Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2020 
In deze nieuwsbrief:
 • Afsluitende virtuele netwerkbijeenkomst met virtuele wijnproeverij
 • wethouder Jan van Rijn en vz Hillegom Marketing Frans vd Riet ondertekenen nieuw convenant
 • Monica Bunnik: Aanbieding training ‘Lastige gesprekken voeren’
 • Korting bij taxi Godijn
 • Update de zaak gaat verder: VOT wint zaak over Ondernemersfonds Teylingen
 • Doe mee aan het Unique klantonderzoek en ontvang ook het resultaat
 • Algemeen directeur Abcor Theo-Willem van Leeuwen over naam- en merkrecht
 • Oude Dykhuys Lisserbroek of gewoon bij u thuis
 • Rabobank Duin- & Bollenstreek GOLF Business Cup 2020
 • PLUS Tolenaar Hillegom vernieuwd en nog gezelliger
 • hijdra.com | Kantoor in tijden van corona
 • Update Corona maatregelen Maarschalk|Ligthart
 • KvK laatste nieuws voor MKB bedrijven
 • De nieuwsbrief van CROP accountants digitaal beschikbaar
 • Word nu lid van MeerBusiness en ontvang 2 maanden gratis membership
 • Privacy, contact en disclaimer
Afsluitende virtuele netwerkbijeenkomst met virtuele wijnproeverij

Na 5 virtuele netwerkbijeenkomsten en een langzamerhand aflopende lockdown sluiten wij woensdag 17 juni 2020 de virtuele netwerkbijeenkomsten af met een fantastische virtuele wijnproeverij. Natuurlijk doen we dat nog één keer virtueel, op veilige afstand van elkaar en kunnen we allemaal via ZOOM onze mening geven over de (heerlijke) wijnen van Bart de Vetten Hillegommer en wijngaardhouder in Portugal en Martijn Claassen van Wereld-Wijnen Lisse .

Woensdag 17 juni van 19.00 uur tot 20.00 uur via ZOOM.US
Wist u: MeerBusiness Duin & Bollenstreek en Wereld-Wijnen Lisse (ook daar kunt u voor de Portugese wijnen terecht) bezitten een aantal wijnstokken op deze prachtige wijngaard in Portugal in de Alentejo in het dorp Arraiolos.
Hoe gaat het in zijn werk in vijf stappen en hoe kunt u meedoen: 

 
lees meer en direct aanmelden
wethouder Jan van Rijn en vz Hillegom Marketing Frans vd Riet ondertekenen nieuw convenant

Tijdens de 5e virtuele netwerkbijeenkomst van MeerBusiness Duin & Bollenstreek werden de ondernemers van de Duin & Bollenstreek niet alleen bijgepraat over de verlenging en uitbreiding van het noodpakket banen en economie inzake de Corona problematiek, maar ook konden zij getuigen zijn van de virtuele ondertekening van het vernieuwde convenant van Stichting Hillegom Marketing. Het convenant regelt de uitgangspunten voor de samenwerking tussen de gemeente en de stichting en diende te worden verlengd omdat het oude convenant per 31 december jl. was afgelopen.St. Hillegom Marketing spant zich in om de inwoners van Hillegom trots te laten zijn op het eigen dorp 

 
lees meer
Monica Bunnik: Aanbieding training ‘Lastige gesprekken voeren’

Herken je het volgende: dat je medewerkers het lastig vinden om elkaar aan te spreken? Of dat ze moeite hebben met gesprekken met ontevreden klanten?  Monica Bunnik is trainer Verbindende Gesprekstechnieken en geeft training in ‘Lastige gesprekken voeren’.
Denk aan ‘feedback geven’, ‘nee-zeggen’ of ‘klachtenbehandeling’. Bovendien is zij DISC gecertificeerd (=persoonlijkheidsprofielen).Resultaten na een training:  
-       Samenwerking verbetert
-       Werkplezier neemt toe
-      Stijging team/ klantloyaliteit    
De missie van Monica:   "Mijn missie is medewerkers in hun kracht zetten en ze gesprekstools aanreiken, zodat ze zich met collega's en klanten kunnen verbinden. Werksfeer verbetert en het bedrijf kan groeien".    Nieuwsgierig? kijk dan naar de Covid aanbieding:   

 
lees meer en bekijk de Corona aanbieding
Korting bij taxi Godijn

Lezers van de nieuwsbrief van MeerBusiness krijgen tot/met 31-12-2020 20% korting op de meterprijs. Deze korting geldt niet voor vooraf vastgestelde (aanbiedings)prijzen    
Frank Godijn   Godijn Service & Dienstverlening
Tel. 0252-798500 Mob. 06-28249319

 
lees meer over Frank Godijn's mogelijkheden
Update de zaak gaat verder: VOT wint zaak over Ondernemersfonds Teylingen

Lees het laatste nieuws, de reactie van de gemeente op de uitspraak en de reactie van mr. Jeroen Joustra van Steenbergen advocaten over het geschil tussen de gemeente Teylingen en   VOT/Ondernemersfonds Teylingen.

 
bekijk hier de laatste update
Doe mee aan het Unique klantonderzoek en ontvang ook het resultaat

De coronacrisis is een periode die op ons allemaal grote impact heeft en voor veel verandering heeft gezorgd, zowel zakelijk als privé. Hoe hebben organisaties in deze periode geacteerd, wat is de impact geweest, welke veranderingen hebben zij doorgevoerd en welke leermomenten (zowel positief als negatief) halen zij uit deze periode?Unique onderzoekt dit graag zodat wij deze kennis inzichtelijk kunnen maken en kunnen delen met onze opdrachtgevers. Om van elkaar te leren en kennis met elkaar te delen. Graag nodigen wij u, als relatie van MeerBusiness, uit om deel te nemen aan dit onderzoek  en een aantal vragen te beantwoorden. Natuurlijk is het gratis en zal Unique de resultaten graag met u delen. 

 
doe mee aan het onderzoek
Algemeen directeur Abcor Theo-Willem van Leeuwen over naam- en merkrecht

Het vakgebied van Abcor gaat eigenlijk nooit in een lockdown;  hier een update van de meest spraakmakende zaken.  In de uitgave (onderaan kunt u doorklikken):
Michael Jordan vs Qiaodan Sports:recht op eigen naam
BMW vs Balajee Automobile:
DMW meeliften op reputatie bekend merk Adidas vs H&M:
beperkte beschermings omvang geometrische symbolen
Funding Innovation vs Rabobank: FUNDR handelsnaam en merk
Mexico: goedkoper modelbescherming via Internationale Registratie
Rumag en het grijze gebied: wanneer inbreuk?
Balkoningsdag: gebruik leden Koninklijk Huis in reclame
Bescherming look and feel Facebook: verwijderen vergelijkbare boodschappen wereldwijd 

 
lees meer
Oude Dykhuys Lisserbroek of gewoon bij u thuis
Na het grote succes en de lovende berichten van het Paas- en Moederdagmenu, maken wij u graag attent op het Pinkstermenu dat u kunt bestellen voor de Pinksterdagen. Wilt u genieten van het door het samengestelde menu of verrast u uw familie of vrienden met een heerlijk Pinkstermenu? Restaurant het Oude Dykhuys kookt graag voor u. Het Pinkstermenu bestaat uit mooie seizoensproducten. De gerechten worden geleverd in oven/magnetron bestendige verpakking welke middels een duidelijke beschrijving moeiteloos warm gemaakt en gepresenteerd kunnen worden. 
 
mmmmmm dat wordt genieten met pinksteren, bekijk het menu
Rabobank Duin- & Bollenstreek GOLF Business Cup 2020

Nieuwe spelvorm! Het gehele seizoen golfend netwerken wanneer het jou uitkomt. Een uitstekende mogelijkheid om op ontspannende wijze nieuwe relaties te leren kennen met dé netwerksport bij uitstek! Rabobank Duin- & Bollenstreek is voor het 5e jaar hoofdsponsor van deze business-competitite. Doe ook mee en schrijf uiterlijk 5 juni in Klik hier om in te schrijven

Opzet:
• Een bedrijf speelt de DBB Cup per team van 2 personen. Uiteraard is het mogelijk om als team in wisselende samenstellingen te spelen.
• T/m november worden ongeveer tien wedstrijden gespeeld, inclusief de gezamenlijke finaledag op zaterdag 14 november.
• De teams spelen op een samen gekozen moment hun 9-holes wedstrijden.
• Spelvorm: Fourball Betterball Stableford
o Teams van 2 tegen 2 spelers. Iedere speler speelt met eigen bal met eigen handicap.
o Per hole wordt de beste individuele stableford score (dus na handicap verrekening) van elk team genoteerd.
o Per team 1 scorekaart inleveren (de teams marken voor elkaar).   

 
lees meer
PLUS Tolenaar Hillegom vernieuwd en nog gezelliger

De PLUS Tolenaar supermarkt van Daphne en Serdar Tolenaar was al een oergezellige, trendy supermarkt en stond bekend om de leuke acties en spontane aanbiedingen. Onlangs sloot de supermarkt een paar dagen om nog mooier te worden. Niet alleen de supermarkt is SUPER geworden ook de medewerkers zijn in een moderne outfit gestoken. Gelijk met de heropening van de supermarkt op Hemelvaartsdag zijn er voor de klanten ook een paar nieuwe ontdekkingen te doen. PLUS Tolenaar, heeft al langer een flink aantal Hillegomse producten in het assortiment en heeft nu tevens het filiaal van bakkerij van Maanen overgenomen. Maar niet alleen dat. Ook de heerlijke producten van Chocolaterie Pierre zijn inmiddels in ruimere hoeveelheid beschikbaar, net als de heerlijke bieren van de eigen Hillegomse bierbrouwer Klein Duimpje en de overheerlijke producten van keurslagerij Jurgen van Gennip. 

 
lees meer
hijdra.com | Kantoor in tijden van corona

 “De ideale werkomgeving creëert u met hijdra.com” Dat is ons motto en daar mag je op rekenen bij hijdra.com. Van kantoorartikelen en printers tot en met de vernieuwing van de totale kantoorinrichting, wij verzorgen dit al meer dan 25 jaar voor onze klanten. Als een sparringpartner staan wij altijd klaar voor de geplande en ongeplande vraagstukken. In een ongepland vraagstuk zijn wij nu terechtgekomen met z’n allen. Veel werkgevers en werknemers zoeken naar mogelijkheden om de werkomgeving aan te passen naar de actuele richtlijnen van het RIVM. hijdra.com helpt u graag bij de invulling van het “anderhalve meter kantoor”. Door middel van bijvoorbeeld (doorzichtige) schermen, kasten en plantenbakken kunnen we voldoende afscherming creëren tot elkaar. 

 
lees meer
Update Corona maatregelen Maarschalk|Ligthart

Vorige week heeft het kabinet het pakket aan noodmaatregelen verlengd en uitgebreid met een nieuwe regeling. Hans van Schie, partner van Maarschalk & Ligthart geeft u  de hoofdlijnen. Nieuwe regeling: Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB MKB-ondernemers in de getroffen… nuttige websites en nog veel meer.

 
lees verder
KvK laatste nieuws voor MKB bedrijven

De nieuwsbrief van de KvK voor MKB heeft de volgende onderwerpen:

•TVL: maximaal 20.000 euro per 3 maanden
•Crisisleiderschap op afstand: 7 tips
•Een kijkje in het leven van 'Thuisbazen'
•Horeca op 1,5 meter, hoe doe je dit?
•Het coronavirus en ondernemen: alles wat je moet weten

Lees de nieuwsbrief digitaal verder of meld je snel aan.
Of bekijk de "Corona"update van de KvK HIER
• Noodpakket 2: nieuwe regelingen per juni  
• Naar een coronaproof businessmodel  
• Coronakrediet voor startups en scale-ups  
• Herken en voorkom faillissementsfraude  
• Het coronavirus en ondernemen: alles wat je moet weten

 
lees de digitale nieuwsbrief van de KvK hier
De nieuwsbrief van CROP accountants digitaal beschikbaar
Het laatste Corona nieuws en een update van de laatste regelingen. Lees het hier allemaal nog eens rustig door!                                     
 
bekijk de nieuwsbrief hier

Word nu lid van MeerBusiness en ontvang 2 maanden gratis membership
MeerBusiness de regionale netwerk- en businessgenerator! MeerBusiness is het unieke Duin en Bollenstreekse ondernemersplatform om voor uw bedrijf Méér Business te genereren bij ca 10.000 regionale ondernemers.
MeerBusiness biedt een zakelijk netwerk en business informatie, die u in staat stelt om zichtbaar en directer zaken te doen. Door actief aan het platform mee te doen, krijgt u een prominentere positie binnen het bedrijfsleven van Duin en Bollenstreek.
Een positie die het zakendoen wel heel makkelijk maakt. Ontmoeten en verbinden is ons thema. Wilt u erbij horen? Dit zijn de voordelen
-Business Membership 2020, incl. gebruik Vip-card: € 195,-- excl. btw per jaar.
-Gratis nieuwsbrief met zakennieuws en handige agenda van netwerkbijeenkomsten en wetenswaardigheden in de regio
-Gratis MeerBusiness VIP card voor extra voordeel
-Recht van voorinschrijving bij MeerBusiness Golf open; diverse maandelijkse netwerkborrels en bedrijfsbezoeken; diverse netwerkmeetings; koken met directeuren; -varen met directeuren; thema avonden; proeverijen
Mogelijkheid tot het doen van een aanbieding via de MeerBusiness VIP-card
75% ja echt!! korting op plaatsen van artikelen in de veertiendaagse nieuwsbrief
Nu lid worden, u betaalt slecht € 195 excl. btw voor 14 maanden lidmaatschap (t/m 1 augustus 2021 mail naar Frans@meerbusiness.nl   of bel 06-53633364 én wie weet mag je deze zomer direct gratis meevaren met ondernemers.
 
Privacy, contact en disclaimer
Privacy
U ontvangt de nieuwsbrief van MeerBusiness omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. MeerBusiness gaat uiterst zorgvuldig om met uw geregistreerde gegevens zoals e-mailadres en contactgegevens. Wij verkopen of verhuren geen e-mailadressen of andere gegevens en geven niets uit handen. Registreren is puur en alleen bedoeld om de nieuwsbrief te ontvangen.
Persberichten
Bedrijven, overheden, ondernemers en ondernemersverenigingen in deze regio kunnen persberichten voor plaatsing op de site (gratis) of in de nieuwsbrief aanbieden door te mailen naar: db@meerbusiness.nl
 
Contact
Deze digitale nieuwsbrief wordt naar meer dan 3000 ondernemers in de regio gestuurd en ca 7.000 in de regio Kennemerland. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die MeerBusiness uw bedrijf kan bieden, kunt u contact opnemen door te bellen met 06-53633364. Mailen mag natuurlijk ook: db@meerbusiness.nl.
 
Disclaimer
Bij het samenstellen van deze digitale nieuwsbrief is de uiterste zorg besteed. MeerBusiness sluit iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die u via deze digitale nieuwsbrief bereikt.

 

Afmelden of gegevens wijzigen?
Klik op de link onderaan de nieuwsbrief om uw gegevens te wijzigen of om u af te melden voor deze nieuwsbrief.
  
 
Agenda
10-06-2020 Ontbijtbijeenkomst in Castle of MeerBusiness Huys Dever in Lisse
17-06-2020 Afsluitende virtuele netwerkbijeenkomst met virtuele wijnproeverij
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
p/a Colijnlaan 15 
2181 XJ Hillegom
+31 252 52 34 69
db@meerbusiness.nl
db.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen