Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2020 
In deze nieuwsbrief:
 • 5e virtuele netwerkbijeenkomst over de impact van het Corona virus (letop wel aanmelden)
 • TOGS: 4.000 euro voor direct getroffen ondernemers
 • Het coronavirus: check hier (kvK site) de laatst bekende regelingen
 • VOT wint zaak over Ondernemersfonds Teylingen
 • Autotaalglas Lisse in de prijzen !!
 • Wereld Wijnen daagt wijnliefhebbers uit. Durf je mee te doen?
 • Keukenhof sluit succesvol virtueel seizoen
 • Hans van Schie lid vh zakenradioprogramma BoBizzNizz en meer nieuws.
 • Supermarkt PLUS Tolenaar introduceert verzamelboek met stickers over historie Hillegom
 • Corona tips in de nieuwsbrief van CROP
 • Radisson Blu Palace Hotel brengt het strandzand naar het hotel
 • Genootschap de Jeneverboom
 • Feest op de Haarlemmermeersche golfbaan, we mogen weer
 • Bij 11cideas smaken de relatiegeschenken naar meer
 • Ook Golfbaan Tespelduyn schreeuwt het uit: "Eindelijk open"!
 • Regiogenoten vloggen over de impact van de coronacrisis in de Duin- en Bollenstreek
 • Opening bezoekhuisjes bij woonzorgcentra Marente in de Bollenstreek
 • Kunstvitamine 6 Marieke Lucas Rijneveld – De avond is ongemak
 • Word nu lid van MeerBusiness en ontvang 2 maanden gratis membership
 • Privacy, contact en disclaimer
5e virtuele netwerkbijeenkomst over de impact van het Corona virus (letop wel aanmelden)

Let op wijziging. U dient zich deze keer aan te melden.  
Graag nodigen wij je uit voor de 5e (gratis) virtuele netwerkbijeenkomst MeerBusiness Duin en Bollenstreek met als thema “LEREN VAN CORONA"  op woensdag 20 mei van 16.00 – 17.30 uur.

Naast het panel van de inmiddels bekende experts gaan jullie in kleine groepen (max 4 personen) met elkaar in gesprek over de impact op je eigen business.  Wat heb jij geleerd van de Corona crisis en hoe creatief ben jij geworden? Had jij voldoende ballen om de uitdaging aan te gaan of had je steun van anderen?


Twee ondernemers zullen kort vertellen wat zij geleerd hebben van de Coronacrisis. Stel je voor je staat aan de vooravond van de opening van de Keukenhof en hebt bergen werk verzet en al je medewerkers staan klaar en dan...….? 
Of je hebt een prachtig hotel aan het strand met een bezettingsgraad van meer dan 90% en dan mag je op zoek naar je gasten en ziet niemand meer. Wat is dan de uitdaging. Daarnaast zal er natuurlijk weer de succesvolle virtuele vraag- en aanbod ondernemersmarkt worden georganiseerd. 


De bijeenkomst zal wederom worden gefaciliteerd door de zeer gewaardeerde internationale coach Angela van Dorssen van Connecting Energy.  

Het programma:   
16.00 welkom en spelregels    
Vragenronde aan experts  
Leren van Corona 
Virtuele vraag- en aanbod ondernemersmarkt   
Virtueel ondertekenen nieuwe convenant Stichting Hillegom Marketing en de gemeente Hillegom

 

Wil je dat jouw vraag ( al dan niet anoniem) zeker wordt beantwoord? Stuur hem van te voren naar frans@meerbusiness.nl 

 
lees meer en direct aanmelden
TOGS: 4.000 euro voor direct getroffen ondernemers
De Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) helpt ondernemers in sectoren die direct getroffen zijn door de kabinetsmaatregelen. 
Wie aan de voorwaarden voldoet krijgt eenmalig 4.000 euro (belastingvrij). 
Dit bedrag is vrij te besteden. De Rijksoverheid wil via deze gift ondernemers ondersteunen die door de maatregelen in hoge nood zitten. 
 
lees meer
Het coronavirus: check hier (kvK site) de laatst bekende regelingen
De overheid heeft een pakket regelingen opgetuigd om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Met deze regelingen kun je bijvoorbeeld inkomensondersteuning krijgen, of tegemoetkoming in je loonkosten. 
Ook maken de regelingen het makkelijker om aan krediet te komen. Kijk en lees verder of deze (aangepaste) regelingen ook voor u interessant zijn.  
 
lees meer
VOT wint zaak over Ondernemersfonds Teylingen

Succes in jarenlange slepende kwestie    
Het gerechtshof Den Haag heeft op 12 mei 2020 de Vrije Ondernemers Teylingen (VOT) en Clair Optiek in het gelijk gesteld in hun zaak tegen de Gemeente Teylingen.  De VOT en Clair Optiek strijden al jaren samen met Steenbergen Advocaten tegen de schimmige financieringsconstructie van het ondernemersfonds in Teylingen. De gemeente had dit via de OZB geregeld, maar voor bepaalde ondernemingen een uitzondering gemaakt. Het gerechtshof maakt hier nu korte metten mee.   Het gerechtshof oordeelt dat de gemeente Teylingen bij de verhoging van de OZB 2017 voor het ondernemersfonds niet mocht regelen dat sommige ondernemers die verhoging weer konden terugkrijgen. Deze zogenaamde ‘retributieregeling’ is in strijd met de wet. De gemeente Teylingen heeft de wet omzeild en haar bevoegdheden opgerekt. En het laten uitvoeren van de retributieregeling door de Stichting Ondernemersfonds Teylingen (SOT) mag ook niet. Het gaat om exclusieve wettelijke bevoegdheden...…

 
lees verder
Autotaalglas Lisse in de prijzen !!

MeerBusiness Duin & Bollenstreek feliciteert Jos van Kesteren met zijn team  en natuurlijk met de prijs van beste franchisenemer van het jaar. Autotaalglas is een franchiseorganisatie. Dit betekent dat de 54 vestigingen worden geleid door zelfstandige lokale ondernemers, die volgens een uniform kwaliteitsconcept werken. Met ruim 30 jaar ervaring in het herstellen en vervangen van autoglas zijn zij uitgegroeid tot dé autoruitspecialist van Nederland.  Als bevlogen en servicegerichte ondernemer is Jos van Kesteren dus niet voor niets gekozen tot de beste. Want wij wisten het al langer. Ruit stuk, koplamp vervangen, kentekenplaat vervangen en nog veel meer. Gewoon naar Autotaalglas Lisse. 

 
naar de site van Autotaalglas
Wereld Wijnen daagt wijnliefhebbers uit. Durf je mee te doen?

Deze week daagt Martijn Claassen jullie uit om je eigen Wereld Wijnen-proeverij bij jou thuis te houden. Bekijk hier de YouTube video uitleg. Stel jouw eigen unieke Wereld Wijnen-proefbox samen. Wereld Wijnen heeft 12 mooie, zomerse wijnen geselecteerd. Hieruit kan je een keuze van 6 flessen maken. 1 fles per soort.  

 
lees meer
Keukenhof sluit succesvol virtueel seizoen

22 miljoen bezoekers hebben afgelopen 8 weken genoten van Keukenhof Virtueel Open. Omdat het park dit jaar niet open kon voor publiek, werd een online- en televisiecampagne gestart. Onder het motto ‘als jullie niet naar Keukenhof kunnen komen, brengen wij Keukenhof naar jou’ bracht Keukenhof de tulpenpracht bij de mensen thuis.   
Keukenhof Virtueel Open Keukenhof deelde in 8 weken tijd 23 video’s via haar socialmediakanalen, met iedere week nieuwe beelden van de bloei in het park.

 

 
lees meer
Hans van Schie lid vh zakenradioprogramma BoBizzNizz en meer nieuws.

In de vorige nieuwsbrief van Maarschalk & Ligthart werd Hans van Schie voorgesteld als nieuwe partner bij Maarschalk|Ligthart. Hans maakt tevens onderdeel uit van het deskundigenteam van het zakenradioprogramma BoBizzNizz. Tijdens de uitzending van 22 april jl. vertelde Hans o.a. over de crisismaatregelen die de overheid heeft getroffen. Klik door en bekijk de laatste Corona tips van Hans.


 

 
lees meer
Supermarkt PLUS Tolenaar introduceert verzamelboek met stickers over historie Hillegom

Paul de Vlieger, journalist van het Haarlems Dagblad schreef er woensdag 13 mei een mooi en uitgebreid artikel over. Serdar en Daphne Tolenaar wonnen in 2018 de Jonge OndernemersPrijs van de Bollenstreek en hebben deze prijs eigenlijk elk jaar opnieuw verdiend. Serdar en Daphne organiseren waanzinnig leuke acties en zijn een steun voor menig organisatie. Dit keer organiseren zij met dank aan de Vrienden van Oud Hillegom een nieuwe actie waarbij je stickers over de historie van Hillegom kunt sparen in een prachtig mooi verzamelalbum. In bijgevoegd artikel van de hand van Paul de Vlieger een uitgebreide uitleg hoe het album gevuld kan worden.

 
lees meer
Corona tips in de nieuwsbrief van CROP
De Coronacrisis heeft geleid tot het doorvoeren van een aantal noodwetten vanuit de Nederlandse regering. Deze zijn in een rap tempo uitgewerkt tot de op dit moment bekende maatregelen. In overleg met ondernemers, belangenorganisaties en burgers heeft het kabinet signalen gekregen over de uitvoerbaarheid van de maatregelen. Dit heeft geleid tot tijdelijke aanvullende fiscale maatregelen. 
 
lees meer
Radisson Blu Palace Hotel brengt het strandzand naar het hotel

Het Radisson Blu Palace Hotel heeft een ludieke actie bedacht; zaterdagochtend begon kunstenares Mohana van den Kroonenberg aan een zandsculptuur op het parkeerterrein aan de voorkant van het hotel. General Manager André Aaij; “helaas hebben wij in deze crisistijd vele lege parkeerplaatsen dus we zochten een leuke en ludieke bestemming hiervoor. Veel mensen wandelen momenteel dus hoe leuk is het om onderweg te zien hoe een zandsculptuur gemaakt wordt of deze op een later moment te bewonderen?”.

 
lees meer
Genootschap de Jeneverboom

Helaas heeft het genootschap niet met u het Watersportseizoen 2020 kunnen openen. Dus restte hen niets anders dan het zonder u te doen. Via deze link kunt u toch nog deelgenoot worden van de Opening Waterseizoen onder de Jeneverboom 2020: https://youtu.be/2TKkpfX9EVU. (Met geluid.)   
Met vriendelijke groet namens het Genootschap De Jeneverboom,    
Rolf de Vriend, Voorzitter.  

 
lees meer
Feest op de Haarlemmermeersche golfbaan, we mogen weer

"We mogen weer de baan in! Eindelijk! We mochten met ingang van 11 mei de baan weer in. Je kunt nu starttijden boeken. Voorlopig maximaal 3 personen per flight".  Zo startte de e-mail voor leden van de Haarlemmermeersche Golfclub direct na de bevrijdende woorden van minister -president Mark Rutte. En logisch. Zeven weken zonder golf is voor een golfer vrijwel niet te doorstaan. Golf is een prachtige sport voor jong en oud. Zeker als je heerlijk in de buitenlucht kunt genieten van een fraai lentezonnetje.  De Haarlemmermeersche heeft nog veel meer. Vier prachtige lussen (Cruquius, Lynden, Leeghwater en sinds een aantal maanden een prachtig verlichte 9 holes Bolstrabaan waar het tot in de late uurtjes goed toeven is. Om het mooie golf te leren zijn er fantastische trainingsmogelijkheden. Putten, chippen en een mooie en aantrekkelijke driving range.  

 
lees meer
Bij 11cideas smaken de relatiegeschenken naar meer

Nieuw in het assortiment van 11cideas zijn de Tiny Tony's Chocolonely in een aluminium blikje gevuld met twee of vijf verpakte TinyTony's Chocolonelys met verschillende smaken: melk, melk karamel zeezout, melk noga,   melk hazelnoot, puur amandel zeezout, donkere melk, puur, donkere melk pretzel, wit, wit framboos knettersuiker.   De Tiny Tony’s voor alle lekkere trekmomentjes, bedankjes en voor alle goedmakertjes en ook erg lekker bij een kopje koffie, thee of glaasje chocolademelk. De Tiny Tonys blikjes zijn in full colour te personaliseren op de deksel van het blikje vanaf 25 stuks en is eventueel individueel te versturen als brievenbus post! Voor meer informatie en/of een offerte op maat neem dan contact op met Barry Van Eeden via een email naar info@11cideas.com

In de veranderde samenleving waarin iedereen afstand van elkaar dient te bewaren is er veel vraag naar ondersteunende producten. Een van deze producten zijn de SafetyFirst veiligheidsvesten. Achterop te bedrukking met een hou 1,5 meter afstand uiting en voorop de linkerborst jouw eigen logo!   Deze fluorescerend veiligheidsvest zijn gemaakt van 100% tricot polyester. Past altijd door verstelbare klittenbandsluiting. (EN-20471 Klasse 2). En zijn verpakt in een eigen etui. Op dit moment heeft 11cideas nog een voorraad van ongeveer 7000 stuks!   Na akkoord op de offerte en het design leveren zij de veiligheidsvesten binnen een aantal werkdagen.  Geïnteresseerd?! Neem dan vandaag contact op met Barry Van Eeden via info@11cideas.com of bekijk dit product in onze webshop; https://bit.ly/3aFCj8J  

 
naar de site
Ook Golfbaan Tespelduyn schreeuwt het uit: "Eindelijk open"!

Eindelijk kwam het zo gewenste bericht dat de golfbaan Tespelduyn maandag 11 mei open mocht. Maar let op! Uiteraard zijn er Corona-spelregels van toepassing.   Wil je snel een flight reserveren, dat kan ook voor niet leden Tespelduyn heeft de baan weer in perfecte conditie. Klik hier om te boeken. 

En natuurlijk na zoveel weken weer een lesje nodig? Golflessen ook weer van start Ook de golfpro’s kunnen weer lesgeven en zij zien er naar uit weer van je te horen. 

 
lees meer
Regiogenoten vloggen over de impact van de coronacrisis in de Duin- en Bollenstreek

Want de streek is keihard geraakt. De regio maakt de eerste balans op. Dit levert cijfers op. En inzichten. Toch vertellen gezichten en beelden het echte verhaal. Door elkaar te zien en te horen, voelen we ook wat er speelt. Gelukkig zien wij veel veerkracht, samenwerking en energie. Ook dat is de kracht van verbinding! Met deze #ThermometerDB blijven we in verbinding met elkaar en zo kunnen we elkaar wellicht ook helpen. Meedoen met een vlog? 

 
lees meer
Opening bezoekhuisjes bij woonzorgcentra Marente in de Bollenstreek
Op drie locaties van zorgorganisatie Marente werden deze week bezoekhuisjes geplaatst. Al ruim zes weken mochten de bewoners van de zorginstellingen geen bezoek ontvangen. Dit leidt tot hartverscheurende situaties. De speciaal ontwikkelde huisjes maken het voor bewoners mogelijk op een veilige manier hun naasten te zien en te spreken. Het project werd volledig mogelijk gemaakt door coöperatie Rabobank Bollenstreek in samenwerking met kraanverhuurbedrijf M. Verschoor B.V. uit Sassenheim.  
 
lees meer
Kunstvitamine 6 Marieke Lucas Rijneveld – De avond is ongemak
Toen Marieke Lucas Rijneveld naar Warmond kwam, was ze nog vrij onbekend, al was haar ster al wel rijzende. Haar eerste dichtbundel Kalfsvlies, vol prachtige zinnen en overrompelende beelden, kreeg lovende recensies. Kunstweek/Kunstvitamine had een mooi gesprek in De Oude School, voor een klein maar aandachtig publiek. Iedereen die er die middag bij was, sloot Marieke Lucas in het hart.  En nu...... wij maken het spannend maar u kunt nu zelf doorlezen!
 
lees meer

Word nu lid van MeerBusiness en ontvang 2 maanden gratis membership
MeerBusiness de regionale netwerk- en businessgenerator! MeerBusiness is het unieke Duin en Bollenstreekse ondernemersplatform om voor uw bedrijf Méér Business te genereren bij ca 10.000 regionale ondernemers.
MeerBusiness biedt een zakelijk netwerk en business informatie, die u in staat stelt om zichtbaar en directer zaken te doen. Door actief aan het platform mee te doen, krijgt u een prominentere positie binnen het bedrijfsleven van Duin en Bollenstreek.
Een positie die het zakendoen wel heel makkelijk maakt. Ontmoeten en verbinden is ons thema. Wilt u erbij horen? Dit zijn de voordelen
-Business Membership 2020, incl. gebruik Vip-card: € 195,-- excl. btw per jaar.
-Gratis nieuwsbrief met zakennieuws en handige agenda van netwerkbijeenkomsten en wetenswaardigheden in de regio
-Gratis MeerBusiness VIP card voor extra voordeel
-Recht van voorinschrijving bij MeerBusiness Golf open; diverse maandelijkse netwerkborrels en bedrijfsbezoeken; diverse netwerkmeetings; koken met directeuren; -varen met directeuren; thema avonden; proeverijen
Mogelijkheid tot het doen van een aanbieding via de MeerBusiness VIP-card
75% ja echt!! korting op plaatsen van artikelen in de veertiendaagse nieuwsbrief
Nu lid worden, u betaalt slecht € 195 excl. btw voor 14 maanden lidmaatschap (t/m 1 juni 2021 mail naar Frans@meerbusiness.nl   of bel 06-53633364 én mag je deze zomer direct gratis meevaren met ondernemers.
 
Privacy, contact en disclaimer
Privacy
U ontvangt de nieuwsbrief van MeerBusiness omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. MeerBusiness gaat uiterst zorgvuldig om met uw geregistreerde gegevens zoals e-mailadres en contactgegevens. Wij verkopen of verhuren geen e-mailadressen of andere gegevens en geven niets uit handen. Registreren is puur en alleen bedoeld om de nieuwsbrief te ontvangen.
Persberichten
Bedrijven, overheden, ondernemers en ondernemersverenigingen in deze regio kunnen persberichten voor plaatsing op de site (gratis) of in de nieuwsbrief aanbieden door te mailen naar: db@meerbusiness.nl
 
Contact
Deze digitale nieuwsbrief wordt naar meer dan 3000 ondernemers in de regio gestuurd en ca 7.000 in de regio Kennemerland. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die MeerBusiness uw bedrijf kan bieden, kunt u contact opnemen door te bellen met 06-53633364. Mailen mag natuurlijk ook: db@meerbusiness.nl.
 
Disclaimer
Bij het samenstellen van deze digitale nieuwsbrief is de uiterste zorg besteed. MeerBusiness sluit iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die u via deze digitale nieuwsbrief bereikt.

 

Afmelden of gegevens wijzigen?
Klik op de link onderaan de nieuwsbrief om uw gegevens te wijzigen of om u af te melden voor deze nieuwsbrief.
  
 
Agenda
15-05-2020 Charlon Imandi; De droombaan van je leven!
15-05-2020 geannuleerd: Wijnweekendreis naar de wijngaard van Bart de Vetten geannuleerd
20-05-2020 5e virtuele netwerkbijeenkomst over de impact van het Corona virus (letop wel aanmelden)
10-06-2020 Ontbijtbijeenkomst in Castle of MeerBusiness Huys Dever in Lisse
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
p/a Colijnlaan 15 
2181 XJ Hillegom
+31 252 52 34 69
db@meerbusiness.nl
db.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen