Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2020 
In deze nieuwsbrief:
  • Het password dat u vanmiddag nodig heeft voor de virtuele netwerkbijeenkomst over Corona.
  • Op verzoek de tweede virtuele netwerkbijeenkomst met als thema bedrijfscontinuïteit.
  • KvK advies; NOW: tegemoetkoming in loonkosten
  • Positieve ondernemer Tespelduyn mikt op Moederdag. U ook?
  • De Nachtegaal bezorgt vandaag soep in verzorgingstehuis Berkhout Lisse
  • De Nachtegaal mikt op succesvolle bezorg-Paasbrunch, bestellen kan nog!
  • MeerBusiness schort factureren drie maanden op
  • MeerBusiness wenst u prettige en lekkere paasdagen
  • Privacy, contact en disclaimer
Het password dat u vanmiddag nodig heeft voor de virtuele netwerkbijeenkomst over Corona.
Sinds j.l. maandag heeft u voor het inloggen bij ZOOM.US een password nodig. 
Om in de bijeenkomst te komen gebruik je de link https://zoom.us/j/424441711 en het password voor deze bijeenkomst is 044234. 
MeerBusiness  accepteert geen aansprakelijkheid en deelname geschiedt voor eigen risico en verantwoording.  
 
lees meer
Op verzoek de tweede virtuele netwerkbijeenkomst met als thema bedrijfscontinuïteit.

Graag nodigen wij je uit voor de tweede virtuele netwerkbijeenkomst MeerBusiness Duin & Bollenstreek “Impact corona op ondernemers” Vanmiddag woensdag 8 april 2020 van 16.00 – 17.30 uur. De bijeenkomst zal wederom worden gefaciliteerd door Angela van Dorssen van Connecting Energy.  In een bijzondere tijd als deze vinden wij het belangrijk een plek te creëren om elkaar te ontmoeten en kennis te delen over de impact van corona op ondernemers. Het raakt ons allemaal en de afloop is zelfs na 28 april nog zeer onbekend. Bij de eerste virtuele bijeenkomst waren 25 ondernemers aanwezig en veel van hen gaven aan deze bijeenkomst zeer op prijs te hebben gesteld en graag een vervolgbijeenkomst zagen zitten.

Wij hebben besloten iedere 2 weken een virtuele bijeenkomst te organiseren tot in ieder geval 1 juni. Elke keer met een ander thema en elke keer met actuele informatie! Ondernemen in crisis vraagt van ons creativiteit, ondernemerschap, flexibiliteit, veerkracht en een positieve mindset. 

Met elkaar is dat een stuk makkelijker.  
       Neem zelf de borrel mee.    
Maak het jezelf gemakkelijk in een goede stoel.   
Zorg voor een rustige omgeving.  
Dan zien we je graag vanmiddag woensdag 8 april 2020 online!  

We ontmoeten elkaar virtueel via ZOOM cloud meetings. Je kunt ZOOM downloaden als app op je tablet/telefoon of op www.zoom.us downloaden op je computer.  Tip: test van tevoren de microfoon en het beeld.  Op je laptop moet je toegang geven om je microfoon te kunnen gebruiken. Om in de bijeenkomst te komen gebruik je deze link https://zoom.us/j/424441711 en het Password is 044234
MeerBusiness  accepteert geen aansprakelijkheid en deelname geschiedt voor eigen risico en verantwoording.

 
lees meer
KvK advies; NOW: tegemoetkoming in loonkosten

Ondernemers met personeel die gedurende 3 maanden minimaal 20% omzetverlies verwachten, kunnen vanaf jl. 6 april 9.00 uur een aanvraag indienen voor de regeling Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Hiermee biedt de overheid een tegemoetkoming in de loonkosten, zodat zoveel mogelijk werknemers in dienst kunnen blijven. Werkgevers ontvangen van het UWV na goedkeuring van de aanvraag een voorschot.

Wat is de NOW?
Om banen en inkomens te beschermen biedt de overheid een tegemoetkoming in de loonkosten voor ondernemingen die omzetverlies lijden door de coronacrisis.

Voor wie is de NOW?
De NOW geldt voor alle werkgevers die werknemers in dienst hebben die in Nederland sociaal verzekerd zijn.

 

Hoe werkt de NOW?
Bedrijven die gedurende 3 maanden ten minste 20% omzetverlies hebben, kunnen met terugwerkende kracht vanaf 1 maart 2020 een tegemoetkoming van maximaal 90% van de loonsom krijgen naar rato van de omzetdaling. Bij een omzetverlies van 100% is dat 90%.

 

Bekijk de laatste nieuwsbrief van de KvK met zéér belangrijke informatie voor de ondernemer HIER 

 
lees meer
Positieve ondernemer Tespelduyn mikt op Moederdag. U ook?

Nog even onder het juk van het Corona Virus maar binnenkort is het toch weer tijd voor moederdag.  Peter Duivenvoorde ziet het zonnig in en heeft een onwijs lekker menu samengesteld. Duimt u mee? Eigenlijk is het nóg beter als u al een plekje reserveert. Want dan worden doe moeders echt weer eens verwend.   
Moederdag Menu  Het 3-gangen Moederdag Menu wordt geserveerd tijdens  lunch en diner op zondag 10 mei.


Gebrande makreel | bietjes | mierikswortel  of  Carpaccio van ossenhaas | truffelsaus | rucola | Parmezaanse kaas  
***  
Lamsfilet | groene kruiden krokant | knoflook-rozemarijnsaus  of  Zalm krokant | filodeeg | venkelschuim | dille | beurre blanc  
***  
Bloemendessert | viooltjes | ananas | macaron passiefruit | mango-sorbetijs 
€ 37,50 pp

Met natuurlijk voor iedere moeder een feestelijke verrassing!! U reserveert via receptie@tespelduyn.nl of 0252-241333 

 

 
lees meer
De Nachtegaal bezorgt vandaag soep in verzorgingstehuis Berkhout Lisse
Voor de bewoners en het aanwezige zorgpersoneel in Berkhout in Lisse zullen zij vandaag 8 april huisgemaakte soep verzorgen. Deze locatie van de Marente groep kent meerdere bewoners die het aan niets ontbreekt; er is voldoende zorgzaam en liefdevol personeel, ze hebben leuke activiteiten, maar ze missen hun bezoek en sociale uitjes. Daarom, om hen een hart onder de riem te steken en om waardering uit te spreken naar de medewerkers, za; De Nachtegaal een pan vol soep  afleveren. Ook hier worden de richtlijnen nauwgezet opgevolgd en zal de chef kok van De Nachtegaal deze grote pannen soep "aan de deur bezorgen". 
Zeker weten dat er gesmuld wordt 
 
De Nachtegaal mikt op succesvolle bezorg-Paasbrunch, bestellen kan nog!

Restaurant De Nachtegaal in Lisse is zich, enigszins gedwongen na de sluiting van alle horeca, gaan richten op het afhalen en bezorgen van gerechten.   Inventief als altijd begon het met de mogelijkheid om gerechten uit het restaurant af te halen maar dit werd al snel uitgebreid met een bezorgservice: de gerechten van De Nachtegaal worden dan ook compleet en gereed bij aan huis bezorgd. De bestelmogelijkheid via de website is zeer eenvoudig en betalen doet men vooraf middels een betaalverzoek (Tikkie) en de gerechten worden verpakt aan u overhandigd aan de deur zodat de hygiëne voorschriften worden opgevolgd.  
En als u ook wilt smullen. Het Paasmenu dat besteld kan worden ziet er fantastisch uit Op zondag 12 april en/óf maandag 13 april bezorgen zij de brunch bij u thuis (tot aan de voordeur).  Onderstaand kunt u uw brunch bestellen.

 

Waar bestaat de brunch uit:  
Zacht gekookt eitje  
Gevuld eitje met kerrie en peterselie  
Huzarensalade met ei, ham en asperges  
Vissalade met gerookte zalm, forel en makreel  
Wrap met gerookte zalm  
Croissantje  
Paasstol  
2 mini ovenbroodjes  
Roomboter  
Eiersalade  
Aspergeham en kipfilet  
Brie en oude kaas  
Jam en hagelslag  
Vers geperste jus d’orange  
Macaron  
Petit Four  
Fruitsalade 

Prijs per persoon:    € 19,50 

We bieden de mogelijkheid om tot vrijdag 10 april 2020 (12:00uur) te HIER bestellen. Na uw bestelling ontvangt u van ons een Tikkie/betaalverzoek. Bezorging binnen de gemeente Lisse is kosteloos, daarbuiten rekenen we  € 2,50 (tot 10 kilometer rond Lisse). Na betaling bezorgen wij uw brunch in het afgesproken tijdvak. Als we niet met elkaar kunnen zijn, zijn we er wel voor elkaar . Blijf gezond!

 
direct bestellen/afhalen klik door
MeerBusiness schort factureren drie maanden op

Ook MeerBusiness merkt het aan alle kanten. De ondernemers in de Duin & Bollenstreek gaan als gevolg van de Corona crisis door moeilijke tijden. Horeca is dicht; sportclubs houden de hekken gesloten en in de dorpscentra zijn de straten en pleinen uitgestorven. 
Ook MeerBusiness moet helaas terugvallen op virtuele bijeenkomsten maar probeert de nieuwssite dagelijks te blijven voorzien van informatie die de ondernemers kan helpen. Natuurlijk houden wij u op de hoogte met de inmiddels wekelijkse nieuwsbrieven en hebben daarbij nog wat meer dan anders aandacht voor aanbiedingen van onze members en partners.


Om ook ons steentje bij te dragen schorten wij de facturering met drie maanden op. Bent u komende maand aan de beurt om een factuur te ontvangen dan ontvangt u slechts een e-mail met uitleg en voor de rest steunen wij als directie van MeerBusiness Duin & Bollenstreek de ondernemers in de regio. 
Deze opschorting geldt niet voor gemeenten, scholen, instellingen e.d. En als het na de zomer allemaal meevalt, dan denkt u toch ook weer aan ons, nietwaar?


Nog geen lid van MeerBusiness Duin & Bollenstreek en u werkt ook in de geplaagde branches? Gewoon lid worden van MeerBusiness Duin & Bollenstreek.  U betaalt pas rond juli 2020 en bent voor slechts € 50,-- ex btw lid tot het einde van het jaar.  Hoe gewoon een e-mail naar db.meerbusiness.nl o.v.v. starten bij MeerBusiness of even DIT formulier invullen. 

Wim Kruyt & Frans van der Riet 
directie MeerBusiness Duin & Bollenstreek 

 
meer info over het membership of direct member worden
MeerBusiness wenst u prettige en lekkere paasdagen
 
 
Privacy, contact en disclaimer
Privacy
U ontvangt de nieuwsbrief van MeerBusiness omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. MeerBusiness gaat uiterst zorgvuldig om met uw geregistreerde gegevens zoals e-mailadres en contactgegevens. Wij verkopen of verhuren geen e-mailadressen of andere gegevens en geven niets uit handen. Registreren is puur en alleen bedoeld om de nieuwsbrief te ontvangen.
Persberichten
Bedrijven, overheden, ondernemers en ondernemersverenigingen in deze regio kunnen persberichten voor plaatsing op de site (gratis) of in de nieuwsbrief aanbieden door te mailen naar: db@meerbusiness.nl
 
Contact
Deze digitale nieuwsbrief wordt naar meer dan 3000 ondernemers in de regio gestuurd en ca 7.000 in de regio Kennemerland. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die MeerBusiness uw bedrijf kan bieden, kunt u contact opnemen door te bellen met 06-53633364. Mailen mag natuurlijk ook: db@meerbusiness.nl.
 
Disclaimer
Bij het samenstellen van deze digitale nieuwsbrief is de uiterste zorg besteed. MeerBusiness sluit iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die u via deze digitale nieuwsbrief bereikt.

 

Afmelden of gegevens wijzigen?
Klik op de link onderaan de nieuwsbrief om uw gegevens te wijzigen of om u af te melden voor deze nieuwsbrief.
  
 
Agenda
08-04-2020 Ontbijtbijeenkomst in Castle of MeerBusiness gaat niet door
08-04-2020 Op verzoek de tweede virtuele netwerkbijeenkomst met als thema bedrijfscontinuïteit.
10-04-2020 de 10e van de maand betekent feest in de Nachtegaal Lisse
22-04-2020 De MeerBusiness en Hillegomse ondernemersborrel
22-04-2020 Derde virtuele netwerkbijeenkomst over de gevolgen van het Corona virus
23-04-2020 Ondernemersontbijt tussen de praalwagens van het Bloemencorso
06-05-2020 vierde virtuele netwerkbijeenkomst over de impact van het Corona virus voor ondernemers
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
p/a Colijnlaan 15 
2181 XJ Hillegom
+31 252 52 34 69
db@meerbusiness.nl
db.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen