Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2020 
In deze nieuwsbrief:
 • Derde (gratis) virtuele netwerkbijeenkomst Corona virus, thema 1,5 meter economie? Doe je mee?
 • Hans van Schie RA nieuwe partner Maarschalk|Ligthart
 • zaterdag 18 april Dahlia actie bij Fred de Meulder in Hillegom
 • Radisson Blu Palace Hotel steekt bewoners en zorgpersoneel van Marente een hart onder de riem
 • Initiatief Rijk Hillegom opent actuele CORONA pagina
 • Accountantskantoor de Lange; Versoepeling betalingsuitstel Belastingdienst
 • Tijdelijk Overbruggingskrediet Bollenstreek
 • bericht van uw persoonlijk reisadviseur Mariska Stutterheim
 • KvK advies; NOW: tegemoetkoming in loonkosten
 • Restaurant de Nachtegaal levert TOP-service ook in moeilijke dagen
 • Privacy, contact en disclaimer
Derde (gratis) virtuele netwerkbijeenkomst Corona virus, thema 1,5 meter economie? Doe je mee?

Graag nodigen wij je uit voor de 3e (gratis) Virtuele netwerkbijeenkomst MeerBusiness Duin en Bollenstreek met als thema “De 1,5 meter economie” op woensdag 22 april van 16.00 – 17.30 uur.  Naast het panel van experts gaan jullie met elkaar in gesprek over de impact op je eigen business. Daarnaast zal er een virtuele vraag- en aanbod ondernemersmarkt worden georganiseerd. Zorg dat je erbij bent! Er is plek voor 100 mensen. We hopen op een grote opkomst. De bijeenkomst zal worden gefaciliteerd door Angela van Dorssen van Connecting Energy.    


Het programma:  
16.00 welkom en spelregels   
Vragenronde aan experts  
De impact van een 1,5 meter economie op je eigen business  
Virtuele vraag- en aanbod ondernemersmarkt

 

Wil je dat jouw vraag ( al dan niet anoniem) zeker wordt beantwoord? Stuur hem van te voren naar frans@meerbusiness.nl


Handige tips voor online netwerken:  
Met elkaar is dat een stuk makkelijker.   
Neem zelf de borrel mee.   
Maak het jezelf gemakkelijk in een goede stoel.   
Zorg voor een rustige omgeving. 

 

Je kunt inloggen vanaf 15.50 uur.   We ontmoeten elkaar virtueel via ZOOM cloud meetings.  Je kunt Zoom downloaden als app op je tablet/telefoon of op www.zoom.us downloaden op je computer.  Tip: test van tevoren de microfoon en het beeld. Je komt in de meeting door op de link te drukken en het bijbehorende password (nieuwe veiligheidsregels) in te voeren:  https://zoom.us/j/94430235862?pwd=aWhIWDduSUlibkNqTHNxZW9VYys3QT09 Password: 053783

 
lees meer
Hans van Schie RA nieuwe partner Maarschalk|Ligthart

Het team van Maarschalk|Ligthart uit Heemstede is waarschijnlijk wel bekend bij u. Het team bestaat uit verschillende professionals met veel kennis en ervaring om hun klanten van dienst te zijn. Vanaf 14 april breidt het team uit. Hans van Schie RA verwelkomen zij namelijk als nieuwe partner bij Maarschalk|Ligthart. Hans van Schie aan het woord 
Om Hans van Schie alvast wat beter te leren kennen, stelt hij zich graag zelf aan u voor: “Mijn naam is Hans van Schie, geboren in 1968, getrouwd en vader van drie kinderen. In 1990 ben ik gestart bij een Big 4-kantoor en in 1995 afgestudeerd als RA. De laatste 20 jaar ben ik werkzaam geweest als accountant en partner bij een MKB-kantoor. Als accountant en adviseur ben ik altijd op zoek naar de mens achter de getallen. Wat drijft de ondernemer? Waar komt hij of zij vandaan en waar gaat de reis naar toe? 

Met cijfers kun je tellen en met letters kun je vertellen.  
Wat ik heel graag doe is in gesprek gaan met ondernemers over méér dan alleen de cijfers. De jaarrekening is niet het eindproduct, maar juist het startpunt. Bij Maarschalk|Ligthart zie ik heel veel enthousiaste en zeer kundige professionals. Dat is iets waar we trots op mogen zijn. Veel meer ondernemers zouden dat ook mogen weten en aan dat verwerven van bekendheid draag ik graag mijn steentje bij. Ik geloof in het belang van netwerken,  zowel offline (bezoeken of organiseren van bijeenkomsten) als online (schrijven van columns en zichtbaar zijn op social media). 
Samen maken wij het waar:  
Maarschalk|Ligthart is hét advieskantoor van de regio!”  Kennismaken met Hans van Schie? In verband met coronavirus is het (nog) niet mogelijk om persoonlijk kennis te maken met Hans van Schie. Het is wel mogelijk om telefonisch of online met Hans te spreken. Plan direct een afspraak in via 023 516 06 20 of stuur direct een e-mail naar Hans (h.vanschie@maarschalkligthart.nl). 

 
naar de site van Maarschalk|Ligthart
zaterdag 18 april Dahlia actie bij Fred de Meulder in Hillegom

Ondanks de Corona maatregelen gaat de dahlia promotie gewoon door. Door een heel aantal gecancelde orders van winkels en tuincentra in Frankrijk, Italië en Oostenrijk heeft Bas Reijerkerk van Fred. de Meulder nog een hele voorraad prachtige dahlia’s staan. Omdat de zomerbollenmarkt op Keukenhof ook niet doorgaat kwam hij op het idee om een DAHLIA DRIVE-IN te maken voor Bollenstrekers zodat er komende zomer nog meer dahlia’s bloemen in onze streek.   Bas heeft een schitterende speciale collectie samengesteld van de meest populaire soorten voor een hele lage prijs: 50 verschillende dahlia’s voor €20,- (verpakt per stuk) waarvan zij  graag €5,- doneren aan het Rode Kruis voor bestrijding van het Corona-virus. 

 
lees meer
Radisson Blu Palace Hotel steekt bewoners en zorgpersoneel van Marente een hart onder de riem

André Aaij, General Manager van het Radisson Blu Palace Hotel uit Noordwijk aan Zee, heeft 50 grote chocolade paashazen bezorgd voor de bewoners en zorgmedewerkers van Marente, locatie Bolero. Het hotel heeft door de coronacrisis bijna geen gasten tijdens het Paasweekend. De chocolade paashazen waren al ingekocht en dus werd er gekeken wie het hotel hier blij mee zou kunnen maken en wie wellicht een extra hart onder de riem kan gebruiken in deze uitzonderlijke tijd.

 
lees meer
Initiatief Rijk Hillegom opent actuele CORONA pagina
Corona-maatregelen  Beste ondernemers, Het zijn bizarre en onwerkelijke tijden voor iedereen. Of je nou ZZP’er bent of een onderneming hebt met personeel. De IRH introduceert hierbij de Corona pagina met de belangrijkste informatie voor u als ondernemer. Mist u wat, laat ons dan weten, dan voegen wij dit uiteraard toe. Ondanks de huidige staat van het land, zijn wij er van overtuigd dat ook in deze periode nieuwe ideeën ontstaan waar u mee verder kunt. Let op u zelf, uw personeel en vergeet niet te ondernemen. We gaan door met elkaar. KLIK HIER voor de Corona-pagina.  
 
lees meer
Accountantskantoor de Lange; Versoepeling betalingsuitstel Belastingdienst

Ondernemers en zzp’ers die in de problemen komen door de coronacrisis, kunnen bij de Belastingdienst vragen om uitstel van betaling. Deze uitstelaanvraag wordt nu verder versoepeld.  Dit gebeurt als volgt: -het aanvragen wordt voor alle ondernemers eenvoudiger; -de uitstelaanvraag geldt voor meer belastingen; -het wordt voor kleine ondernemers makkelijker om langer dan 3 maanden uitstel te krijgen; -er is een regeling getroffen voor bedrijven die een zogenaamde g-rekening hebben; hiervan wordt in de bouw of uitzendbranche vaak gebruik gemaakt. Meer informatie vindt u op de website van de Belastingdienst: belastingmaatregelen-om-ondernemers-te-helpen. 

 
lees meer over het aanvragen
Tijdelijk Overbruggingskrediet Bollenstreek

Wil je weten hoe jezelf kunt aanmelden om in aanmerking te komen voor een tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandige ondernemers?  lees deze brief.


  

 
naar de brief
bericht van uw persoonlijk reisadviseur Mariska Stutterheim
Een bericht van uw persoonlijke reisadviseur  Een reisnieuwsbrief in deze tijd? Ons leven speelt zich momenteel voornamelijk af binnen de vier muren van ons huis. Af en toe een ommetje in de buurt of een boodschap doen. Alle dingen die zo gewoon voor ons waren, zijn opeens niet meer vanzelfsprekend. Mogelijk heeft u zorgen om de ouderen in uw familie of om uzelf.  Misschien heeft u (klein)kinderen die niet naar school kunnen, hun eindexamen niet kunnen maken, geen musical kunnen opvoeren of galafeest hebben. Of het feest of evenement waar u zich op had verheugd gaat niet door. Misschien had u een vakantie gepland die is geannuleerd of waarvan het nog onzeker is of die doorgaat. Normaal gesproken staat deze nieuwsbrief bol van mooie reisinspiratie en aanbiedingen. Nu vindt u hier informatie over wat ik voor u kan betekenen en concrete informatie over het coronavoucher. En ja, ook tips voor reisinspiratie. Want er komt een tijd dat we weer zorgeloos op vakantie zullen gaan. Had u een reis geboekt die helaas niet door kan gaan? En heeft u vragen over het aangeboden voucher voor deze reis? Neem dan contact met mij op. Het maakt niet uit of u al bij mij geboekt heeft of niet. 
 
lees meer
KvK advies; NOW: tegemoetkoming in loonkosten

Ondernemers met personeel die gedurende 3 maanden minimaal 20% omzetverlies verwachten, kunnen vanaf jl. 6 april 9.00 uur een aanvraag indienen voor de regeling Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Hiermee biedt de overheid een tegemoetkoming in de loonkosten, zodat zoveel mogelijk werknemers in dienst kunnen blijven. Werkgevers ontvangen van het UWV na goedkeuring van de aanvraag een voorschot.

Wat is de NOW?
Om banen en inkomens te beschermen biedt de overheid een tegemoetkoming in de loonkosten voor ondernemingen die omzetverlies lijden door de coronacrisis.

Voor wie is de NOW?
De NOW geldt voor alle werkgevers die werknemers in dienst hebben die in Nederland sociaal verzekerd zijn.

 

Hoe werkt de NOW?
Bedrijven die gedurende 3 maanden ten minste 20% omzetverlies hebben, kunnen met terugwerkende kracht vanaf 1 maart 2020 een tegemoetkoming van maximaal 90% van de loonsom krijgen naar rato van de omzetdaling. Bij een omzetverlies van 100% is dat 90%.

 

Bekijk de laatste nieuwsbrief van de KvK met zéér belangrijke informatie voor de ondernemer HIER 

 
lees meer
Restaurant de Nachtegaal levert TOP-service ook in moeilijke dagen

Zoals zo veel bedrijven wordt De Nachtegaal enorm hard getroffen door de genomen maatregelen die samenhangen met het Corona-virus.  “De horeca om 18:00 uur op slot”, luidde de maatregel van zondagavond 15 maart om 17:30 uur. Door creativiteit met behoud van kwaliteit heeft de directie van de Nachtegaal besloten om u ook thuis van dienst te kunnen en hopelijk ook mogen zijn.  Bij De Nachtegaal is afhalen nu dus ook mogelijk. Geef uw bestelling heel gemakkelijk door, u vult uw gegevens en bestelling in op onze website. De Nachtegaal werkt met een wisselende kaart. Check dus regelmatig deze site. U kunt ook telefonisch uw bestelling doorgeven. Weet u al wat u eet vanavond ?  

 
lees verder en bestel snel
Privacy, contact en disclaimer
Privacy
U ontvangt de nieuwsbrief van MeerBusiness omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. MeerBusiness gaat uiterst zorgvuldig om met uw geregistreerde gegevens zoals e-mailadres en contactgegevens. Wij verkopen of verhuren geen e-mailadressen of andere gegevens en geven niets uit handen. Registreren is puur en alleen bedoeld om de nieuwsbrief te ontvangen.
Persberichten
Bedrijven, overheden, ondernemers en ondernemersverenigingen in deze regio kunnen persberichten voor plaatsing op de site (gratis) of in de nieuwsbrief aanbieden door te mailen naar: db@meerbusiness.nl
 
Contact
Deze digitale nieuwsbrief wordt naar meer dan 3000 ondernemers in de regio gestuurd en ca 7.000 in de regio Kennemerland. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die MeerBusiness uw bedrijf kan bieden, kunt u contact opnemen door te bellen met 06-53633364. Mailen mag natuurlijk ook: db@meerbusiness.nl.
 
Disclaimer
Bij het samenstellen van deze digitale nieuwsbrief is de uiterste zorg besteed. MeerBusiness sluit iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die u via deze digitale nieuwsbrief bereikt.

 

Afmelden of gegevens wijzigen?
Klik op de link onderaan de nieuwsbrief om uw gegevens te wijzigen of om u af te melden voor deze nieuwsbrief.
  
 
Agenda
22-04-2020 De MeerBusiness en Hillegomse ondernemersborrel
22-04-2020 Derde (gratis) virtuele netwerkbijeenkomst Corona virus, thema 1,5 meter economie?
23-04-2020 Ondernemersontbijt tussen de praalwagens van het Bloemencorso
06-05-2020 vierde virtuele netwerkbijeenkomst over de impact van het Corona virus voor ondernemers
13-05-2020 Ontbijtbijeenkomst in Castle of MeerBusiness Huys Dever in Lisse
15-05-2020 geannuleerd: Wijnweekendreis naar de wijngaard van Bart de Vetten geannuleerd
15-05-2020 Charlon Imandi; De droombaan van je leven!
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
p/a Colijnlaan 15 
2181 XJ Hillegom
+31 252 52 34 69
db@meerbusiness.nl
db.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen