Talent4Life MDT in het onderwijs van start!

Datum : 28-03-2022

Stichting Fioretti Teylingen en Yuverta doen mee met MDT Op de feestelijke aftrap bij Fioretti Hillegom zijn ondernemers, maatschappelijke/zorg organisaties, onderwijs en leerlingen die deelnemen samengekomen om de start te vieren van het nieuwe en uitdagende project Talent4Life, Maatschappelijke Diensttijd in het onderwijs.

Kees Vreugdenhil, voorzitter college van het bestuur van St. Fioretti Teylingen is blij met de insteek om leerlingen zowel beroepsgerichte vaardigheden op te laten doen in het bedrijfsleven, als de ervaring te bieden om je talenten in te zetten voor lokale goede doelen, vrijwilligersorganisaties, clubs met een sociale missie. Hij benadrukt de voldoening van dat laatste en het vergroten van de maatschappelijke betrokkenheid hiermee van jongeren.  

Erika van der Heijden, initiatiefnemer van het plan en projectleider benadrukt de kracht en het commitment van het partnerschap wat bij Talent4Life betrokken is. “Samen zijn we dit avontuur aangegaan en zetten we ons de komende 3 jaar in om 500 leerlingen een Talent4Life aan te bieden. Acht uur gastlessen, workshops en werken aan persoonlijk profiel, 32 uur actief bij een bedrijf en 40 uur actief bij een sociale organisatie.

Het project is uniek en ambitieus. Wij voorzien namelijk in ontwikkelplekken bij zowel het bedrijfsleven als in het sociaal maatschappelijk veld in 1 traject. Die combinatie is ook meteen de uitdaging waar we met z’n allen voor staan want het betekent dat je voldoende plekken moet hebben in beide sectoren én dat het allemaal past in het lespakket en ieders planning. Die vormgeving zijn we gestart en ontwikkelen we de komende jaren door tot een duurzame werkwijze zodat Talent4Life MDT geborgd wordt tot een vast onderdeel binnen het onderwijs”. In de week van 28 maart start de voorjaarspilot met een eerste groep leerlingen, gevolgd door de tweede groep op 11 april. Wilt u als ondernemer, stichting, vrijwilligersorganisatie ook kennis maken met de medewerker of vrijwilliger van de toekomst die zijn of haar talenten bij u inzet in ruil voor een leerzame, interessante, betekenisvolle praktijkervaring? Ik ga graag met u in gesprek. Mail of bel info@oadb.nl t.a.v. Erika van der Heijden, 06-29048432

Talent4Life MDT in het onderwijs van start!

Abonneer op onze nieuwsbrief