Het Oude Dykhuys het voorjaar in Wat zijn wij blij dat we sinds eind januari al weer zoveel enthousiaste mensen mochten ontvangen. Gelukkig zijn er vanaf vrijdag 25 februari geen maatregelen voor de Horeca meer van kracht en kunnen wij u daardoor weer meerdere dingen bieden.  Graag maken wij u in deze MeerBusinessnieuwsbrief attent op het vijf gangen seizoen menu en een tweetal Wijn & Spijs evenementen.  

 

In maart organiseren we een tweetal Wijn & Spijs evenementen. Op vrijdag 11 maart organiseren we de avond met medewerking van Alfons Kiljan. Hij zal de te schenken wijnen van informatie voorzien. Op zondagmiddag 13 maart zal sommelier Daan Kruik de gekozen wijnen toelichten. Het beloven leerzame, smakelijke en gezellige evenementen te worden.

 
bekijk het op de site
Nieuw "geefmoment" van 11cideas

Naast alle bedankjes en ondersteunende geschenkjes die nog steeds in grote getalen gestuurd worden naar de thuiswerkende medewerkers, staat een volgend familie geefmoment binnenkort weer voor de deur:  

Pasen 2022 17 en 18 april  

11Cideas heeft weer een vrolijke collectie Paasgeschenken samengesteld, variërend in prijs en al vanaf € 2,10 excl. BTW en verzendkosten.   Traditioneel uiteraard de chocolade paaseitjes in diverse geschenkverpakkingen, óók voor door de brievenbus! Maar denk ook eens aan een heerlijk Paasontbijt met leuke haantjes van brioche brood en een verse banketbakkersstol. Of een trendy vaasje, nu gevuld met eitjes maar zodra ze opgegeten zijn leuk te vullen met (droog)bloemen.


UITGELICHT
Deze paasattentie topper kunnen wij al leveren vanaf 36 stuks inclusief bedrukking van uw logo of slogan (in een kleur, 5x5cm). De mokken zijn leverbaar in 15 verschillende kleuren. Het zakje Paaseitjes worden vrolijk versiert geleverd.   
Vanaf    Prijs 36  € 7,49
50    € 6,49
100    € 5,79
250    € 5,19
500   € 4,99
750    € 4,89
1000   € 4,79
De hierboven genoemde prijzen zijn excl. BTW en verzendkosten. Neem vandaag nog contact of voor een aanbieding op maat of wanneer je aanvullende vragen hebt. In de link onder dit bericht vind je alle PaasToppers terug in onze winkel. https://11cideas.com/seizoensartikelen/pasen/

11C Ideas  |  info@11cideas.com  |  Heereweg 331  |  2161BL Lisse 

 
Heel Noordwijk kookt, doe gezellig mee!

Kleynkoor zoekt gastadressen en koks voor een muzikaal Theaterdiner op verschillende locaties in Noordwijk Noordwijk kookt is een onderdeel van speciale avonden over de liefde op 26-27-28 mei 2022 Kleynkoor Academy verzorgt een muzikale table d’hotes in de sfeer van de Roaring Twenties. De jongeren van de Kleynkoor Academy zingen tijdens een intiem diner op bijzondere locaties liefdesnummers van nu én nemen je mee naar jazz, musicalsongs uit het begin van de vorige eeuw. Ze gaan op zoek naar een de overeenkomsten en verschillen van daten in 1922 en 2022.
HEEL NOORDWIJK KOOKT
Kleynkoor Academy zoekt (amateur)koks en bijzondere locaties om voor ca 10 personen te koken. Een privé huis, een winkel, een museum. De ingrediënten worden veelal gesponsord door de lokale middenstand die dan ook weer op deze wijze bij kunnen dragen aan verbinding. Heb je zin om mee te doen? Op 26,27,28, mei of een of meerdere avonden als gastlocatie? Of als ondernemer? Mail herma@kleynkoor.academy 

 
bekijk de video
Voorjaarsbioscoop

Vrijdag 25 februari begon de voorjaarsvakantie! Dit betekent dat De Muze weer volop de nieuwste en leukste films gaat draaien! Er zit voor iedereen wel wat tussen!   Voor de actieliefhebbers draaien wij de nieuwste Marvel film ‘Spider-Man: No Way home’, maar voor de romanticus onder ons draaien we de nieuwe Nederlands romantische komedie ‘Ik Wist Het’ gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Chantal van Gastel.   Ook voor de filmhuisliefhebber onder ons is er genoeg te zien! Zo draaien we ‘Amélie – 20th anniversary’, maar ook ‘King Richard’ met Will Smith. Voor kinderen is er weer genoeg te zien! Van Sing 2 (NL) tot Maya en het Gouden Ei. Een voorjaarsvakantie vol met films dus! 

 
lees meer
Maandag 28 februari begint Het gaat weer kriebelen golftraining les 1 "volgeboekt"
Het gaat weer kriebelen golftraining   Hoera, we gaan golfen! MeerBusiness het gaat weer kriebelen golftraining Doet u mee?? De golfspullen weer klaarzetten en we kunnen er weer tegenaan.   Maar is het dan niet beter om een les of 5 tot 8 te pakken en alle punten weer even door te nemen? De drive; de slice, de chip, de put, ging het allemaal goed of is het zaak om alles weer even te oefenen. Na diverse succesvolle golftrainingen gaat MeerBusiness de "het gaat weer kriebelen golftraining" oppakken. 8 maandagavonden op één of meer golfbanen in de regio. 5 tot 8 x één uur  (55 min) en u start weer als een pro. We trainen maandag  28 februari, 7,14,21 en 28 maart, 4,11 en 25 april. De laatste avond spelen wij 9 holes al dan niet op een verlichte baan. kosten , incl. 1 emmer ballen per avond € 195 incl btw voor 8 trainingsavonden (5 avonden € 150).   Geen GVB geen punt gewoon meedoen, wie weet heb je zoveel talent dat je aan het eind van de kriebeltraining je GVB met twee vingers in de neus haalt.  De training gaat door bij tenminste 7 deelnemers. aanmelden frans@meerbusiness.nl Meer info 06-53633364     
 
lees meer
De Gala avond tijdens de Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek is echt top geregeld

.NOG !) PLAATSEN BESCHIKBAAR
De man die alles net als de voorgaande jaren stevig in de hand heeft is Martijn Claassen, eigenaar van WereldWijnen uit Lisse en Martijn heeft zijn sporen meer dan verdiend in diverse top horecaondernemingen. Met zijn team van professionals en ondersteund door 10 leerlingen van het Fioretticollege Hillegom zorgt hij dat elke gast met een stevige glimlach en de heerlijkste gangen zal worden verrast.  

In de keuken zwaait een top kok de scepter en hij wordt geassisteerd door alleen maar “rechterhanden”. Keukendocent en kok van Villa Flora in Hillegom Ronald Seijsener, Tamara Visser eigenaar van Sushi Class uit Lisse en Jeffrey Duivenvoorden sinds juni 2019 eigenaar van Jeffs van Vliet Catering.

Bij een Gala diner moet de wijn van topklasse zijn. Wij hebben maar liefst 4 wijntoppers voor u mogen selecteren. Martijn Claassen van WereldWijnen zorgt voor een fantastische opening. Bij het voorgerecht gevolgd door een wijn van één van Nederlands topvinologen  John Nederstigt van Nederwijnen. Marc Schols zorgt voor een top wijn bij het tussengerecht en tenslotte bij het hoofdgerecht een Portugese verrassing van onze eigen Hillegomse Wijngaard eigenaar Bart de Vetten van De Quinta  

Wij hebben naar de bezoekers van de voorgaande edities geluisterd en wij trakteren u deze editie op een verrassend gala diner. Zonder alle verrassingen te verklappen vertellen wij u vast dat wij u een zes gangen gala diner voorschotelen. U wordt ontvangen met een aantal heerlijke amuses, naar een idee van Jeffrey en een bijpassende wijn geselecteerd door Martijn. Een voorgerecht proeverij van culinaire verrassingen (Tamara en Jeffrey) en een bijpassende wijn geselecteerd door John. We maken een culinair uitstapje en zorgen daarbij voor een paar unieke netwerk momenten. Dus tijd voor méér business. De wijn en het culinaire uitstapje naar een idee van Martijn. Tijd voor het uitmuntende hoofdgerecht met een top wijn van Bart. Alle winnaars zijn bekend en wij sluiten af met een heerlijk nagerecht . Gert van Soest van Chocolaterie Pierre zorgt voor een geweldige finish Wil je echt feestelijk afsluiten dan doe je dat met een goede kop koffie, van More coffee natuurlijk en met een heerlijke bonbon van Chocolaterie Pierre. Beleef het mee en reserveer snel een plaats aan de beschikbare  ondernemerstafels. Een tafel all-in van 6 personen kost € 499,-- excl. btw of per persoon € 89.99 excl btw. Reserveer snel er zijn nog slechts 10 plaatsen beschikbaar.  Meer informatie nodig ? 06-53633364 frans@meerbusiness.nl

 

word nu lid van MeerBusiness profiteer tot 1 april 2023 voor slechts 195 euro
MeerBusiness is het unieke Duin en Bollenstreekse ondernemersplatform om voor uw bedrijf Méér Business te genereren bij ca 10.000 regionale ondernemers. MeerBusiness biedt een zakelijk netwerk en business informatie, die u in staat stelt om zichtbaar en directer zaken te doen. Door actief aan het platform mee te doen, krijgt u een prominentere positie binnen het bedrijfsleven van Duin en Bollenstreek. Een positie die het zakendoen wel heel makkelijk maakt. Ontmoeten en verbinden is ons thema. Wilt u erbij horen? Dit zijn de voordelen
-Business Membership 2022, incl. gebruik Vip-card: € 195,-- excl. btw per jaar.
-Gratis nieuwsbrief met zakennieuws en handige agenda van netwerkbijeenkomsten en wetenswaardigheden in de regio
-Gratis MeerBusiness VIP card voor extra voordeel
-Recht van voorinschrijving bij MeerBusiness Golf open; diverse maandelijkse netwerkborrels en bedrijfsbezoeken; diverse netwerkmeetings; koken met directeuren; -varen met directeuren; thema avonden; proeverijen
Mogelijkheid tot het doen van een aanbieding via de MeerBusiness VIP-card
75% ja echt!! korting op plaatsen van artikelen in de veertiendaagse nieuwsbrief.

 

 

Nu lid worden, u betaalt slecht € 195 excl. btw voor 15 maanden lidmaatschap (t/m 1 mei 2023 mail naar Frans@meerbusiness.nl   of bel 06-53633364 én wie weet mag je deze zomer direct gratis meevaren met ondernemers.

 
Hoe voorkom je grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer?
In deze nieuwsflits van CROP weer veel interessant en actueel nieuws. Zij besteden onder andere aandacht aan grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer, het verbod op rookruimtes, geven tips voor financiering na corona en meer. Grensoverschrijdend gedrag is sinds de vermeende misstanden bij The Voice of Holland het gesprek van de dag. Ook werkgevers kunnen te maken krijgen met grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Hoe ga je daarmee om en belangrijker nog, hoe kun je het voorkomen?  Maar ook talloze tips om uw bedrijfsvoering te verbeteren                                     
 
bekijk de nieuwsbrief van CROP online
MeerBusiness Lang weekend Portugal met bezoek aan wijnboerderij

Vertrek vrijdag 13 mei vertrek en maandag 16 weer terug. Maar wilt u op eigen gelegenheid of wat langer blijven dan behoort dat vanzelfsprekend tot de mogelijkheden. Mariska Stutterheim van Travelclub Teylingen maakt desgewenst een persoonlijk passend reisschema
Reisschema gebaseerd op vluchten met Transavia Airlines exclusief ruimbagage incl 10 kilo handbagage.13 mei Amsterdam – Lissabon 09.10 – 11.15. of 17.40 – 19.45 16 mei Lissabon – Amsterdam 20.35 – 00.30. 

Een machtig mooi weekend met o.a. een bezoek aan de wijngaard van Hillegommer Bart de Vetten en ehhh nog veel meer, bekijk het reisschema en wordt direct super enthousiast.

 
bekijk het gehele reisprogramma hier
Open Inner Circles voor gasten op 8 maart

2022 een nieuw jaar! Wat zijn je doelen? Waar wil je eind van dit jaar staan? Als ondernemer zoek je naar mogelijkheden om je business verder te ontwikkelen en je netwerk te verdiepen. In een tijd waar maatregelingen normaal zijn, is het fijn om een plek te hebben om met collega-ondernemers te sparren en te delen. Wellicht is de Inner Circle (IC) van MeerBusiness Duin- en Bollenstreek iets voor jou.


Wat is een IC?
Een IC bestaat uit een vaste groep van maximaal 15 ambitieuze ondernemers & manager uit het MeerBusiness netwerk. Als lid van de IC ontmoet je elkaar op basis van vertrouwen en deel je informatie, kennis en heb je een plek om te sparren en business doelstellingen aan te scherpen. Intussen bouw je aan zakelijke vriendschappen en word je elkaars ambassadeurs. MeerBusiness volgt. Deelname aan de IC vergroot de kans op omzet in deze turbulente tijd! De IC MeerBusiness Duin- en Bollenstreek komt 10x per jaar bijeen op de 1e dinsdag van de maand. Per april a.s. kun je instromen om een jaar deel te nemen.

 

Wat biedt de Inner Circle? ·        
Een groep die werkt vanuit vertrouwen en als ambassadeurs voor elkaars business optreedt ·        
Een groep die elkaar helpt (nieuwe) focus te krijgen op business doelstellingen         
Een groep die elkaar handvatten aanreikt en specifieke tools en aandachtspunten ter verbetering van de business bespreekt        
Een plek waar je werkt aan je skills en methoden leert die inzetbaar zijn in je bedrijf
De IC worden begeleid door Angela van Dorssen van Connecting Energy. Angela werkt als bedrijfskundige, trainer, ervaren manager en internationaal gecertificeerd (team) coach vanuit de filosofie dat connectie en resultaat samengaan. Zij heeft ruime ervaring met het begeleiden van ondernemersgroepen. Referenties zijn uiteraard beschikbaar. Voor meer informatie over haar werkwijze, kijk op www.connectingenergy.nl.

 

 

Kosten
Als member of partner van MeerBusiness kunt u deelnemen aan de Circles. De eenmalige kosten, naast lidmaatschap MeerBusiness Duin- en Bollenstreek, bedragen €395,- excl. BTW per jaar.

 

Open Inner Circles op 8 maart a.s.
Op 8 maart 10.00 – 12.00 uur is er een Open Circle waar je als gast kunt aanschuiven en proeven aan de sfeer en de groep. Meld je aan of neem voor verdere informatie contact op met Angela van Dorssen (info@connectingenergy.nl of 0619850504)

 

Data bijeenkomsten IC’s komend seizoen (april ’22 – maart ’23)
De Circle komt 10x per jaar op de 1e dinsdag van de maand bijeen van 10.00 – 12.00 uur.
·         5 april 2022
·         10 mei 2022
·         7 juni 2022
·         5 juli 2022
·         6 september 2022  
·         4 oktober 2022
·         1 november 2022
·         6 december 2022
·         7 februari 2023
·         7 maart 2023

 

 
Meer Informatie over Angela van Dorssen
Dommerholt: Juridische rechten en plichten als ondernemer

ONDERNEMINGSRECHT
Het ondernemingsrecht is een veelomvattend rechtsgebied. Het is een gebied waar in de praktijk veel onderwerpen samenkomen. Denk daarbij aan de inrichting en de structuur van ondernemingen, maar ook aan het sluiten van allerlei soorten nationale en internationale overeenkomsten met leveranciers, afnemers of partners.

Juridische rechten en plichten als ondernemer
Ondernemer? Dit zijn jouw juridische rechten en plichten Ben je ondernemer? Dan heb je een aantal juridische rechten en plichten. Er komen steeds meer ondernemers in Nederland. Echter doe je dat niet even zomaar. Waar als werknemer alles voor je wordt geregeld, moet je als ondernemer zelf alles regelen. Soms kan een ondernemingsrecht advocaat inschakelen een goede optie zijn, zodat je weet wat jouw rechten en plichten zijn. Wij vertellen je in dit artikel meer over je rechten en plichten als ondernemer.

Recht op toeslagen
Als ondernemer heb je recht op toeslagen van de overheid, maar dit is wel afhankelijk van je inkomen. Bekijk eens goed of het mogelijk om met jouw inkomen in aanmerking te komen voor zorgtoeslag, huurtoeslag of kinderopvangtoeslag. Neem de tijd om te controleren op welke wettelijke toeslagen je precies recht hebt en vraag deze meteen aan. Zo kan dit je al gauw enkele honderden euro’s per maand schelen.

Recht op een uitkering
Heb je als ondernemer moeite om aan nieuwe opdrachten te komen en krijg je hierdoor geen inkomen, dan heb je eventueel recht op een BBZ uitkering. Hiervoor moet je een bezoek brengen aan je gemeente. Dit is echter wel een tijdelijke uitkering, totdat je weer opdrachten hebt en zelf kunt verdienen. Je kunt tevens bijstand aanvragen indien je onderneming failliet is. Ben je zwanger? Ook dan kun je een uitkering krijgen van 16 weken. Vraag deze uitkering op tijd aan, zodat je deze ook tijdig zal ontvangen.

Het ontslagrecht
Ook is er een ontslagrecht voor ondernemers, waarbij het kan lonen een advocaat arbeidsrecht in te zetten. Niet altijd wordt er een arbeidscontract getekend, maar worden er freelance contracten opgesteld. Neem niet direct aan wat je opdrachtgever zegt, maar bekijk eens wat jouw rechten zijn omtrent het ontslag. Lees alles goed door en win advies in bij een advocaat arbeidsrecht als je het niet goed weet. In freelance contracten kun je soms ook ontslagbescherming hebben. Laat je dus goed informeren.

Plichten van ondernemers
Je weet nu beter wat jouw rechten als ondernemer zijn. Bovendien heb je nog enkele plichten, waaronder het doen van BTW aangifte valt en het doen van de jaaraangifte. Je moet zowel BTW als inkomstenbelasting afdragen aan De Belastingdienst. Meer weten over jouw plichten als ondernemer? Neem dan eens een kijkje op de website van De Belastingdienst of op de website van de KvK. Hier kun je alles vinden wat je wilt weten over jouw plichten als ondernemer. Wij hopen dat deze informatie je op weg geholpen heeft.

WANNEER HEB JE HIER ALS ONDERNEMER MEE TE MAKEN?
Je organisatie heeft dagelijks met ondernemingsrecht te maken. De inrichting van de onderneming brengt met zich mee dat je gebonden bent aan daarvan afhankelijke van elkaar verschillende regels. Verder gelden er allerlei regels bij overeenkomsten die je aangaat, bijvoorbeeld in het kader van een samenwerking, verkooptransactie, financiering of herstructurering. Het is belangrijk om aan die regels te voldoen.

ZEKERHEID CREËREN IN JE ONDERNEMERSCHAP
ondernemingsrecht advocaat
Een ondernemingsrecht advocaat van Dommerholt Advocaten kan je adviseren over jouw juridische vraagstukken, maar ook overeenkomsten voor je opstellen. Wij geven zekerheid en denken verder dan alleen de juridische oplossing, of je nu bij ons komt in verband met een geschil of de inrichting van een aanstaande samenwerking. Een advocaat ondernemingsrecht helpt je graag verder. De advisering van een ondernemingsrecht advocaat houdt niet op als iets niet kan: wij zoeken graag uit wat wél mogelijk is in de voorliggende situatie. Wij zijn graag creatief en denken als sparringpartner met je mee. Je ziet ons daarbij vaker als een preventieve adviseur dan als ondernemingsrecht advocaat die in de rechtbank acteert. Alhoewel wij met dat laatste ook ruime ervaring hebben en dat op het juiste moment inzetten als dat in jouw belang is.

advocaat arbeidsrecht
WIJ ADVISEREN ONDERNEMERS GRAAG BIJ:
de (positie van de) aandeelhouder
de (positie van de) bestuurder
rechtspersonenrecht
bedrijfsovername of fusie
aandeelhoudersgeschil
contractenrecht
algemene voorwaarden
de leningsovereenkomst
de geheimhoudingsovereenkomst (NDA)
herstructurering
financiering en zekerheden
intellectueel eigendom
joint venture
mededinging

WANNEER BEL JE EEN ONDERNEMINGSRECHT ADVOCAAT?
Als vaste kennispartner van MKB Nederland zijn wij meer dan thuis in ondernemersvraagstukken. Onze ondernemingsrecht advocaten denken met je mee en adviseren je effectief en kundig. Wij hebben stevig geïnvesteerd in specialistische kennis en er is veel ervaring opgebouwd met grotere en complexe zaken, nationaal en internationaal, in het Nederlands maar ook in andere talen (Engels, Duits, Frans). Daarnaast beschikken we dankzij onze drie vestigingen in Zwolle, Apeldoorn en Heerenveen over kennis van de lokale markt. Wij behartigen graag je belangen en dichten de (juridische) valkuilen voor je. Dat is precies de reden waarom wij veel ondernemingen als huisjurist mogen bijstaan.
Het is verstandig om een ondernemingsrecht advocaat in een zo vroeg mogelijk stadium in te schakelen. Hoe eerder onze specialisten bij een proces betrokken zijn, hoe beter wij het proces kunnen begeleiden en jouw belangen kunnen behartigen. Soms is een telefoontje voldoende om je op weg te helpen en in andere gevallen nemen wij je graag het dossier uit handen, zodat jij je weer volledig kunt focussen op je onderneming. Wil je een kennismaking met een ondernemingsrecht advocaat?
Neem contact op met één van onze ondernemingsrecht advocaten via DEZE link.
https://www.dommerholt.nl/rechtsgebieden/ondernemingsrecht/
https://www.dommerholt.nl/rechtsgebieden/arbeidsrecht-advocaat/  

 
naar de site
Privacy, contact en disclaimer
Privacy
U ontvangt de nieuwsbrief van MeerBusiness omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. MeerBusiness gaat uiterst zorgvuldig om met uw geregistreerde gegevens zoals e-mailadres en contactgegevens. Wij verkopen of verhuren geen e-mailadressen of andere gegevens en geven niets uit handen. Registreren is puur en alleen bedoeld om de nieuwsbrief te ontvangen.
Persberichten
Bedrijven, overheden, ondernemers en ondernemersverenigingen in deze regio kunnen persberichten voor plaatsing op de site (gratis) of in de nieuwsbrief aanbieden door te mailen naar: db@meerbusiness.nl
 
Contact
Deze digitale nieuwsbrief wordt naar meer dan 3000 ondernemers in de regio gestuurd en ca 7.000 in de regio Kennemerland. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die MeerBusiness uw bedrijf kan bieden, kunt u contact opnemen door te bellen met 06-53633364. Mailen mag natuurlijk ook: db@meerbusiness.nl.
 
Disclaimer
Bij het samenstellen van deze digitale nieuwsbrief is de uiterste zorg besteed. MeerBusiness sluit iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die u via deze digitale nieuwsbrief bereikt.

 

Afmelden of gegevens wijzigen?
Klik op de link onderaan de nieuwsbrief om uw gegevens te wijzigen of om u af te melden voor deze nieuwsbrief.
  
 
Agenda
28-02-2022 Het gaat weer kriebelen golftraining les 1
07-03-2022 Het gaat weer kriebelen golftraining les 2
08-03-2022 Internationale vrouwendag
08-03-2022 Kom jij ook eens sfeer proeven? Open Inner Circles op 8 maart a.s.
08-03-2022 Business club wedstrijd Haarlemmermeersche golfclub
09-03-2022 ontbijtbijeenkomst Huys Dever thema stages, studenten en werkplekken
10-03-2022 verplaatste eindejaarswedstrijd Oliebollenteam
14-03-2022 Het gaat weer kriebelen golftraining les 3
19-03-2022 SAVE THE DATE 19 MAART 2022, GALA VOOR DE HERSENSTICHTING EN KIKA IN HUIS TER DUIN
21-03-2022 Leerlingen doen presentatie in raadszaal Hillegom voor MeerBusiness Students Award
21-03-2022 Het gaat weer kriebelen golftraining les 4
22-03-2022 Business club Tespelduyn
28-03-2022 Het gaat weer kriebelen golftraining les 5
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
p/a Hooge Werf 28 
2181 ET  Hillegom
06-53633364
db@meerbusiness.nl
db.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen