Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2022 
In deze nieuwsbrief:
 • De lijst met genomineerden voor de Jonge OndernemersPrijs is bekend
 • Romy Ruigrok van de Tulip Barn in Hillegom
 • Dennes Need van Last mile express
 • Femke van der Linden van Salon de Ville in Hillegom
 • Jeffrey van Soest, van Chocolaterie Pierre Hillegom en Haarlem
 • Marieke en Kees van Kampen van de Groene Bollenschuur in Hillegom
 • Roos de Boer van Lunchroom Roos uit Katwijk
 • Bastiaan Breukhoven van Adry zorg
 • Dennis Heemskerk van Noordwijk Nu
 • Quinten van der Weijden van group Sixteen
 • Marja de Geus van dansschool Megaplaza Starlight
 • Annette van den Heuvel van High Tea in de Buurt
 • Twan Vergeer van Vergeer Watersport
 • Mark Zonneveld van Webprof
 • Vivian Heemskerk van Vive huidtherapie
 • Edgar Lindeman van Drift Trikes
 • Ingrid Bekkering van Kooksaam
 • Brownies & DownieS Jolanda Volkerijk
 • Max Uphoff van Blijles Bollenstreek
 • Danique Vogels van Bed & Breakfast de Raetskamer
 • Marieke Blijleven van Coachpraktijk Blij Leven
 • Het GALA DINER tijdens de Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek is echt top geregeld
De lijst met genomineerden voor de Jonge OndernemersPrijs is bekend

Voorzitter Hans van Schie sloot onlangs de inschrijvingsmogelijkheid voor de Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek en bekeek de inschrijvingen. Hij is zeer enthousiast over de inschrijvingen. Na een eerste selectie; hebben de ingeschreven bedrijven een band met de Duin & Bollenstreek en kloppen de gegevens. Blijft er een lijst met 20 bedrijven die doorgaan naar de volgende ronde. In deze lijst 5 kandidaten die wegens het niet doorgaan van de Jonge OndernemersPrijs 2020 ook deze ronde mogen meedoen. Al deze bedrijven worden uitgenodigd een vragenlijst in te vullen en op basis van deze vragenlijst zullen maximaal 5+5 bedrijven worden uitverkoren om de juryleden van de Jonge OndernemersPrijs te ontvangen en geheel naar eigen inzichten een presentatie te geven aan de voltallige jury. Na deze bezoeken gaat de jury opnieuw in beraad en zal uiteindelijk maximaal 3 tot 5 bedrijven nomineren voor de Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek 2022. De winnaar van deze ambitieuze prijs wordt op 6 april 2022 bekend gemaakt tijdens de Gala bijeenkomst in het Fioretticollege van Hillegom alwaar maximaal 120 gasten kunnen genieten van een zesgangendiner en ook getuigen kunnen zijn van de uitreiking van de andere prijs op die avond; De MeerBusiness Students Award voor de studenten van het Fioretti college Hillegom. 

 
naar de site om direct aan te melden voor de grand finale
Romy Ruigrok van de Tulip Barn in Hillegom

In het voorjaar van 2021 opende Romy Ruigrok haar nieuwe bedrijf en het was direct een knaller van een succes. Een sprankelend  ingerichte horecazaak in een oude plantenkas en een gigantisch tulpenveld waar iedereen in mocht om foto’s te nemen. The Tulip Barn in Hillegom. Romy Ruigrok dochter van een bloembollenkweker en -exporteur in De Zilk. Koos na de middelbare school voor de HAS Hogeschool in Den Bosch, Ze studeerde af in food innovation en The Tulip Barn was haar succesvolle afstudeerproject. 

 
de site van the Tulip Barn
Dennes Need van Last mile express

Dennis Need doet in duurzamepakketbezorging? Hij ziet een uitdaging in het feit dat steeds meer mensen hun artikelen online bestellen. Al die semi grote bestelwagens. Dat kan beter vond Dennis. Met zijn bedrijf is hij eind 2021 gestart en alles loopt boven verwachting.

  

 
de site van Last Mile express
Femke van der Linden van Salon de Ville in Hillegom

Femke van der Linden zegt over haar bedrijf: "Salon de Ville is niet zomaar een salon, het is er één waar ik al 20 jaar van droom en naar toe heb gewerkt. Salon de Ville staat voor een luxe beleving en zodra je in de stoel plaatsneemt, ben ik er helemaal voor jou." Femke van der Linden 

 
naar de site
Jeffrey van Soest, van Chocolaterie Pierre Hillegom en Haarlem

Jeffrey is de derde generatie ijs & chocoladebereiders die Haarlem en de Bollenstreek aan kwalitatief hoogstaande culinaire lekkernijen heeft  weten te krijgen. Met zijn onlangs verworven directiefunctie binnen het smakelijke familiebedrijf treedt hij in de voetsporen van moeder Karin en vader Gert en zal hij in de toekomst vaker in de Bollenstreek verblijven.

 

 
naar de site
Marieke en Kees van Kampen van de Groene Bollenschuur in Hillegom

Marieke en Kees verbouwde de meer dan 120 jaar oude bollenschuur  tot woonhuis en een prachtige Bed & Breakfast. Hun B&B in de Bollenstreek heeft een prachtige ligging middenin de bollenvelden. Het is hier licht en ruim en de kamers zijn heerlijk comfortabel. Kees kwam al sinds zijn kindertijd in deze schuur en men vond het zonde dat er niets gedaan werd met de voor alle bollenstrekers herkenbare Groene Bollenschuur. En zij hadden wel plenty ideeën!

 
naar de site
Roos de Boer van Lunchroom Roos uit Katwijk

Deze beginnende lunchroom heeft het best moeilijk gehad in de Coronatijd. Maar deze Katwijkse had een paar basis principes. Goed kwaliteit, onwijs vers en vanzelfsprekend de lekkerste van de regio. En dan lijkt gelukt.

 
naar de site
Bastiaan Breukhoven van Adry zorg

Adry is de naam van het snelst groeiende online zorgplatform van Nederland. Maar Adry was ook de naam van mijn oma, aldus Bastiaan.  De belangrijkste inspiratiebron om dit platform te lanceren.Adry verleent professionele zorg aan huis wanneer u door ziekte of beperking niet langer op eigen kracht de dag door kan komen. Van complexe zorgsituaties tot dagelijks gezelschap.  

 
naar de site
Dennis Heemskerk van Noordwijk Nu

Op LinkedIn staat: "Ik ben Dennis Heemskerk, 22 jaar oud en ik ben een jonge ondernemer. Na het afronden van mijn studie Commerciële Economie ben ik mijn eigen bedrijf Noordwijk Nu begonnen. Noordwijk Nu is een lokaal nieuwsplatform. Het is ook een platform waar bedrijven Noordwijkers en Noordwijkerhouters kunnen bereiken. Niet alleen doormiddel van banners en vacatures, maar ook met videocontent."   

 
naar de site
Quinten van der Weijden van group Sixteen

Quiteen zegt zelf:

WE’RE NOT A FASHION COMPANY,WE’RE NOT ARTISTS,WE’RE NOT FASHION DESIGNERS.
Maar wat dan wel? Wie weet op 6 april duidelijkheid voor de grand finale aanwezigen.

 
naar de site
Marja de Geus van dansschool Megaplaza Starlight

Dansschool Megaplaza Starlight is een actieve en sportieve dansschool. Zij bieden een totaalconcept; voor recreanten die gewoon gezellig een dansje willen maken, maar ook voor wedstrijdparen die alles uit de danssport willen halen. Regelmatig worden er gezellige activiteiten of wedstrijden georganiseerd. 

 
lees meer
Annette van den Heuvel van High Tea in de Buurt

Annette van den Heuvel is geboren en getogen in Rijnsburg. In 2013 kwam zij naar Rijnsburg. de familie kocht het pandje aan de Dubbele Buurt 48, wat vroeger het kruidenierswinkeltje van Jannetje Ravensbergen was, bij de oudere generatie Rijnsburgers welbekend. In dit pandje is zij sinds 1 Februari 2020 haar eigen bedrijfje begonnen: het verzorgen van High Tea.  

 
lees meer
Twan Vergeer van Vergeer Watersport

Vergeer Watersport is een onderhoud en reparatie bedrijf voor de pleziervaart.Ook verkopen zij merken als Hidea, Mercury, Honda en Selva en  zijn dealer van Allpa en Sierra. Bij Vergeer draait alles om service en kwaliteit. Zij nemen voor iedere klant de tijd die nodig is om een goed advies te kunnen geven, waardoor er nooit verrassingen ontstaan.

 
naar de site
Mark Zonneveld van Webprof

Mark is in 2019 voorzichzelf begonnen en richtte Webprof op. Mark is webdesigner/ Online Marketeer. Zijn werkzaamheden van Webprof doet hij op freelance basis naast zijn fulltime baan als ICT-beheerder.

 
naar de site
Vivian Heemskerk van Vive huidtherapie

Vivian is in 2015 afgestudeerd als huidtherapeut aan De Haagse Hogeschool en heeft sindsdien gewerkt als behandelaar, adviseur voor IMAGE Skincare en coördinator van trainingen. Een paar jaar geleden startte zij haar eigen bedrijf. Inmiddels al 1000+ mensen geholpen met huidverbetering.   

 
naar de site
Edgar Lindeman van Drift Trikes

Ook Edgar heeft het niet makkelijk gehad. Hij opende de allereerste Drift trikes baan in Nederland. "Dankzij"corona moest hij schakelen. Binnenbaan nee, dan maar buitenbaan. Sindsdien gaat het crecendo.

 
naar de site
Ingrid Bekkering van Kooksaam

KookSaam Dagbesteding.In een zeer ruime en professioneel ingerichte keuken met een kleine sfeervolle brasserie biedt Ingrid sinds begin 2019 dagbesteding op het gebied van horeca. Hier werken zij met een kleine groep van maximaal 6 deelnemers, rekening houdend met de individuele wensen en kwaliteiten. Kleinschalig en met een vaste begeleider waarmee wij denken in kansen en niet zozeer in beperkingen.  

 
naar de site
Brownies & DownieS Jolanda Volkerijk

Jolanda Volkerijk, eigenaar van deze bijzondere lunchroom Brownies & DownieS Noordwijkerhout. Ze ging op haar 41ste haar droom verwezenlijken en combineerde haar horeca- en eventsachtergrond met haar thuissituatie. Jolanda is namelijk moeder van een tweeling, waarvan een met een verstandelijke beperking. Met het openen van B&D Noordwijkerhout gaf zij jongeren met een beperking de mogelijkheid om naar vermogen mee te werken in een horecaonderneming, vanuit de visie dat volwaardig meedoen in de echte wereld het beste in mensen naar bovenhaalt.  

 
naar de site
Max Uphoff van Blijles Bollenstreek

Sinds juni 2019 zetten Max Uphoff en Jesper van Loon zich elke dag in om betaalbare bijles, huiswerkbegeleiding, examentraining en andere vormen van ondersteuning te geven, vernieuwend, betaalbaar, maatschappelijk, professioneel, persoonlijk en aandacht voor iedereen. Max en Jesper hebben MeerBusiness ontdekt en zijn er van overtuigd dat hun training kan bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van een ieder. Misschien zelfs wel bij uw personeel, want ondersteuning is heus niet alleen voor schoolgaanden. 

 
naar de site
Danique Vogels van Bed & Breakfast de Raetskamer

De gezellige B&B bevindt zich in het Hart van de Bollenstreek: Noordwijkerhout. (Gemeente Noordwijk) Met 6 moderne en sfeervolle kamers bieden zij een persoonlijke ervaring voor een vakantie, weekendje weg of voor zakengasten. Jeannette en Danique Vogels, moeder en dochter en samen runnen zij deze comfortabele B&B.  

 
naar de site
Marieke Blijleven van Coachpraktijk Blij Leven

Na 18 jaar met heel veel passie en plezier in het voortgezet onderwijs te hebben gewerkt, heeft zij de stap gezet om haar eigen bedrijf te beginnen. Een bedrijf waarmee zij bijdraagt aan datgene wat zij het aller belangrijkste vindt in het leven. Liefdevol contact tussen ouders en hun kind(eren) .

 
naar de site
Het GALA DINER tijdens de Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek is echt top geregeld

.De man die alles net als de voorgaande jaren stevig in de hand heeft is Martijn Claassen, eigenaar van WereldWijnen uit Lisse en Martijn heeft zijn sporen meer dan verdiend in diverse top horecaondernemingen. Met zijn team van professionals en ondersteund door 10 leerlingen van het Fioretticollege Hillegom zorgt hij dat elke gast met een stevige glimlach en de heerlijkste gangen zal worden verrast.  

In de keuken zwaait Remco van den Heuvel, eigenaar van het prachtige BKO in Hillegom de scepter. Remco heeft met sterrenkoks gekookt en zorgt dat u zich zelf ook de ster van de avond voelt. Remco wordt geassisteerd door alleen maar “rechterhanden”.

Keukendocent en kok van Villa Flora in Hillegom Ronald Seijsener, Tamara Visser eigenaar van Sushi Class uit Lisse en Jeffrey Duivenvoorden sinds juni 2019 eigenaar van Jeffs van Vliet Catering.

Bij een Gala diner moet de wijn van topklasse zijn.Wij hebben maar liefst 4 wijntoppers voor u mogen selecteren. Martijn Claassen van WereldWijnen zorgt voor een fantastische opening. Bij het voorgerecht gevolgd door een wijn van één van Nederlands topvinologen  John Nederstigt van Nederwijnen.  

Remco  van den Heuvel van Boter Kaas en Olijven zorgt voor een top wijn bij het tussengerecht en tenslotte bij het hoofdgerecht een Portugese verrassing van onze eigen Hillegomse Wijngaard eigenaar Bart de Vetten van De Quinta  

Wij hebben naar de bezoekers van de voorgaande edities geluisterd en wij trakteren u deze editie op een verrassend gala diner. Zonder alle verrassingen te verklappen vertellen wij u vast dat wij u een zes gangen gala diner voorschotelen. U wordt ontvangen met een aantal heerlijke amuses, naar een idee van Jeffrey en een bijpassende wijn geselecteerd door Martijn. Een voorgerecht proeverij van culinaire verrassingen (Tamara, Remco en Jeffrey) en een bijpassende wijn geselecteerd door John. We maken een culinair uitstapje en zorgen daarbij voor een paar unieke netwerk momenten. Dus tijd voor méér business. De wijn en het culinaire uitstapje naar een idee van Remco en Martijn. Tijd voor het uitmuntende hoofdgerecht naar een idee van Remco met een top wijn van Bart. Alle winnaars zijn bekend en wij sluiten af met een heerlijk nagerecht . Gert van Soest van Chocolaterie Pierre zorgt voor een geweldige finish Wil je echt feestelijk afsluiten dan doe je dat met een goede kop koffie, van More coffee natuurlijk en met een heerlijke bonbon van Chocolaterie Pierre. Beleef het mee en reserveer snel een plaats aan de beschikbare  ondernemerstafels. Een tafel all-in van 6 personen kost € 499,-- excl. btw of per persoon € 89.99 excl btw.Reserveer snel er zijn nog slechts 40 plaatsen beschikbaar.  Meer informatie nodig ? 06-53633364 frans@meerbusiness.nl 

 
Agenda
01-02-2022 Chinees nieuwjaar
03-02-2022 Binnenkort in levende lijve dus voor nu even uitgesteld:
04-02-2022 wereld kankerdag
08-02-2022 Business club wedstrijd Haarlemmermeersche golfclub
09-02-2022 ontbijtbijeenkomst Huys Dever
14-02-2022 wij feliciteren Mark Rutte oh en het is Valentijnsdag dus niet met lege handen thuiskomen
22-02-2022 Business club Tespelduyn
23-02-2022 Hillegomse Ondernemersborrel
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
p/a Hooge Werf 28 
2181 ET  Hillegom
06-53633364
db@meerbusiness.nl
db.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen