Kerstengel actie weer van start!

Datum : 17-10-2021

Wat in 2020 als nieuwe actie in de Bollenstreek begon, krijgt nu een vervolg! Het grote succes van afgelopen jaar heeft laten zien dat er een duidelijke behoefte is aan dit initiatief. We gaan dan ook weer beginnen, want het najaar is inmiddels hier en het aftellen naar kerst is alweer begonnen. Waar de kersttijd voor de één een periode van gezelligheid met familie en vrienden is, is het voor de ander een periode van eenzaamheid.

Hoe mooi zou het zijn als we in deze bijzondere tijd naar elkaar omzien en wat extra aandacht besteden aan mensen die het nodig hebben?

Wat doet een Kerstengel?
In de vier weken voorafgaand aan kerst (de adventstijd) word je als Kerstengel gekoppeld aan een vast persoon en breng je elke week een presentje bij iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken.  Dit kun je doen door bijv. een kaartje te sturen, een verrassing aan de deur te hangen, wat lekkers te bakken, een tekening te maken, een kerststukje samen te stellen, samen koffie te drinken of door een mooie tekst te delen. Iedereen (jong of oud, alleen of als gezin) kan zich aanmelden als Kerstengel. Het gaat om het gebaar, het hoeven geen dure dingen te zijn.

Voor wie word je een Kerstengel?
Ouderen, jongeren, kinderen, ziek en gezond. Eigenlijk komt iedereen die om wat voor reden extra aandacht verdient in aanmerking! Denk aan een oudere vrouw die vaak alleen is, een jonge moeder die alleen voor de zorg van haar gezin staat, je buurman waar je nooit iemand op bezoek ziet komen, een weduwnaar die eenzaam is na het overlijden van zijn partner, iemand die herstellende is van een burn-out, een jonge vluchteling, een dakloze etc.

Aanmelden als Kerstengel of ontvangers opgeven?
Ken je iemand bij jou in de buurt die wel wat extra aandacht verdient? Geef diegene dan op als ontvanger voor de Kerstengel actie. Tot 5 november kun je iemand aanmelden die wat extra aandacht verdient en ook jezelf opgeven als Kerstengel. Dit kan hier. Let wel: degene die je aanmeldt moet woonachtig zijn in ons werkgebied: de gemeente Hillegom, Lisse, Noordwijk of Teylingen.

Kerstengel actie weer van start!

Abonneer op onze nieuwsbrief