Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2018 
In deze nieuwsbrief:
 • MeerBusiness Grand Finale 8 maart reserveer plaatsen
 • Laat MeerBusiness uw deelname aan het BloemenCorso regelen
 • De Muze voorjaarsbioscoop, een uitje voor de hele afdeling
 • Rabobank DBB Cup van start
 • Inner Circle groepen zet deuren open voor gasten!
 • Tespelduyn: Nr. 2 horeca-locatie op een NL Golfbaan!
 • CROP advies Loonkostenvoordeel ipv premiekortingen
 • Het gaat weer kriebelen golftraining
 • Acc. de Lange geeft tips; Uit eten met de klant: met wie en waarom?
 • Valentijntip? 14 februari
 • Word nu lid van MeerBusiness en ontvang 2 maanden gratis membership
 • Privacy, contact en disclaimer
MeerBusiness Grand Finale 8 maart reserveer plaatsen
Uitnodiging MeerBusiness Grand Finale op 8 maart a.s. met de bekendmaking van de winnaar van:
-De Jonge Ondernemersprijs Duin & Bollenstreek.
-De MeerBusiness Duin & Bollenstreek Fioretti Hillegom Students Award.
-De Service Punt Werk Duin&Bollenstreek aanmoedigingsprijs. 

Reserveer nu uw dinerplaatsen voor deze Grand Finale. Het ondernemerschap spat eraf bij de drie genomineerden voor de Jonge Ondernemersprijs, PLUS Tolenaar, Forte Vital en Bollenstreek Reisgids. Tijdens de “Grand Finale” zullen de genomineerden zich presenteren aan het publiek. Daarnaast wordt op  8 maart, tijdens de Grand Finale ook de MeerBusiness Students Award  uitgereikt.Zestien groepen van vier of vijf studenten van het Fioretticollege dingenmee naar de MeerBusiness Students Award.  Zij hebben tijdens hun studie een bedrijfsplan gemaakt en zijn daarna een bedrijf gestart. Dat betekende ondermeer een product kiezen, aandeelhouderskapitaal bijeenbrengen, belasting aangifte, boekhouding verzorgen en aan het eind van het schooljaar het bedrijf liquideren. Tenslotte bepaalt Servicepunt Werk Duin -en Bollenstreek wie in aanmerking komt voor de aanmoedigingsprijs “meest maatschappelijk betrokken werkgever”. De werkgever die zich volgens Servicepunt Werk inzet voor personen met een achterstand op de arbeidsmarkt. De uitreiking van de Awards en de aanmoedigingsprijs vindt plaats in het Fioretti College in Hillegom.

Wij nodigen u uit voor deze geheel verzorgde avond inclusief diner met begeleidende wijnen, entertainment en de bekendmaking van de winnaars. De avond wordt gepresenteerd door NOS presentator Andy Houtkamp.
Wilt u deze avond bijwonen reserveer dan een tafel voor 6 personen of reserveer per persoon.
Kosten per tafel       € 405,00 excl. btw
Kosten per persoon €   67,50 excl. btw 
Programma:Inloop vanaf           18.00 uur
Start programma   18.45 uur
Einde avond     ca. 23.00 uur
Locatie    Van den Endelaan 5a, 2182 ES Hillegom
Gratis parkeren.
Dresscode Feestelijk  
Aanmelden via  db@meerbusiness.nl of deze link  Voor informatie: Frans van der Riet 06-53633364Wim Kruyt          06-23944556
 
direct reserveren
Laat MeerBusiness uw deelname aan het BloemenCorso regelen

Nog even en de dagen worden weer langer. Komen de bollen uit de grond en voor u het weet rijdt het Corso door de streek. Altijd al eens met een luxewagen willen meerijden. MeerBusiness heeft de ervaring en kan u daarbij helpen. Samen met een of meer ondernemers of zelf een eigen luxe wagen. Bel of mail 06-53633364 of frans@meerbusiness.nl.

Waarom deelnemen aan het Bloemencorso: Tijdens de Corsoweek ontvangt de Bollenstreek vele tienduizenden bezoekers. Op een heel bijzondere manier promoot u uw bedrijf of product. - De media-exposure is enorm: miljoenen foto’s via social media, grote belangstelling van binnen- en buitenlandse tv-zenders en internationale en lokale pers. Pak deze kans! Ervaar zelf tijdens de opbouwdagen en het Bloemencorso hoe bijzonder dit evenement is en hoe u uw bedrijf of product op spectaculaire wijze onder de aandacht van het publiek kunt brengen met een praalwagen of luxe wagen. MeerBusiness komt graag bij u langs om met u te bespreken welk pakket het beste bij u past en wat uw wensen zijn ten aanzien van uw deelname en publiciteit. Bel of mail ons en wij zorgen voor een prachtige promotie! Bekijk hier de brochure en download hier uw deelnameformulier.
 

 
De Muze voorjaarsbioscoop, een uitje voor de hele afdeling

en wanneer zijn jullie voor het laatst met de hele afdeling naar de voorjaarsbioscoop geweest. Kom op, maak een afspraak en ga gezellig naar de bios.

 
bekijk hier de filmladder
Rabobank DBB Cup van start

Dinsdagavond 5 februari verrichte directeur Michiel Kolff namens de Rabobank Bollenstreek de loting voor de Rabobank DBB Cup 2018. In de sfeervolle herenkamer van Landgoed en Golfbaan Tespelduyn werden de 36 deelnemende bedrijven voor speelronde 1 in 4 poules ingedeeld. De Rabobank is voor het 3de aansluitende jaar de naamdrager van deze bedrijven cup. “Deze wedstrijd voor lokale bedrijven spreekt ons zeer aan”, legt Michiel Kolff uit. “Het lokale karakter, bedrijven verbinden en lokaal zaken doen past uitstekend bij onze bank. De Rabobank Bollenstreek is dat ook erg blij met de samenwerking en trots dat wij wederom onze naam aan deze goed georganiseerde golfcompetitie hebben verbonden”.Blijven ontwikkelen.Tijdens de loting gaven de organisatoren Peter Duivenvoorde en Jelle Vleugel namens Tespelduyn en John van der Tol van Zaken voor Zaken aan dat zij blij waren met de input die de deelnemers van seizoen 2 hebben gegeven. Uit de evaluatie was o.a. naar voren gekomen dat de deelnemers zoveel mogelijk spreiding van branches wensen. Bij de loting is hier nu rekening mee gehouden. Verder heeft  de organisatie 3 algemene wedstrijddagen gepland waar meerdere deelnemers via een shotgun gelijktijdig hun wedstrijd kunnen spelen. Hierdoor krijgt het netwerkmoment om nieuwe contacten op te doen een extra impuls. Daarnaast heeft ronde 2 een extra wedstrijd element gekregen en zullen de flights op de finaledag niet uit 2 maar 4 verschillende teams bestaan om zo het netwerkkarakter en de wedstrijdspanning te vergroten.  

ABS Birdie cupNet als in 2017 heeft de Rabobank DBB Cup met de birdie cup een extra wedstrijdelement. Het team dat in de 4 speelrondes de meeste birdies heeft gemaakt mag zich de birdie koning noemen. ABS Brouwer Autoherstel met 2 filialen in de Bollenstreek (Lisse en Noordwijk) heeft dit jaar haar naam aan de birdie cup verbonden.  Directeur Peter Engels; “de ‘drive’ om een birdie te maken ligt heel dicht bij het realiseren van een uitstekend autoschadeherstel”. Wie wordt de winnaar van de Rabobank DBB Cup 2018, wie volgt Jan van der Zwet beheer op?  

 
meer informatie
Inner Circle groepen zet deuren open voor gasten!

Vanaf april 2018 gaat de volgende jaarcyclus van de Inner Circles van MeerBusiness Duin- en Bollenstreek weer van start. Een MB DB Inner Circle bestaat uit een vaste groep van 15 ambitieuze ondernemers & managers. U kunt één van die leden worden. De Inner Circle komt 10x per jaar bijeen op de 1e dinsdag van de maand. Er zijn 2 groepen actief: een ochtendgroep van 8.00 – 10.00 uur en een middaggroep van 12.00 - 14.00 uur. Beiden groepen hebben ruimte voor nieuwe leden.
Overweegt u deelname en wilt u de sfeer komen proeven? Dat kan! Op dinsdag 6 maart kunt u als gast aanschuiven in één van de Open Inner Circles. Vergeet u niet aan te melden. Als lid van de Inner Circle ontmoet u elkaar op basis van vertrouwen. U ontmoet elkaar maandelijks en deelt informatie en kennis. In de Circle heeft u een plek om te sparren en uw business doelstellingen aan te scherpen. Intussen bouwt u aan zakelijke vriendschappen en wordt u elkaars ambassadeurs. MeerBusiness volgt. Deelname aan de Inner Circle is een toevoeging op uw netwerkactiviteiten. U bouwt én aan uw bedrijf én aan uw netwerk. Wat biedt de Inner Circle?
• Een groep die werkt vanuit vertrouwen en als ambassadeurs voor elkaars business optreedt
• Een groep die elkaar helpt (nieuwe) focus te krijgen op business doelstellingen
• Een groep die elkaar handvatten aanreikt en specifieke tools en aandachtspunten ter verbetering van de business bespreekt
• Een plek waar u werkt aan uw skills en methoden leert die u ook in uw eigen bedrijf kunt inzetten

Professionele begeleiding.
De Inner Circles worden begeleid door Angela van Dorssen van Connecting Energy. Angela werkt als bedrijfskundige, trainer, ervaren manager en gecertificeerd (team)coach vanuit de filosofie dat connectie en resultaat samengaan. Zij heeft ruime ervaring met het begeleiden van ondernemersgroepen. Referenties zijn uiteraard beschikbaar. Voor meer informatie over haar werkwijze, kijk op www.connectingenergy.nl.

Kosten
Als member of partner van MeerBusiness kunt u deelnemen aan de Inner Circle. De eenmalige kosten bedragen € 375,- excl. BTW voor een jaar. Aanmelden voor de Open Inner Circle 6 maart a.s.U kunt zich aanmelden via info@connectingenergy.nl of telefonisch contact opnemen met Angela van Dorssen (-19850504).

 

 
Tespelduyn: Nr. 2 horeca-locatie op een NL Golfbaan!

Tijdens het Nationale Golf Congres in ’t Spant in Bussum ontving Peter Duivenvoorde, onder toeziend oog van ca. 350 gasten uit de golfbranche, de 2e prijs voor beste horeca-locatie op Nederlandse golfbaan.Voorafgaand aan de bekendmaking was Tespelduyn genomineerd voor deze prachtige prijs in de categorie Best beoordeelde golfhoreca over 2017. Vooral de uitstekende service en dienstverlening op Tespelduyn worden door gasten en golfers geroemd.Uiteraard zijn wij enorm trots op deze teamprestatie en gaat onze dank uit naar onze gasten en golfers. Wij gaan enorm gemotiveerd en vol vertrouwen het seizoen in. 

 
CROP advies Loonkostenvoordeel ipv premiekortingen

Met ingang van 1 januari 2018 zijn de premiekortingen oudere werknemer en arbeidsgehandicapte werknemer vervangen door een loonkostenvoordeel (LKV). Dit levert u een aantrekkelijke tegemoetkoming op als u een uitkeringsgerechtigde oudere in dienst neemt of iemand met een arbeidsbeperking.Wilt u meer weten over de belangrijkste wijzigingen op het gebied van lonen voor 2018? Download dan onze Special Lonen.
Loonkostenvoordelen
Er zijn nu vier nieuwe loonkostenvoordelen (LKV’s) voor werkgevers. In uw aangifte loonheffingen kunt u, mits voldaan aan de voorwaarden, een verzoek doen voor de volgende tegemoetkomingen:
LKV oudere werknemer (56+)
LKV arbeidsgehandicapte werknemer
LKV doelgroep banenafspraak en scholingsbelemmerden
LKV herplaatsen arbeidsgehandicapte werknemer
De loonkostenvoordelen vervangen de premiekorting oudere werknemer en de premiekorting arbeidsgehandicapte werknemer. De premiekorting jongere werknemer is niet vervangen en per 1 januari 2018 dus definitief vervallen. 

Meer informatie nodig ? Mail naar HvanSchie@crop.nl

 
lees meer
Het gaat weer kriebelen golftraining

Hoera, we gaan golfen! De bollen komen al op. Nog even en we gaan de baan weer op. MeerBusiness organiseert het gaat weer kriebelen golftraining Doet u mee?? De golfspullen weer klaarzetten en we kunnen er weer tegenaan.  Maar is het dan niet beter om een les of 5 te pakken en alle punten weer even door te nemen? De drive; de slice, de chip, de put, ging het allemaal goed of is het zaak om alles weer even te oefenen. Na diverse succesvolle golftrainingen gaat MeerBusiness de "het gaat weer kriebelen golftraining" oppakken. 5 dinsdagavonden op één of meer golfbanen in de regio. 5 x één uur en u start weer als een pro.We trainen maandag  6 maart, 20 maart, 3 april, 17 april en  1 mei. kosten 150 euro incl btw voor 5 trainingsavonden. De training gaat door bij tenminste 8 deelnemers. aanmelden frans@meerbusiness.nl Meer info 06-53633364 

 
Acc. de Lange geeft tips; Uit eten met de klant: met wie en waarom?

Ondernemers kunnen vaak buiten de deur eten op kosten van de zaak. Bijvoorbeeld met een (potentiële) klant, een medewerker, een sollicitant etc., als het maar zakelijk is. De fiscus controleert dit namelijk. Tijdens dienstreizen of wanneer u onderweg bent van en naar een afspraak, zijn de maaltijden ook aftrekbaar als u alleen uit eten gaat. Wanneer u bij een boekenonderzoek (jaren na dato) niet meer weet met wie en waarom u indertijd buitenshuis bent gaan eten, loopt u het risico dat de inspecteur de kostenaftrek (deels) zal weigeren. Zeker als uw kosten van het buitenshuis eten per jaar fors hoger zijn dan bij uw collega-ondernemers. Zorg daarom voor een onderbouwing van uw zakelijke diners. Noteer in uw agenda met wie en waarom u uit eten gaat of noteer dit op de restaurantbon. Geef ook aan wat uw zakelijke connectie met deze persoon is. In de inkomstenbelasting geldt voor deze kosten dat de eerste € 4.500 niet in aftrek komt. Er mag echter gekozen worden om in plaats van die drempel 80% van de kosten af te trekken. Dit moet in de aangifte aangegeven worden. Komen deze kosten dus boven de € 22.500 (€ 4.500/20 x 100), dan is de drempel van € 4.500 voordelig. Zijn de kosten lager, dan is de 80%-regeling voordeliger. 

 
lees meer
Valentijntip? 14 februari

Een bloemetje van Jaap de Groot zorgt altijd voor een extra kus op Valentijnsdag.

Een heerlijk diner in de buurt? Dat kan al dan niet met een mooie Valentijnroos bij:

Restaurant de Vier Seizoenen,  Italiaanse romantiek in Lisse bij Pani e Tulpani, In Lisserbroek natuurlijk restaurant het Oude Dykhuys, Uniek en toch verwonderlijk lekker; restaurant de Nachtegaal.

De Nachtegaal Lisse

Even met het pontje naar tante Kee op Kaageiland. Restaurant de Drie gemalen bij de Golfbaan in Haarlemmermeer. Kortom altijd tijd voor een verrassing.

 
altijd een voordelige afweging maken
Word nu lid van MeerBusiness en ontvang 2 maanden gratis membership
MeerBusiness de regionale netwerk- en businessgenerator! MeerBusiness is het unieke Duin en Bollenstreekse ondernemersplatform om voor uw bedrijf Méér Business te genereren bij ca 10.000 regionale ondernemers.
MeerBusiness biedt een zakelijk netwerk en business informatie, die u in staat stelt om zichtbaar en directer zaken te doen. Door actief aan het platform mee te doen, krijgt u een prominentere positie binnen het bedrijfsleven van Duin en Bollenstreek.
Een positie die het zakendoen wel heel makkelijk maakt. Ontmoeten en verbinden is ons thema. Wilt u erbij horen? Dit zijn de voordelen
-Business Membership 2018, incl. gebruik Vip-card: € 180,-- excl. btw per jaar.
-Gratis nieuwsbrief met zakennieuws en handige agenda van netwerkbijeenkomsten en wetenswaardigheden in de regio
-Gratis MeerBusiness VIP card voor extra voordeel
-U heeft persoonlijk toegang tot de jaarlijkse MeerBusiness Netwerkparty (gezamenlijk met MeerBusiness Haarlemmermeer en Schiphol) indien sprake is van een free event.
-Recht van voorinschrijving bij MeerBusiness Golf open; diverse maandelijkse netwerkborrels en bedrijfsbezoeken; diverse netwerkmeetings; koken met directeuren; -varen met directeuren; thema avonden; proeverijen
Mogelijkheid tot het doen van een aanbieding via de MeerBusiness VIP-card
75% ja echt!! korting op plaatsen van artikelen in de veertiendaagse nieuwsbrief
Nu lid worden, u betaalt slecht € 180 voor 14 maanden lidmaatschap (t/m 1 maart 2019) mail naar Frans@meerbusiness.nl  
 
Privacy, contact en disclaimer
Privacy
U ontvangt de nieuwsbrief van MeerBusiness omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. MeerBusiness gaat uiterst zorgvuldig om met uw geregistreerde gegevens zoals e-mailadres en contactgegevens. Wij verkopen of verhuren geen e-mailadressen of andere gegevens en geven niets uit handen. Registreren is puur en alleen bedoeld om de nieuwsbrief te ontvangen.
Persberichten
Bedrijven, overheden, ondernemers en ondernemersverenigingen in deze regio kunnen persberichten voor plaatsing op de site (gratis) of in de nieuwsbrief aanbieden door te mailen naar: db@meerbusiness.nl
 
Contact
Deze digitale nieuwsbrief wordt naar meer dan 3000 ondernemers in de regio gestuurd en ca 6.000 in de regio Kennemerland. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die MeerBusiness uw bedrijf kan bieden, kunt u contact opnemen door te bellen met 06-53633364. Mailen mag natuurlijk ook: db@meerbusiness.nl.
 
Disclaimer
Bij het samenstellen van deze digitale nieuwsbrief is de uiterste zorg besteed. MeerBusiness sluit iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die u via deze digitale nieuwsbrief bereikt.

 

Afmelden of gegevens wijzigen?
Klik op de link onderaan de nieuwsbrief om uw gegevens te wijzigen of om u af te melden voor deze nieuwsbrief.
  
 
Agenda
13-02-2018 Business club Wintercompetitie Haarlemmermeersche golfclub
14-02-2018 Valentijns Ontbijtbijeenkomst in Huys Dever in Lisse
23-02-2018 jury bijeenkomst MeerBusiness students Award
27-02-2018 Business club wintercompetitie golfclub Tespelduyn
28-02-2018 Hillegomse Ondernemersborrel in Villa Flora
01-03-2018 Netwerkbijeenkomst Pitch, Hit en Run voor ondernemers op Park10
06-03-2018 Het gaat weer kriebelen golftraining
08-03-2018 MeerBusiness Gala bijeenkomst in Fioretti Hillegom
13-03-2018 Business club Wintercompetitie Haarlemmermeersche golfclub
14-03-2018 Ontbijtbijeenkomst in Huys Dever in Lisse
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
p/a Colijnlaan 15 
2181 XJ Hillegom
+31 252 52 34 69
db@meerbusiness.nl
db.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen