Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2022 
In deze nieuwsbrief:
 • Zorgt jouw bedrijf dat de wereld in 2022 wat groener wordt? Doe dan mee en meld je aan.
 • Manifest Bereikbaarheid Bollenstreek
 • training time management
 • Annemiek Cornelissen zegt; Dweilen met de kraan open"
 • Accountantskantoor de Lange over Fiscaal 2022
 • Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek inschrijving gesloten
 • 4Daagse Duin en Bollenstreek inschrijving geopend
 • KvK informeert u, wat verandert er in 2022 voor u?
 • Goede voornemens word nu lid van MeerBusiness profiteer tot 1 april 2023 voor slechts €195
 • UIT ETEN IN HET OUDE DYKHUYS, het kan gewoon iets anders
 • Privacy, contact en disclaimer
Zorgt jouw bedrijf dat de wereld in 2022 wat groener wordt? Doe dan mee en meld je aan.

Doe jij mee en help je de wereld wat groener te maken met jouw bedrijf?

Zoom bijeenkomst :Wat kan jij als ondernemer aan CO2 reductie doen?MeerBusiness nieuwe member GreenTix levert compleet CO2 compensatie programma schreven wij 13-11-2021 op onze nieuwspagina. Ook wij, in die prachtige Duin & Bollenstreek staan voor klimaatverandering, de grootste uitdaging waar wij als mensheid voor staan.De opwarming van de aarde raakt iedereen. Kwetsbare ecosystemen raken uit balans, waardoor dieren sterven en zelfs uitsterven. De zeespiegel stijgt. Overstromingen en branden zijn aan de orde van de dag. Mensen en dieren kunnen niet meer aan voedsel komen. We moeten NU met elkaar in actie komen! En MeerBusiness doet dat op 3 februari 2022 16.30 uur. Digitaal door middel van een Zoombijeenkomst. Sander van Reedt Dortland  en Robert Wolff van Green Tix bespreken het allemaal met de deelnemers. 
Praat mee en maak de wereld een beetje groener.
Weet jij al wat jouw footprint is?
Wat voor impact heb jij op de natuur?
Wat wil je aan de wereld nalaten?

Met GreenTix kun je op een eenvoudige en leuke manier je invloed op het klimaat verkleinen.  “Met het uitdagende spaarprogramma sparen jouw klanten GreenTix, bij jouw bedrif en bij andere aangesloten bedrijven. Bedrijven doneren deze GreenTix aan Rainforest Projects Foundation. Het kost de klant dus niets extra! Voor jouw bedrijf zijn er wel wat kosten, maar die vallen erg mee (een GreenTix kost 5 cent), je kan het op je site vermelden, en je hebt er meteen een loyaliteitsprogramma bij.”  Kosten voor bedrijven starten bij €29,50 per maand waarbij je dus geholpen wordt in je klimaatbeleid. En daar kan geen bedrijf meer omheen. Een Greentix kost 5 cent, en vertegenwoordigt 7 kg CO2. Elke GreenTix heeft een compensatiewaarde van 7,15 kilo CO2.  Green Tix plant – en onderhoudt – daarvoor bomen. Als je GreenTix spaart, wordt je GreenTix Ranger. Als je inlogt zie je hoe jouw bos groeit! Praat mee en maak de wereld een beetje groener. Nu aanmelden, dan ontvang je uiterlijk 3 dagen van te voren de link waarmee je de bijeenkomst kunt bijwonen en aan de discussie kunt deelnemen. 

ps Tijdens de digitale bijeenkomst maak je zelf een GreenTix wallet aan en ontvang je 50 Gtx gratis.

 
Nu aanmelden kan HIER
Manifest Bereikbaarheid Bollenstreek

Georganiseerd bedrijfsleven maakt een vuist14 organisaties uit het bedrijfsleven in de Bollenstreek hebben de krachten gebundeld en hun plan voor een betere bereikbaarheid van de Duin- en Bollenstreek vastgelegd in een manifest. Acht verbeterprojecten moeten worden uitgevoerd. Het is tijd om daar nu mee aan de slag te gaan vanuit het brede belang van de regio.Lokale afwegingen mogen dat niet belemmeren.Het manifest is vandaag toegezonden aan de politieke partijen in Bollenstreekgemeenten in de provincies Noord- en Zuid-Holland met de oproep om deze projecten op te nemen in hun programma bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Waar een wil is, is een ’weg’…… Willem Heemskerk, voorzitter Bedrijfsleven Bollenstreek, en Bart Siemerink, directeur Keukenhof, twee van de 14 initiatiefnemers van het manifest, benadrukken de urgentie om met een eenduidig uitvoeringsplan te komen. 

 

 
lees meer
training time management

time management training. Meer weten kijk HIER
Meer tijd binnen dezelfde uren Vaak heb je als b2b-bedrijf te maken met strenge deadlines. Hierbij is het dus niet wenselijk dat je vertraging oploopt omdat je planning niet in orde is. Daarnaast kom je als bedrijf professioneler over als je alles netjes op orde hebt. Je zult zien dat samenwerken met andere bedrijven hierdoor een stuk prettiger is. Heb je hier nog moeite mee, maar ben je geïnteresseerd in dit onderwerp? Dan is het wellicht een idee om een training time management te volgen. 
Ontdek hoe jij het beste kunt plannen
Een time management training kan veel positieve effecten hebben op jouw bedrijf. Je kunt ervoor kiezen om jouw hele team te voorzien van zo’n training. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om alleen zelf mee te doen aan een training. Dit kan door bij een groep aan te sluiten, maar als je het fijner vind om een-op-een het gesprek aan te gaan dan kan dit. Als je bijvoorbeeld de focus puur gericht wil hebben op jezelf, dan is zo’n een-op-een gesprek een goed idee. Het voordeel van een groep is dat je van elkaar kunt leren. Je ziet namelijk vaak dat mensen overeenkomsten hebben. Het kan helpen om te zien dat meer mensen met hetzelfde probleem te maken hebben. 
Houd tijd over voor andere dingen
Na zo’n training is het natuurlijk zaak om dit vol te houden. Met een goede planning zorg je er namelijk voor dat je meer tijd overhoudt voor andere dingen. Een taak wat je normaal in een uur doet, kun je door een strakke planning vaak af hebben binnen de helft van de tijd. Zo houd je meer tijd over voor de volgende taak en maak je goed gebruik van je tijd. Doordat je sneller en effectiever te werk gaat, zul je merken dat dit rust geeft. Maar niet alleen een strakke planning zorgt voor rust. 
Zorg ook voor ontspanning
Sport is ook zeker iets waar je in je planning tijd voor moet maken. Sporten vraagt veel van je uithoudingsvermogen. Je denkt dus wellicht dat dit alleen maar zorgt voor vermoeidheid. Niets is minder waar. Het zorgt er namelijk voor dat je lichaam ontspannen wordt. Je kunt met sporten even al je zorgen vergeten en alles eruit sporten. Dit zorgt er dan weer voor dat je met een frisse blik je volgende werkdag begint. Of het nu een kort rondje hardlopen is voordat je aan je werkdag begint of juist een hele work-out aan het einde van de dag. Het werkt allebei.  

 
lees meer
Annemiek Cornelissen zegt; Dweilen met de kraan open"

Ook ik , Annemiek Cornellissen, moet het nu onder ogen zien. Voor de kerst de kerstmarkt en de kerstfair afgeblazen en kort daarna de oliebollenbingo. Dit is dweilen met de kraan open, het heeft geen enkele zin. Het roer moet dus om. Als evenementenbedrijf kan je niet gaan bezorgen.Met maatregelen als dit sta je stil, maar ik kan wel terug naar mijn roots en mijn passie: het schrijven van teksten.
Voor de plaatselijke kranten is dat bijna niet mogelijk, maar voor bedrijven en particulieren wel. Moet je als bedrijf nu om gaan denken en net als ik je activiteiten veranderen? Of heb je als particulier hulp nodig bij het schrijven van een brief. Hoe klein de opdracht ook is, bij AC Media ben je aan het juiste adres. Wil je nog snel even een gedicht voor onder de kerstboom, ook dat is mogelijk. Mijn emmer is leeg, maar ieder druppeltje kan deze weer vol maken. Lieve groet, Annemiek Cornelissen Voor informatie: info@ac-media.nl of 0651841259. 

 
lees meer
Accountantskantoor de Lange over Fiscaal 2022

In 2022 fiscaal aantrekkelijker investeren met de MIA/Vamil en de EIA Meer voordeel voor ondernemers die investeren in kringloopsluiting en CO2-besparing. En geen elektrische personenauto meer op de lijst. Dat zijn de meest opvallende wijzigingen in de Milieulijst 2022. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van waterstof zijn een belangrijke verandering op de Energielijst 2022.

 
lees verder
Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek inschrijving gesloten
 31 december 2021, klokslag 23.59.59 uur sloot de inschrijving van de JOP. En het aantal inschrijvingen tart elke verwachting. De jury, onder voorzitterschap van Accountant Hans van Schie gaat zich de komende tijd buigen over de deelnemers. Binnenkort stellen wij de kandidaten aan u voor en wij duimen natuurlijk met beide handen dat wij op 6 april de Grand finale in de aula van het fioretti college Hillegom kunnen organiseren. Duim mee of nog beter reserveer een tafel of een aantal plekken voor de grand finale. De Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek is iets dat je echt niet mag missen.                                
 

 

4Daagse Duin en Bollenstreek inschrijving geopend

Op 1 januari jl werd de inschrijvingsmogelijkheid voor de eerste vierdaagse van de Duin & Bollenstreek geopend en dat leverde meteen de eerste dag al een kleine 500 inschrijvingen op. Iedereen kijkt er naar uit dat de wereld weer "gewoon" wordt. Lekker met elkaar dingen doen die vroeger zo normaal waren. Een frisse wandeling kan altijd en uit het feit dat het de eerste dag direct al storm liep mag je afleiden dat wij staan te popelen om weer samen op pad te gaan. Ook meedoen? Dat kan: Alleen, met vrienden, collega's of?? wellicht moet je nu alvast gaan inschrijven en trainen met de hele afdeling om 6 oktober 2022 fris en fruitig aan de start van de 1e vierdaagse van de Duin & Bollenstreek te staan. Natuurlijk is MeerBusiness erbij. Jij ook? schrijf je dan snel in en start met een heerlijke training.

 

 
meer informatie
KvK informeert u, wat verandert er in 2022 voor u?

Deze keer in de neiuwbrief van de KvK

• Wetswijzigingen voor starters per 1 januari 2022  

Vanaf 1 januari 2022 krijg je te maken met nieuwe wetten en regels. Weten wat er allemaal verandert? De belangrijkste nieuwe wetten en wetswijzigingen voor starters lees je hier.
• Dit verandert er voor zzp’ers  
• Dit verandert er voor mkb'ers  
• 2022 wordt een cyberveilig jaar met deze goede voornemens  
• Betaalt je klant niet? 5 tips om toch je geld te krijgen  
• Aantal bedrijven in jouw gebied: KVK Bedrijventeller 
• 4 ondernemers over hoe zij gaan knallen in 2022  
• Werken voor de overheid via een aanbesteding  

 
lees de volledige nieuwsbrief hier

Goede voornemens word nu lid van MeerBusiness profiteer tot 1 april 2023 voor slechts €195
MeerBusiness is het unieke Duin en Bollenstreekse ondernemersplatform om voor uw bedrijf Méér Business te genereren bij ca 10.000 regionale ondernemers. MeerBusiness biedt een zakelijk netwerk en business informatie, die u in staat stelt om zichtbaar en directer zaken te doen. Door actief aan het platform mee te doen, krijgt u een prominentere positie binnen het bedrijfsleven van Duin en Bollenstreek. Een positie die het zakendoen wel heel makkelijk maakt. Ontmoeten en verbinden is ons thema. Wilt u erbij horen? Dit zijn de voordelen
-Business Membership 2022, incl. gebruik Vip-card: € 195,-- excl. btw per jaar.
-Gratis nieuwsbrief met zakennieuws en handige agenda van netwerkbijeenkomsten en wetenswaardigheden in de regio
-Gratis MeerBusiness VIP card voor extra voordeel
-Recht van voorinschrijving bij MeerBusiness Golf open; diverse maandelijkse netwerkborrels en bedrijfsbezoeken; diverse netwerkmeetings; koken met directeuren; -varen met directeuren; thema avonden; proeverijen
Mogelijkheid tot het doen van een aanbieding via de MeerBusiness VIP-card
75% ja echt!! korting op plaatsen van artikelen in de veertiendaagse nieuwsbrief.

 

 

Nu lid worden, u betaalt slecht € 195 excl. btw voor 15 maanden lidmaatschap (t/m 1 april12023 mail naar Frans@meerbusiness.nl   of bel 06-53633364 én wie weet mag je deze zomer direct gratis meevaren met ondernemers.
 
UIT ETEN IN HET OUDE DYKHUYS, het kan gewoon iets anders

Door de huidige restricties veranderen de openingstijden van het restaurant. Van dinsdag t/m zondag kunt u lunchen tussen 12.00 uur en 17.00 uur.U kunt kiezen van de a la cartekaart of voor één van de smakelijke menu’s. Zij kijken uit naar uw komst en maken samen met u van lunchen het nieuwe dineren! 

 
bekijk het heerlijke menu hier
Privacy, contact en disclaimer
Privacy
U ontvangt de nieuwsbrief van MeerBusiness omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. MeerBusiness gaat uiterst zorgvuldig om met uw geregistreerde gegevens zoals e-mailadres en contactgegevens. Wij verkopen of verhuren geen e-mailadressen of andere gegevens en geven niets uit handen. Registreren is puur en alleen bedoeld om de nieuwsbrief te ontvangen.
Persberichten
Bedrijven, overheden, ondernemers en ondernemersverenigingen in deze regio kunnen persberichten voor plaatsing op de site (gratis) of in de nieuwsbrief aanbieden door te mailen naar: db@meerbusiness.nl
 
Contact
Deze digitale nieuwsbrief wordt naar meer dan 3000 ondernemers in de regio gestuurd en ca 7.000 in de regio Kennemerland. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die MeerBusiness uw bedrijf kan bieden, kunt u contact opnemen door te bellen met 06-53633364. Mailen mag natuurlijk ook: db@meerbusiness.nl.
 
Disclaimer
Bij het samenstellen van deze digitale nieuwsbrief is de uiterste zorg besteed. MeerBusiness sluit iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die u via deze digitale nieuwsbrief bereikt.

 

Afmelden of gegevens wijzigen?
Klik op de link onderaan de nieuwsbrief om uw gegevens te wijzigen of om u af te melden voor deze nieuwsbrief.
  
 
Agenda
25-01-2022 Tespelduyn zegt; We hebben een deal op hole 6
03-02-2022 Zoom bijeenkomst :Wat kan jij als ondernemer aan CO2 reductie doen?
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
p/a Hooge Werf 28 
2181 ET  Hillegom
06-53633364
db@meerbusiness.nl
db.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen